14.2.2012

Oireina vierotus

Ensimmäinen sähköinen tupakointi vuorokausi takana. Outo olo. Olen kuin tupakoimaton, mutta kuitenkin tupakoin. Kurkku hieman käheä, mutta en ole hyppinyt seinille. Pientä hermostuneisuutta ja nutturan kireyttä on, mutta muutama lupsutus sähkistä tasoittaa olotilaa. Kyllä huomaan, että teen kuitenkin luopumisen tuskaa, rööki pyörii koko ajan mielessä. Mutta kaikki oireet ovat huomattavasti lievempiä ja uskoisin, että nämä helpottaa pian. Ramppaan partsilla entiseen malliin ja kyseenalaistan touhun järkevyyttä. Se on hyvä. Sille luuseri ajatukselle en voi mitään, olenko niin heikko yksilö, että en pysty oikeasti lopettamaan, vaan tarvitsen kaiken maailman kotkotukset avuksi? Kyllä olen, valitettavasti. Kahdesta pahasta vähemmän paha. Odotan tupakoimattomuuden hyviä puolia, jos niitä ei tule, on sähköinen tupakointini vaarassa. Huomaan, että hajuaisti on jo piirun verran parempi. Aamulenkki kertoo keuhkojen tilan. Ei toki vielä, mutta ensi viikolla pitäisi hapen virrata jo puhtaammin.

Viime yönä näin unta, että Rinsessa Viktuuria kannusti minua kovin sähköiseen tupakointiin. Iso massu pystyssä hän tsemppasi. " Martta rakas, sinä pystyt siihen! Olet niin vahva ja alkukantainen." Hän onkin minun Mentorini tässä asiassa. On hän niin urhea nainen, siinä siunatussa tilassaan jaksaa vielä muita kannustaa. Tack so mykke Vikke! Tässä muuten linkki niille sivuille, mistä Martta on pötkylän tilannut ja netissä on muutenkin paljon hyvää tietoa asiasta.

Tapasin eilen uuden englannin opettajani. Hän ei puhu ollenkaan Suomea! Eikä juuri ymmärräkään. Asiassa on kaksi puolta. Totta kai se on hyvä, että höpötämme koko ajan kieltä, jota haluan oppia. Mun vaikeus ei ole siinä, että enkö osaisi puhua. Puhun kuulemma hyvin. Mutta en ymmärrä niin kuin haluaisin ymmärtää. Ja siinä on tämä oppimisen vaikeus. Kysyn häneltä, mitä hän tarkoitti, niin en saa suomen kielistä vastausta. Martta on varustettu lyhyellä hermolla ja se ymmärrettävä vastaus pitäisi tulla heti. Noh, annan meille mahdollisuuden ja katsotaan kuinka homma lähtee pelittää.

Rakastin eilen Ukkorähjää höyrytetyllä lohella. Olen ottanut taas höyrykeittimeni käyttöön. Siinä vasta fiksu vekotin. Helppo käyttää ja tuottaa terveellistä ja vallan maistuvaa apetta. Lisukkeeksi huitasin suosikkini, pinaattikiinankaaliwokin. Kaveriksi myös mukaeltu remuladkastike. Olenko antanut ohjetta sen helppoudesta?  Tässä kuitenkin. Se on raikas ja maistuu eritoten kalan kans.


Martan Remuladdis


2 luomu munaa keitettynä
1 Myrttisen valkosipulikurkku
1 prk. luomu kermaviiliä

Piliko munat ja kurkku. Sotke viiliin, anna hetki muhia. Njam!

Tänään on ystävänpäivä. Jenkkihapatusta, sanon minä. Toivotan nyt kuitenkin: " YLLÄTTÄVÄN ÄLLÖÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!!"

2 kommenttia:

  1. Martta!
    Nyt suunta kohti Lissabonia...sähköpostiini oli tullut Aurinkomatkojen mainos viikonloppumatkoista ko.kaupunkiin.
    Vielä on toivoa,että sut reissuun saadaan :)
    M

    VastaaPoista
  2. M: Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa!

    VastaaPoista