18.1.2012

Nyppii

Olotilan tilannekatsaus. Ei tapahtunut muutosta. Totean: perseestä. Panis nyt tauti päälle, eikä tällä lailla vanhaa ihmistä rienaisi. Puolikuntoinen kuntopuoli on rasittavaa. Väsyttää, eikä ole energiaa. Otan troppia, mutta olisiko parempi olla ottamatta ja antaa periksi. Mutta töissä olisi jaksettava, pankkitili on sitä mieltä. Ja on aina hemmetin kurjaa, jos joutuu asiakkaita perumaan. Kaikki menee sekaisin. Harrastan asian yläpuolelle menemistä, enkä anna sen vaikuttaa. Nyt on näin, hyväksyn sen, enkä valita. Piste. Loppu.

Pidin Ukkorähjälle eilen puhuttelun. Silleen rakentavasti. Mistä moinen kumpuaa? Ero loman ja arjen pyörityksen välillä sai mut ajattelemaan asioita. Niin kuin Martta rakastaakin kyökkihommia, niin piiaksi en ala. Pikkasen on alkanut nyppiä tuo jatkuva astiapesukoneen täyttö / tyhjennys, roskien vienti ja herran palvelu. Nenän eteen tulee illallinen kuin Manulle konsanaan. Tässä on tietysti sellainen harha, kun me emme asu saman katon alla, että se ei velvoittaisi häntä kotitaloushommiin. Ruoka kyllä maistuu ja Martta perse ruvella vääntää. Siihen on tultava muutos! Ei olisi pahasta, jos silloin tällöin osallistuisi perheen pikku askareisiin. Saas nähdä, menikö perille. Ihan kiihkottomasti asian esitin, emmekä saaneet aikaiseksi edes perheriitaa. Kehitystä se on tuokin. Hyvä Martta!

Sain taas unimaailmasta ruokareseptin, jota on kokeiltava viikonloppuna. Niin oli mielenkiintoinen. En tiedä, liekkö jo jossakin valmistettu ja kokeiltu nautittavaksi. Mulle uus. Hyvinkin yksinkertainen toteutus. Uni kertoi, että kuorrutan lohimedaljongit Dijonsinappi-wasapiseoksella ja pinnalle painelen riisimuroja. Paistetaan uunissa. Kuulostaa aika eksoottiselle, mutta saattaisi toimia. Kokeilen ehdottomasti. Ukkorähjälle tätä ei voi tarjota, menee yli hänen hilseen. Välillä saan näitä unilahjoja, mutta yleensä ne jää toteuttamatta unohtuessaan. Nyt ei. Kerron sit toimiko.

Maisema on kuin satumaailma. En mie tiiä, nautinko enää. Talvi olisi niin kuin jo ohi. Sulaisi lumi pois ja antaisi kevättä. Onhan tuo kaunista. On se. On, on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti