20.8.2011

Söpöä ja Italian herkkuva

Saavuttiin eilen keskelle kesää. Möksällä mahtava ilta-aurinko ja tunnelma oli maan mainio. Lämmittelin saunan ja kuuntelin puhelintoivetta. Oli ihan pakko ottaa muutama siideri ja nauttia viimeisistä kesärippeistä. Vaikka aurinko heloitti täysillä oli ilmassa jo syksyn aavistus. Tää on niin parasta. En mesonut ulkotulien kanssa vaan menin jo ajoissa nukkumaan. Tänään on pieni muotoiset rapujuhlat, saan laittaa valoshown ja fiilistellään elokuun tummaa hehkua.

Kävin eilen siellä Naprapaatilla. Oli aika valaiseva käynti. Kerrottuani pumppuoireiluni, hän tuumasi, että oireiden perusteella mulla voisi olla hermopinne. Voi Jumalauta, mie oon rampannut kymmenen vuotta lekurista lekuriin ja on tehty kaikki mahdolliset testit ja tutkimukset. Miten voi olla mahdollista, että kukaan lääkäri ei tiedosta tällaisen oireyhtymän mahdollisuutta? Napratti aika mehukkaasti vapautti hermoa ja kipiää teki ihan yllättävistä paikoista. Siis se teki k i p i ä ä! Aikansa vatkattuaan ja rusauteltuaan, kipu hävisi ja mun on helpompi hengittää. Menen vielä ensi viikolla ja nyt katsotaan vaikuttaako tämä oireita poistavasti. Ainakin nyt tuntuu hemmetin hyvälle.

Jäin käsittelyn jälkeen maleksimaan kaupungille päämäärättömästi. Turistia oli joka lähtöön, bändiä ja pillipiiparia joka kulmalla. Meininki oli kuin lomalla konsanaan. Kampissa oli Italialainen herkkutori. Ai, ai, mitä makuja. Jotakin mukavaa lähti messiin mm. 12-vuotta vanhaa hunajabalsamicoa, njam. Ja tryffelisalamia, 2xnjam. Pitäisi dallaa ja maleksia useamminkin, Hesa on kiva kaupunki. Menkää ihmiset leikkii turistii! Se on avarasti antoisaa.







Eilen linjavaunuun tuli nuori ja söpö kundi. Outfitti oli tarkkaan mietitty ja värien kirjo oli häpeilemätön mutta hyvällä maulla duunattu. Kasvot oli meikattu kevyesti kalpeaksi ja silmissä tummat kajaalit. Mustaksi lakatut kynnet kimaltelivat kilpaa auringon kanssa. Tukka hauska, reippaasti rikottu niin, että niska pehmeästi lyhyt ja otsatukka/sivut vallattoman pitkät. Väri yön musta mutta otsis hopeanvaalea. Täydet kymmenen pojoo! Oih, tuli ihan oma nuoruus mieleen. Lievästi sanottuna taisin olla aika erikoinen ja massasta erottuva. Mutsin kannustavia sanoja lainatakseni : "Voi vittu, kun minun niin ottaa ohtaluuhun (otsaluu) nuo sinun killuttimet ( korvakoru toisessa korvassa:)" Niin ovat ajat muuttuneet, Eskoseni. Nyt nämä nuoret sällit ovat ilo silmälle, heitä ei mitenkään pidetä outoina, eikä tyyli edusta minkään valtakunnan seksuaalista suuntautumista. Minun nuoruudessa riitti, jos paidassa oli vaaleanpunainen raita niin edustit oitis ruskeanreiän ritareita. Silloin massasta erottuminen oli lähes holokaustista vainoa, nykyään se on taidetta, eikä mitenkään kummoksuttavaa. Jännä.

Ansku siis tulee tänään vierailulle. Mennään sienimetsään ja hoidetaan bisnesjuttui. Välillä on pidettävä palaveriä, katsottava tulevaisuuteen ja miettiä menneitä. Saunotaan ja syödään hyvin. Illan menu.

Alkupalat
- Italian herkkua ja kantsumunakasta

Alkuruoka:
- Mustatorvisienikeitto ( taas, mut se on niin hyvä!)
- Rapurapurallaa

Pääruoka
- Sisäfilepihvit
- Kasvisvuoka
- Sienikastike

Jälkiruoka
- Marjakimara
- espresso/tummasuklaa

Voi olla, että teen vielä tattirisoton, saa Ansku maistaa. Miehän en riisiä syö, ehkä hiukan maistan. Ruokailu on sujunut hyvin, mutta eiliset sidukat käynnisti kaasuvuodon ja ilmapallo oireilun. Hyvä, nyt tajuan vielä kirkkaammin, että noi hiilarit on mulle myrkkyy. Huomaa, että bisse oli vaihtunut kuivaan sidukkaan. Kahdesta pahasta vähemmän paha. Tämän viikonlopun jälkeen Martta tahtoo viettää myös alkomahooli vapautta. Niin tuntuu hyvälle tämä karppaaminen!

Kello tulee kymmenen. Meniskö viel pötköttää vai lähtiskö lenkille? Siinäpä vasta dilemma. Jos menis sänkyyn ja heiluttelisi siellä jalkojaan. Tulis niin kuin samalla molemmat. Hurjan snäppärää. Odotan jo sienimetsää....

5 kommenttia:

  1. Voihan tatti, isäntä lähes kuolas kun luin ääneen illan menusi, hän rakastaa sieniä ja mä inhoon. Kerääminen on kyllä mukavaa:) Mutta meidän möksällä Loviisan lähellä ei olla yhtään sientä löydetty! Kun ei koko kesänä satanut siinä lähettyvillä.
    Tuli mieleeni sellainen ajatus kun kaipaat syksyisin aina jotain uutta haastetta niin miten olis jos me lukijat saatais trendikkäistä hiusmalleista kuvia? Edes joskus? Tai laittaisit toisen blogin aiheelle?
    Ai niin, kiva jos pääset pinteestä.

    VastaaPoista
  2. Oooooo, kelpais toi menyyyy. :) Joku mainitsi jossain blogissa (en kuollaksenikaan muista missä) jostain hiilarittomasta (tai hyvin vähähiilarisesta) sidukasta, oisko ollut Rainbown? Googlaamalla löytyi moinen ja siinä ainakin hiilarit nolla: http://omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=2201. En tiedä mikä on hh-tilanne muissa mauissa.

    Kiva, että löytyi naprapaatilta apua, sisko kanssa ramppasi useamman vuoden erinäisillä lääkäreillä, kunnes löysi OMT-terapiasta avun. Syynä oli venynyt hermo (oon kyllä yrittänyt kuittailla ettei hää järin pitkäpinnainen oo ;)) ja kukaan muu ei sitä aikaisemmin paikallistanut. Apu oli välitön.

    VastaaPoista
  3. Ah, noita italian herkkuja ja toi sun menu taas. Kuola valuu suusta.

    On tainnut äitienkin asenne muuttua sitten oman nuoruuteni. Mä ainakin olen ihan innoissani, että oma poikani lakkaa kynnet, käyttää meikkiä ja korviksia. Ja eilen se just selitti mulle uutta kampausideaa, että edestä ja takaa rikotut hiukset roikkuu vapaasti, keskihiukset on päälaella ponnarilla. Takatukka mustaksi, muut osat kirkkaan punaisiksi. ;)

    VastaaPoista
  4. Viivi: No voi tattien tatti! Meillä oli sienisaalis aivan mieletön! Paljon ykkösluokan herkkutattia, mustia torvisieniä ja kantsua. Torkkarit on jo kuivattu ja tatit kuivahtelee kuivurissa. Ideana toi tukkajuttu ookoo, mut siinä on vain se vika, että sitä me teen enemmänkin duunikseni ja tämä blogin pito on jotenkin vapaata lilluntaa, ei haluis sotkee duunijuttuja tähän :-) Mut laitetaan mietintään...

    Acata: Toi sidukka täytyy selvittää. Sain heti huomata, että paukuttelu käynnistyy välittömästi, nautittuani jotakin hiilarii. Napratti kyllä tuntui kovin hyvälle. Siinä voi olla ratkaisu sydänsuruihin.

    Itkupilli: Wauh, kuullostaapa hyvälle poikasi asenne elämään! Juuri noin pitää mennä!

    VastaaPoista
  5. Jeps. Olinpas mä tyhmä, taas! Se kampaus -blogi tuli vaan mieleeni kun teillä oli bisnes meeting. Et tietenkään tekis sitä vapaa ajalla, kukapa haluais samaa tehdä vapaalla kuin päivisin töissä. Mutta jos pitäisitte työntekijöitten kanssa yhteistä blogia aiheesta. Äh, jääräpäisesti vielä yritän... oonhan härkä;)

    VastaaPoista