23.1.2012

2

Aikani on ollut rajallista, enkä ole koneelle ehtinyt. Ja tietysti on pitänyt jännittää vaalituloksiakin. Tiukille meni, mutta toiselle kierrokselle mennään. Huippua! Tämä kaksintaistelu on mielenkiintoista seurattavaa ja  mahdollisuuksien mukaan sitä on ihmeteltävä. Nyt täytyy olla tarkkana, kaksi hyvää ehdokasta. Mitä he lupaavat, mitkä ovat ne asiat, mikä nostaa toisen edelle toista.

Kas, kaksi
Halosen Tarjaa mie mietin. Mitkä on hänen fiilikset? Huokaiseeko helpotuksesta vai olisiko ollut vielä halukas jatkamaan? Ajatella, hän on jo 68-vuotias. Muistelin nuoremmaksi, niin on hyvinvoipa ja säilynyt. Tuntuuko missään, kun Mäntyniemi vaihtuu pienempiin ympyröihin, eikä palvelu enää pelaa. Voihan se olla outoa. Muistaakseni Tellu Koivisto sanoi aikoinaan, että oli uutuuden viehätystä käydä itse kaupassa ja aukaista ovia.

Meillä oli hauska lauantai. Vietettiin ystäväni Terban kans sellainen kahdentoista tunnin kohtaaminen. Voi kuinka se aika rientääkään kuin siivillä. Teimme kaksi ulkokuvauksellista täsmäiskua kaupunginvaloihin. Laitoimme makunystyröitä hivelevää apetta ja tyhjensimme sielujamme sanallisesti. Erittäinkin terapeuttista ja nauruakin piisasi. Voi kun mukavoo! Testasimme sen mun unireseptin ja tulimme siihen tulokseen, että se toimii. Tässä se yleiseen jakeluun. Vaikeusaste 1.

Matkalla lämpöön
MUROKAS LOHI ( 2:lle)


2 kpl lohimedaljongia
0, 5 dl Dijon-sinappia
n. 0, 5 tl Wasabitahnaa
suolaa
1 dl Riisimuroja

Heitä lohi uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Sotke sinappi ja wasabi keskenään. Kuorruta sillä lohipalat. Painele pinnalle riisimurot. Paista 200 astetta 30 min. Syö. Nauti. Wasabia voi laittaa oman maun mukaan, kuinka ätäkästä tykkää.

Lisukkeeksi tehtiin wokkihässäkkä. Nami. Tässä myös se.

Pussi tuoretta pinaattia
Rucolaa
Kiinankaalia
Chiliä
Inkivääriä
Valkosipulia
Basilika
Suolaa
himppu sokeria
voita ja oliiviöljyä
kurpitsansiemenöljyä

Tää on innoitus Thai-matkalta. Löysin siellä uuden, taivaallisen herkun Morning Glory. Se on sellaista heinää, mikä poimitaan auringon noustessa. Meillä sitä ei ihan joka paikasta saa ( kai jotkut etniset kaupat sitä myy) mutta mie tein tämmöisen mukaellun version.  Huuhdo kasvikset ja esikäsittele ne. Poista pinaatista kovat kannat. Kuumenna wokissa voi ja oliiviöljyä. Käytä kurpitsaöljy maustamiseen, älä sillä ala wokkoomaan. Heitä joukkoon kasvikset, pyörittele hetki, mausta ja tarjoa kalan kans. Toimii.

Kastikkeeksi väsättiin sitruunavaahto/kastike. Raikas. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää smetana ja mausteet.


1 dl Kuohukermaa
Vajaa purkki Smetanaa
Raastettu sitruunankuori
Suolaa



Carpaccio

Syönti kunnossa

Tropiikin yö
ILLAN ANTAVA MENY

Alkuruoka
- Carpaccio. Rucolaa, tomaattisalsa ja artisokkaa


Pääruoka
- Murokas lohi
- Kasviswokki
- Sitruunainen vaahtokastike


Jälkiruoka
- Jäätelöä a`la tropiikin yö. Vaniljajäde, murskattu pähkinä, passionhedelmä, suklaakastike ja kanelivaahto.

Ukkorähjä tuli noutamaan puolen yön jälkeen, hiukka oli Martalla nuttura vinossa. Sen verran tuli viiniä nautittua. Mutta tällä ilolla jaksaa taas pitkään. Kiitos.

2 kommenttia:

  1. Mäkin yllätyin että Tarza on jo lähes 70v. Näin hänet vuosi sitten aika läheltä ja on todella freesin ja hoikan näköinen luonnossa.

    VastaaPoista
  2. fcookie: Mielenkiintoinen työ pitää varmasti nuorekkaana. Meillä ei ole mitään hätää...

    VastaaPoista