21.11.2011

Ruokoo

Voe helevetti, kun on harmaata ja pimiää! Valoja on saanut polttaa koko päivän ja tuntuu, että päivä ei ole valjennut olemoisinkaan. Eipä tuo ole pahemmin tahtia haitannut, niin on ollut huisketta Martan pirtissä. Normi settii, kotihommeleita, ruuanlaittoa ja asioiden hoitoa. Lisäksi pitää selvittää kirppiskamoja, vien kamaa myyntiin nurkista pyörimästä.

Tein aikas maukasta kalaa ateriaksi. Huomaa, taas kalaa. Rasvaraamattuni kirjani kehoittaa syömään kalaa 3 kertaa viikkossa. Ihan siihen en pysty, mutta ajattelin sitä jonkin verran lisätä. Kala on hyvää, kun se on hyvää. Ja tuoretta. Martta maistaa herkästi, jos kala on vanhaa. Yök!

Kevyesti kasvispedillä

Matkalla uuniin

Uunista ulos

Ääntä kohti ja syömään
LOHINEN RAKKAUS

n. 0,5 kg lohen känttyrä
sitruunanmehu
suolaa
chilirouhe
pippuri
murskattua saksanpähkinää
raastettu parmesan

1 palsternakka
1 kiinankaali
1 keltainen tai oranssi paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynsi
1 parsakaali
hunajaa
soijakastike
suola
chilirouhe
sitruunanmehua
2 dl kuohukermaa

Käsittele kasvikset ohueksi suikaleeksi. Palsternakan saa kätevästi perunankuorimaveitsellä. Laita nämä uunivuokaan ja mausta edell. mainituilla. Lisää pinnalle viipaloidut lohipalat, mausta ne. Lisää pinnalle kuorrute keskenään sotketusta saksanpähkinästä ja raastetusta parmesaanista ( toimii sika hyvin!) Kaada kerma kaiken päälle. Uuniin 35-45 min. n. 200 astetta. Mulla on kiertoilmauuni ja tein samalla sienimurekkeen, joten ajat ja lämpö viitteellinen ja uuni kohtainen. Jälkkäriksi rakastin mansikkakiisselin ja vaniljarahkaa. Ukkorähjä tykkää.


Tein myös kirjan opein leivälleni levitettä. Tähän on tultu, nyt ei kelpaa enää luomu voikaan, pitää olla itse duunattua ja terveellistä. Syön hyvin vähän rasvaa levitteenä ( koska en syö muuta leipää kuin sitä omaani. ) Tässä helppo ja maukas resepti. 

LEVITE

1/3 osa luomu voita
1/3 osa rahkaa
1/3 osa oliiviöljyä
ripaus suolaa
pikkasen kuivattua basilikaa

Sotke keskenään ja käytä. Huomio, että tämä ei säily niin kuin muut levitteet. Niin on hyvää ja terveellistä!

Sydän rakastaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti