8.12.2010

Enemmän lunta vähemmän linnaa




Jos nyt olisimme New Yorkissa tai Lontoossa, niin ihmisiä kehotettaisiin pysyttelemään sisätiloissa. Koulut ja duunipaikat olisi suljettu. Se olisi kansallinen hätätila. Mutta Suomipoika/tyttö vain porskuttaa. Minusta tässä lumen tulossa on jotakin herkkää muisteloa lapsuudesta. Silloin talvet oli tällaisia. Pikku nappulana kahlattiin kainaloita myöten umpihangessa ja rakastettiin ulkoilmaelämää. Liikenne on tietysti sekaisin ja asiakkaat myöhässä. Sitä en ymmärrä, jokainen tietää sen, mutta ei varaudu? Höperöt....

Eilen oli kiva päivä duunissa. Joskus vain on erityisen kiva. Johtui varmaan siitä, kun olin semisti kyllästynyt pyhä päivän viettoon ja pönötin yksin himas. Sai taas rupatella ja olla ihminen ihmiselle. Nauroin niin makeasti erään asiakkaani tarinalle tonttu ja pukkipelottelusta. Hänellä on 5 v. Maija tytär, joka luonnollisesti uskoo edellä mainittuihin. Maija oli oppinut päiväkodissa uusia "tuhmia" sanoja. Ilta oli mennyt lallatellessa "kikkeli, kikkeli, kikkeli." Äiti (asiakkaani) oli kyllästynyt moiseen ja oli sanonut Maijalle, että jos nyt ei lopu tuo tuhmiensanojen käyttö, hän soittaa asiasta joulupukille. Maija oli hetkeksi pysähtynyt ja ikään kuin kokeillakseen kepillä jäätä lausahtanut kuitenkin tuon maagisen "kikkeli."
Mamma tarttui kännykkään ja näppäili korvatunturin numeron. "Haloo, onko joulupukilla? Olisin tehnyt ilmoituksen Maija tytöstä Espoossa. Kyllä, tuhmia sanoja lallatellaan. Yhden lahjan voi jättää laittamatta, kiitos, kiitos."
Maijan silmät olivat laajentuneet kauhusta pesuvadin kokoisiksi ja hän oli vaikeroinut tuskissaan. " Äiti, ei, ei. Ei ainakaan sitä barbiteippiä, ei barbiteippiä. " Isot kimmeltävät kyyneleet olivat vuolaasti valuneet Maijan poskille ja hän oli pyhästi luvannut, että ei enää koskaan sano tuhmia sanoja. Toimii siis!

Piipahdin eilen Tuomaan markkinoilla. Onhan se kiva, että tällaisiakin järjestellään. Mutta missä oli kaikki jouluglamuuri? Valot, riisipuurot, tuoksut, musiikki, ulkotulet, tonttuset ja kaikki muut. Kyllä suomalaiset ovat vaatimatonta kansaa. Sinne oli kojut tökätty Espan molemmin puolin ja sillä hyvä. Siinä on kansalle markkinaa.
Kyllä se pitäisi kaikki itse tehdä, suunnitella ja toteuttaa. Silloin hyvä tulisi.... Ostin sieltä punaisen metsästäjän pipon. Haenko sillä miehistä karismaa olemukseeni? Noh, pukeudun yleensä mustaan ja punainen antaa vähän väriä. Se on hieno. Senkin tonttu.

Linnan juhlien homostelu oli saanut laajemminkin huomiota. Kaikki asiakkaani olivat kiinnittäneet myös asiaan erityistä huomiota. Hyvä veto Tarjalta, tuli paljon bointseja!
Onhan ne päivän polttava puheenaihe. Niitä saa taas pari viikkoa jauhaa. Ja mikäs, kivahan se on ihmisiä haukkua ja arvostella :)

Nyt laitan selviytymisvaihteen päälle ja survon itseni läpi hankien avantoilemaan. Siinä on niin elämisen makua. Ihanaa kun on talvi. Ja hanki. Ja lumi. Ja jää. Hei pou dei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti