30.7.2011

Yhhhyyyy! Niiisk!!!

Eilinen piipahdus sivistyksessä muistutti minulle sen epämiellyttävän totuuden, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Se on vain kasattava itsensä ja hypättävä taas oravanpyörään. Siihen helvetinmoiseen ympyrään, missä juoksennellaan kuin päättömät kanat. Ei en suostu. Kyllä tähän ikään ehtinyt ihminen saa jo ottaa rennommin. Turha hötkyily jätetään nuoremmille. Olen rauha. Olen rakkaus. Olen....

Kävin eilen parturissa. Mun nykyinen tukkahan on helppo hoidella, koneella vain alaosat veks. Nyt on siisti mies. On aina jännä käydä asiakkaana, saa vähän perspektiiviä asioihin. Nuori parturineitonen oli ylen utelias. Siinä 15 minuutissa kerkesi udella kaikenmaailman asiat. Ja teititteli minua! Herätänkö vanhahkolla charmillani jo kunnioitusta? Tuntui ihan hyvälle. Hän kyseli ammattiani, kerroin olevani yksityisyrittäjä. Hän pyysi tarkentamaan ja sanoin tekeväni kaikenlaista bisneshommaa. Hih...

Vietettiin eilen loman lopettajaisia. Syötiinkin jo yläterdellä ( joko syksy kummittelee ) ja laitettiin kauniisti kynttilöitä sekä lyhtyjä. Martta pyöräytti kystä kyllä ja ylen oli mukava tunnelma. Maltillisesti Vinhoa nautittiin ja oltiin muutenkin sivistyneesti. Martta jäi vielä hetkeksi yksin fiilistelemään ja itkemään lomansa loppua. Mie se vaan tykkään näistä pimeistä illoista. Niissä on oma, sieluuni sattuva atmosfääri.
Illan menu. Tattirisotto oli taivaallisen hyvää, enkeleiden tervehdys.

Alkuruoka:
- Grillattu halloumi salaattipedillä
- Valkosipulileipä

Pääruoka:
- Tattirisotto
- Grillattu kana ( ei saatu ahventa)
- Kantsukastike

Jälkiruoka:
- Mansikoita, mustikoita
- Jäätelö ja lakkakastike
- Espresso/avec





Nyt tämä säännöllinen aamurutiini loppuu tähän. Ei ole aamuhetkeäni eetterissä, sitruuna homon pirskahtelut jää arjen jalkoihin. En nyt tiedä, onko se kuinka valitettavaa. Jaksaako näitä kukaan lukea? Minulle tämä on terapeuttista ja osin antavaa. Kiitän kaikkia niitä, jotka sivuillani vierailevat. Tilastojen mukaan ( huom. virallisuus, tilastojen mukaan...) sivuillani klikataan päivittäin keskimäärin noin sata käyntiä. Onko ne vain hakusana harhaa vai onko minulla oikeasti lukijoita? Kertoisiko kommenttien vähyys siitä, että sivuja ei oikeasti lue kuin muutama hullu? Nälkä kasvaa syödessä ja totta kai sitä haluaisi, että Lemon Gayllä olisi omat lukijansa. Ne kommentit ovat niitä, millä bloggaaja jaksaa jatkaa, ja antaa palasen omasta elämästään. Itkupilli enkelten kaupungissa-blogi teki sellaisen oma-aloitteisen kyselyn lukijoilleen. Siinä hän tiedusteli, mikä on hyvää, mikä on huonoa ko. blogissa. Hyvä idea. Aina voi kehittyä ja tehdä omasta blogistaan mielenkiintoisemman ja luettavamman kokonaisuuden. Mitäs mieltä olette, rakkaat lukijat. Kannattaako Lemon Gayn jatkaa vai joko Martta toistaa itseään? Kerro minulle, mistä erityisesti pidät, mistä et pidä? Rakentavaa palautetta otetaan ilolla vastaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan ihastuttava palkinto. Jääköön se vielä salaisuudeksi, mutta sen verran paljastan, että se tekee sinulle uskomattoman hyvää...

Ilmassa on järkyttävää luopumisen tuskaa. Sielu verellä ja perse ruvella on taas yksi kesäinen loma takana. Neljä viikkoa meni uskomattoman nopeasti. Millainen oli Martan loma? Kouluarvosanoin 7 1/2
Se on ihan hyvä arvosana. Kiitettävään kymppiin vaaditaan jo aikas paljon, se olisi jo ihan liikaa. Hienoinen tylsistymisen tunne vaivasi ajoittain, enemmän matkailua ja mutkailua olisi saanut olla. Mutta hienoja juhlia vietettiin, syötiin ja juotiin. Ketä kiitän niistä? Yläkertaa käyn siunaamaan, että on tehnyt tämän kaiken mahdolliseksi. Pitää osata olla onnellinen / tyytyväinen. Kiitos kesä, kiitos mökki. Miks mulla on haikee olo?

10 kommenttia:

  1. Täällä yks hullu vaki- kommentoija: Seuraan 5-6 blogia säännöllisesti muita satunnaisesti. Luen ko. blogeja paljon mieluummin kuin naistenlehtiä tai iltalehtiä.
    Itse saan valita mitä luen:) Sisustuslehdet ovat ainoita joita ostan. Siitä tulikin mieleeni että oletkos tehnyt taloyhtiöllesi sen saunanpäivitys suunnitelman jota ehdotin? Kotisi remppakuvista tiedän että osaat, olin kyllä kotisi jostain sisustuslehdestä aikoinaan nähnytkin.
    Pidän tavastasi kirjoittaa rehelliseti, niin hyvistä kuin huonoistakin asioista, sitähän elämä on.
    Koska itselläni ei miehen ja tyttären lisäksi ole kuin yksi sukulainen, "huolestun" jos ei susta kuulu mitään;)

    Se mökiltä lähtö on aina haikeeta, tuntuu että elämä loppuu. Mutta ei se lopu, sitäpaitsi n. viikko sitten ajattelin ehdottaakin sulle että pitäisköhän sun jo siirtyy kaupunkiin, tuntui että kaipasit jo äksöniä.

    Please, jatka kuten ennenkin, pusuja ja vanutuksia ihanalle Jupelle!
    Ps. Täll hullul on kyllä oikeetakin elämää...

    VastaaPoista
  2. Viivi: Parahin hullu, kiitos kommentistasi. Yksi hyvä ( ISO) syy siis jatkaa. Lupaan jatkossakin olla rehellinen. Olen vittuuntunut taloyhtiöön ilmalämpöpumppu jutusta, en ehdota niille mitään!

    Juu, juuri nyt tuntuu sille, että haluan kadota tänne pöpelikköön, mutta kaupunkiin päästyäni, olen taas sinut elämäni kanssa. Pelottaa vain se asunnon kuumuus :(

    Juppe saa monta pusua, tuo pieni pierupyllyn poikanen. Hän on ollut jotenkin erityisen rakastettava viime aikoina ( lomalla hänkin.)

    Olet mukana arvonnassa, joka ratkeaa elokuun lopussa. Kiitos Viivi!

    VastaaPoista
  3. Päivä ilman Lemon Gay päivitystä on tyhjä. Sama juttu täällä, jos päivitystä ei kuulu, niin huolestun, kuten kaikista perheenjäsenistä, joista ei ole kuullut varoajan jälkeen ( siis noin yksi päivä) mitään. Blogi on loistava ja saa harmaankin päivän loistamaan. oli sitten aihe mikä tahansa.

    VastaaPoista
  4. Mun pitää tälläsenä vanhana blogipieruna sanoa, etten ole koskaan nähnyt minkään blogin näin nopeasti kuoriutuvan kauniiseen kukoistukseen. Ja Lemon Gay on hypännyt mun oman suosikkilistan kärkeen. Ja syyt on selvät:
    - syötävän upeat kuvat
    - hervottoman hauska ja sujuva kerronta
    - aito inhimillisyys
    Olen ihan samaa mieltä tuon anonyymin kanssa, että blogi on loistava, oli aihe mikä tahansa. Joten älä nyt vaan hyvä mies lannistu ja lopeta, vastahan sä alotit. ;)

    VastaaPoista
  5. Terkkuja Piranista! Kiitos verrattomasta kesälomalukemisesta. Juttujasi on odoteltu päivittäin ja myötäeletty kuumat ja hauskat hetket. Ajatuksesi ovat olleet loman suola ja pippuri!

    Lämpimin terkuin Lotta

    VastaaPoista
  6. Olen vasta pari paivaa sitten loytanyt blogisi, tykkaan tosi paljon. Mielenkiintoinen ja upeita kuvia! Jatka ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Kiva kuulla, että tuon väriä päivääsi ja sitruunan tuoksua, hah.

    Itkupilli: Ideasi kyselystä oli niin hyvä, että sitä vähän "lainasin." Kun aloitin pitämään blogia, en niinkään ajatellut sitä, että olisi lukijoita, kunpahan itselle... Mutta onhan se hemmetti vieköön kiva, jos joku lukee. Eikö vaan? Kiitos myös erittäin kannustavista kommenteista, onko näin, että joskus jokainen bloggari epäilee kenenkään lukevan? Itsellä on tunne, että jauhaa yhtä ja samaa. Mutta näilläpä jaksaa jatkaa taas!!

    Lotta: Mahtavaa kuulla, että luet päivittäin. Nyt kun loma on ohi, niin aikataulut estävät päivittäisen postauksen :( Suolaa ja pippuria, hiukka myös sokerii on siis luvassa.

    Susa: Tervetuloa uusi lukijani! Kommentit ovat aina tervetulleita ja yritetään jatkaa samaa rataa!! Kiitos kovin!

    VastaaPoista
  8. Löysin tämän blogin jonkun toisen blogin kautta. Hauskaa luettavaa ja upeita ruokia. Reseptejä lukisin myös mielellään niin voisi itsekin yrittää..eihän tää tosin mikään ruokablogi ole. :D

    VastaaPoista
  9. Lumo: Naminaminami.....

    fcookie: Tervetuloa! Olen vähän huono noissa resepteissä. Itse en juurikaan niitä käytä, luovasti kokkailen. Ja mitat ovat vähän sinne päin....

    VastaaPoista