4.4.2011

Joutsenlammesta Manalaan

Vesisateen taukoamaton rummutus vasten ikkunalautoja on kesäistä musiikkia. Lumikinokset hupenevat silmissä ja minä taputan käsiä lujasti yhteen. Hyvä, hyvä, pois paha lumi, pois, pois. Sielu sietää tämän harmaudenkin, tietäen, että kohta kevät räjäyttää talven tajunnan. Joko piipahdetaan ensi viikonloppuna mökillä?

Eilinen Black Swan leffa oli aika vaikuttava.  Oikeissa kuvissa olet niin "sisällä" tapahtuvassa tarinassa, että ihan pikkasen pelottikin. Hienosti tarina kasvoi hyvän ja pahan taistelusta ja loppu oli kerrankin osattu lopettaa ajoissa ja hienosti. Tarinassa oli asiat potenssiin sata, mutta niinhän ne täytyy leffassa ollakin. Käsittääkseni tanssipiirit ovat kritisoineet, että elokuvalla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Ei varmaan yksi yhteen, mutta jotakin totuuden siementä varmasti oli. Tunnen muutamia tanssijoita ja olenpas nuorena hiukka heilastellutkin ko. ammattiryhmän edustajan kans. Ja kyllä se elämä pyörii sen tanssin ja oman kehon, syömisen ym. ympärillä. Enkä sano, että se on mitenkään paha asia. Tanssi on raakaa duunia ja tehdäkseen sen hyvin, on annettava varmasti kaikkensa ja vielä enemmän. Tämän tunteen välittämisessä leffa onnistui hyvin. Menkää katsomaan, suosittelen. Natalie Portman on häikäisevän kaunis!


Leffan jälkeen käytiinkin syömässä Ravintola Manalassa. Konstailematon kansankuppila ja lista on pysynyt samana jo vuosikaudet. Paistettu maksa, poronkäristys ja maukas kanaparila-annos ovat ehdottomia suosikkejani. Eivät petä koskaan ja hintakaan ei päätä huimaa. Ukkorähjä päätyi tällä kertaa poronkäristykseen ja minä kanaparilaan. Tätäkin suosittelen. Nuorena ja nättinä Manala oli kova bailumesta, perjantain tanssit olivat legendaariset ja siellä on jalkaa nostettu kerta jos toinenkin. Ihan tuli taas hauskat muistot mieleen.





Hirveä dilemma vaivaa päätäni. Lähdenkö macrolinssi kauppaan vai aloitanko armottoman kevätsiivouksen? Pikku koira on kyläreissulla ja nyt olisi hyvä hetki riehua ja siivota talvi veks. Kumpikin houkuttaa ja energiat olisi kohdallaan hoitaa molemmat asiat. Vielä yksi tuumauskupillinen mokkoo ja sit tämä Martta alkaa riehua. Vai lähtiskö ensin cityyn?

6 kommenttia:

  1. Ei taida Martta siivota kun netissä on jumissa...hä:) Taitaa olla makrokin ostamati. Ryhtiä mies siellä, essu päälle, imuri kouraa ja poppia soimaan:)

    VastaaPoista
  2. Elä sie höpise, koti kiiltää ja tolu tuoksuu! Olikin virkistävää hiukka riehua :) Odotan ukkorähjää saapuvaksi, saa antaa automobiili kyytiä Rajalashoppiin. Josko nyt saisi sen linssin... Kuuntelin muuten Chisua, Jenni Vartiaista ja Laura Närheä sekä Suvi Teräsniskaa, wow! Kyllä lähti...

    VastaaPoista
  3. Jee, mun lempparilaulajat! Tolusta mä saan armottoman päänsäryn joten meillä käytetään etikkaa kaikkeen siivoomiseen paitsi lattioihin, niihin höyrypesuria.

    VastaaPoista
  4. Hellou Viivi! Tällä hetkellä on paljon hyviä naisartisteja, niiden avulla siivoaminen sujuu sutjakkaasti. Olen ihan adjektoitunut Toluun, se edustaa mulle puhtautta ja viattomuutta :)

    VastaaPoista
  5. Tuo Black Swan onkin pakko nähdä! Pitää tosin odotella, että tulee nettiin imuroitavaksi.... Joo, epäeettistä, mutta en ole oikein leffateatteri-ihminen eikä ole DVD:tä :D

    VastaaPoista
  6. Kannattaa katsoa, vangitseva pätkä!

    VastaaPoista