22.11.2011

Nou joulu, nou alkohool

Vietin eilen tovin (TAAS) netissä ja tutkin matkamme varattuja majoituspaikkoja. Tiiätkö, fiilistelin ja katselin kaikenlaista. Se auttaa tähän harmauteen ja matkakuumeeseen. Meinasin tippua toimistotuoliltani, Krabin hotla on muslimiomistuksessa ja alueella ei tarjoilla ollenkaan alkoholia! Vhot thö fack! Kaikella kunnioituksella ja rauha heidän sielulleen, mutta eiks mulle serveerata Cuba Libreä hotellin uimaaltaalle? Mikä loma se sellainen on? Pitääkö siellä litkiä vain aineenvaihduntaa kiihdyttäviä terveellisiä viherjuomia. Thänks, bat nou thänks. Ongelmana tässä on se, että ko. ajankohtana kaikki majoitusmestat alkavat olla täynnä. Ihan mihin tahansa räkälään kermaperse Martta ei suostu. Nyt tuli ongelma, pakko sieltä on löytyä joku mesta, missä kaikki on ookoo. Ei sillä, että se alkkomahooli olisi välttämätön,  mutta en halua lomallani tuntea sellaista tunnetta, että elämääni rajoitettaisiin. Ukkorähjä pitää siitä aika tehokkaasti huolen täällä kotosuomessa. Tahtoo olla villi ja vapaa...

Olenko julma ja raaka ihminen, jos sanon, että tänä vuonna joulua ei ole? Minulle se on helpoitus. Matkastani johtuen, päätin, että yhtään ainutta tonttua tahi muutakaan jouluun liittyvää ei kellarista yläkertaan hilata. Lahjoja en laita, virsiä en veisaa. Maria ponnistaa mulle Thailandiassa, ehkä skoolaan jeesus-lapsen syntymää siellä. Tai sitten en. Olen joulun suhteen on/off. Ja tänä vuonna on jouluttoman joulun vuoro. Okei, sen verran tunnelmoin, että olen varannut Katajanokan kasinolle joulubuffan ja menemme Laura Närhen joulukonserttiin. Se saa luvan riittää.

Hups, olen unohtanut postaa sunnuntaisen kaupunkiretken kuvatuotantoa. Laitanpa niitä tähän. Vaikka asuu pääkaupunkiseudulla ( maalla Espoossa, ) niin aika harvakseltaan tulee käytyä huvikseen stadissa.  Sitähän on ihan turistina. Pyörittiin Punavuoren kulmilla ja eksyttiin kirpparillekin. Löydettiin kauniita tavaroita ja taas tuli mieleen, että pitäisi olla se vanhakiva talo maalla.

Matinkylän valo

Vanhassa vara parempi

Silloin ennen

Olin joskus

Rikki mutta kaunis

Aaveita ullakolla

Ylös taivaisiin

Kas, kas Martan huarakonttuuri
Ou jee, duuniviikko käynnistyy, suhteellisen haipakkaa tiedossa. Perjantaina meillä on pikkujoulut! Menemme koko porukka Ravintola Oloon, siellä meillä on kokkikurssi. Sen jälkeen kaiketi yön kuumaan sykkeeseen... Käytin eilen ostamani housut ompelijalla (liian pitkät lahkeet) ja löysin vaatehuoneesta vanhan slimfit-paidan, joka mahtuu nyt ja on minulle uusi. Pikkujoulu asu on siis redi. Tip, Tap jalalla koriasti.

P:S Tervetuloa Merihelmi ja Johanna!

4 kommenttia:

  1. Nettimaailmaa reissatessani törmäsin hauskaan blogiisi. Mamma mia, mikä ilo oli lukea tekstiäsi ja katsoa kuvia. Juuri sopivaa tähän pimeään marraskuuhun jolloin ei voi muuta kuin odottaa kevättä.

    Hauskaa pikkujoulua toivottaen, Anna

    PS.Teillä on ollut mielettömän upea joulukuusi viime jouluna.

    VastaaPoista
  2. OMG(lausutaan tässä ouuuu maiiii gaaad silleen Frendien Janicemaisesti), oon niiiiiiiiiiin kade tosta kokkikurssista! Tahtoo kans! :) Laita sit syväluotaavaa raporttia, jotta pääsee ees vähän tunnelmaan. :)

    VastaaPoista
  3. Tää oli just tulossa raapaisemaan tänne kommenttiboksiin sanat, jotka tuossa yllä olikin jo sitten Anonyymi-Annan toimesta ehditty ensin.

    Niinpä toivottelen vain hauskoja pikkujouluja minäkin - ja komppaan voimakkaalla alleviivauksella tuota kirjoittamaasi ekaa kappaletta loman suhteen! Ei ole loma, ei. Jos rajoitteita ruvetahan.

    VastaaPoista
  4. Anna: Tervetuloa! Kiitos kommentista, bella, bella!
    Pikkujoulu ruoka on varmasti hyvää, kun itse tehdään ;)
    Hävettää tunnustaa, mutta kuusihan oli teko sellainen. Kaunis kyllä, mutta tosi Martta ei hyväksyisi keinoa ;)

    Acata: Odotan kurssia innolla, aiheesta raportti myöhemmin.

    Erkki: Tervetuloa myös sinne, on aina mukavaa saada uusia lukijoita, jee! Hotelli menee vaihtoon, apsoluutli!

    VastaaPoista