Tein eilen mahtavaa kaalilaatikkoa. Nyt uusi kaali on parhaillaan ja sehän on aika edukas ruoka. Ainut ikävä puoli siinä on, että sitä tulee ylensyötyä. Tässä resepti hyvään, maailman parhaaseen kaalilaatikkoon. Yllätä rakkaasi ja itsesi. Tee se!
n. 1 kiloinen kaali
2 dl puuroriisiä
700 g jauhelihaa
lihaliemikuutio
kuohukermaa
suolaa
pippuria
siirappia
voita
Keitä kaali lihaliemellä maustetussa vedessä n. 20 min. Keitä riisi kypsäksi väljässä vedessä, ei puuromössöksi. Sotke nämä ja raaka jauheliha keskenään astiassa, lisää valkopippuri ja suola ( suolaa saa olla aika reippaasti, maista.) Laita seos uunivuokaan, kaada päälle n. 3 dl kuohukermaa, voinokareita ja siirappiraitaa. Paista 200 astetta n. 1 h. Anna vetäytyä 20 minuuttia ja nauti!
Ajatelkaa, että ihminen saa kulumaan päivät tekemättä juurikaan mitään! Minusta se on aika ihmeellistä. Zeniläisellä tyyneydellä istuin tässä terassilla, hikikarpalot valuivat seksikkäästi selkäruotoani pitkin ja annoin hiljaisuuden vallita. Pääni oli pumpulissa ja kaikki oli seisahtanutta höttöstä. Minusta tuntui, että kellonviisaritkin ( häh, onko kännyssä viisareita, kamooon) olivat hunajan tahmeita ja pyrkivät pakoon aikaa ja sitä hetkeä. H i t a a s t i mentiin kohti huomista. Kuulin kuinka aatelinen vereni virtaasi suonissa, hienoista kohinaa aiheuttaen. En kuunnellut edes raatioo, kuuntelin vain sisäistä ääntäni. Hu huu, kuuluuko? Nytkö olen tavoittanut mieleni rauhan, sydämeni on täyttynyt rakkaudella ja viisaudella ihmiskuntaa kohtaan. Yhä tuijotan järven väräjävää pintaa, laineen hentoa liplatusta. Olen kevyt, katoan...
Sieluni valo |
Valoni sielu |
Mä niin innostuin tosta kaalilaatikosta, että oli pakko kokeilla tänään, osaanko minäkin?
VastaaPoistaJa niin oli hyvä resepti, että eihän siinä voinut kuin onnistua....Nyt on vatta täynnä herkku kaalilaatikkoa ja puolikkahilloa! Nam, nam!!
Kiitos kun jaat näitä reseptejä :) Viitsitkö joskus heittää sen perunarätkäytyksen reseptin...;-)
Ihanaa vege/holitonta viikonloppua!! :)
Hyvä Mari! Nämä vuodenaikaruuat ovat niitä parhaita herkkuja. Elämme suomalaisittain parhaita aikoja. Nyt luonto tarjoo parastaan! Tänään pikkupikku kemut, ensi viikonloppu sit vegeholiton, ouh jeah!
VastaaPoistaPerunarätkäytyksen ohje on varmaan täällä jossakin, mutta missä. Laitan sen sulle, het kun jaksan näpytellä.