21.1.2012

Pyrytyttää

Aamuyö oli repaleinen. Pikku koira on ottanut tavakseen herättää minut neljän maissa. Haukkua tuhnuttaa ja haluaa viereen. Enkä minä raaski kieltäytyä, toinen haluaa läheisyyttä. Pimeäkö pelottaa. Sitten herra kuorsaa, uniakin näkee ja pikku tassuilla mua potkii. Olkoon, en voi olla kärttyinen. Onhan viikonloppu ja molemmat saa nukkua pidempään. On se hassu höpelö... Nyt tuolla tyytyväisenä tuhisee.

Olin ajatellut, että tänään uskaltautuisin uintireissulle. On jäänyt viikon avannot ollako vaiko eikö olla flunssan takia. Nyt kunto uskaltaisi, mutta luontoäiti tekee temppujaan. Lunta työntää vailla järkee, enkä tod. lähde tonne kinoksiin rypemään. Tiedän, että aurakalusto ei ole rantaa raivannut ja siellä on metriset kinokset joihin voi hukkua. Tylsää...


Sain eilen sen kuvakirjan Thailandian matkasta. Tein sen ITSE! iPhoton-ohjelmalla. Aika nopea toimitus, laitoin menee ke ja sain eilen pe. Juu, se on kiva, mutta osaltaan olin pettynyt. Kuvien rajaus on päin peetä. Sitä ei näkynyt tekemässäni versiossa. Eli osa sellaisista kuvista, jotka ovat mulle tärkeitä ja koko kuva on olennainen, niin niistä puuttuu osa. Ihan kuin kuvaaja olisi ollut kännissä ja rätkinyt menemään miten sattuu. Kuvat on kivoja ja niitä onkin hauska katsoa noin kirjaversiona, näyttää ihan matkaoppaalle. Myös osa kuvista jää varjoon, asettelu on huono. Kuvia on myös liikaa ja jotkut "hyvät" kuvat hukkuu paljouteen. No, tuo johtuu siitä, että valitsin kyseisen kirjamallin. Täytyy tutkia niitä enemmän, malleja oli huru mykke. Kirjassa on 80 sivua, se on kierreversio ja kuvia on varmasti pitkälle toista sataa. Hinta oli hitusen alle 80 egee. Hintava, mutta ihana, ihana muisto. Nyt on kiva näyttää asiakkaille, kyllä kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Höh, nyt se pyrytys on lakannut. Uhmaan kinoksia ja lähden kuin lähdenkin uimaan. Niin tekee sielun mieli kylmää. Se on Moro ny!

6 kommenttia:

  1. Koitapa seuraavalla kerralla Ifolorin vastaavaa palvelua. Olen värkännyt pari kirjaa sillä ja ennen lähetystä kirjan voi esikatsella sellaisena kuin se tulee painosta. Eikä hinta kyllä ole noin hurja ollut (24 sivua about €20). Ifolorin kirjan voi myös jakaa verkossa haluamilleen ihmisille nähtäväksi.

    VastaaPoista
  2. Mekin ollaan kokeiltu Ifoloria pariin kertaan ja tosi hyvää jälkeä on tullut l. hyvin mielin voin suositella. Eri nopea toimitus myös :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva kannessa! Tytär on teettänyt matkakuva kirjoja juurikin Ifolorilla kuten edellä. Tosi kivoja ja asettelut niinkuin on halunnut:) Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Jep! Täytynee kokeilla Ifolorin kirjaa myös. Mut siinä täytyy ladata joku ohjelma ja... no siihenpä se sit tyssääkin. Ei helvata, selvitän senkin ja opettelen lataamaan. Just niin. Kiitti kaikille vinkeistä!

    VastaaPoista
  5. Ifoloria suosittelen minäkin. Kalenterit myös huippuja.

    VastaaPoista
  6. piia. täytynee vain opetella tuo lautaus. toimiiko ifolor myös macissä?

    VastaaPoista