27.9.2010

Elämyksiä





Hemmetti! Rikoin lauantaina selkäni salilla. En tiedä, mitä tein väärin, mutta sattuu. Tuntuisi, että se on vanha välilevynpullistuma joka oikkuilee. Pystyn seisomaan, kävelemään ja kovalla makaamaan, mutta istuminen ottaa kipiästi. Toivotaan, että menee ohi ja olisi vain joku venähdys... Joogat ja salit jäi tältä viikonlopulta, sauvakävelin eilen pidemmän lenkin. Ärsyttää suunnattomasti, kun on hyvä tatsi, niin aina pitää tulla joku hörhämä hämmentää. Nyt istuminen tuntuu ihan suht jees, jos pitää selän oikein suorassa ja jäykkänä. Tämmöistä on urheilevan ihmisen elämä, yhtä tuskaa....

Muuten viikonloppu on ollut antoisa. Lauantaina kävin katsomassa sen Prinsessa leffan. Sitä voikin lämpimästi suositella. Katja Kukkola pääosassa on erityisen onnistunut valinta. Krista Kosonen hovineidin osassa tekee myös hienoa työtä. Peter Franzenista en pidä. Minusta hän näyttelee kaikki roolit samalla kaavalla, eikä puheesta saa mitään selvää. Vajaa pari tuntinen hurahti kyllä nopeasti, aihe mielenkiintoinen, mutta käsikirjoituksesta olisi varmasti saanut irti vieläkin enemmän. Tarinahan perustuu tositapahtumiin ja olikin "hauska" seurata ajankuvaa ja mielenterveystyön toteutusta historiassa. Huh! Kipaise katsomaan.

Minusta oli oikein ISO kuva lauantain Iltasanomissa! Täytyy tunnustaa, että heti aamutuimaan polkaisin fillarilla iso-omenaan lehtiostoksille. Tosin samalla piti käydä apteekissa. Kuva ei ollut niin paha kuin odotin. Yksi kiva kommentti feissarissa. Olen piilomannekiini! Hih!

Sunnuntaina oli nykytaiteen vuoro Kiasmassa. Olin niin tärkeänä, kun läksin taidenäyttelyyn! Siitä on joku tovi, kun olen käynyt taidemuseossa ja ajattelinkin, että tulevana talvena kierrän kaikki tutut kohteet uudelleen. Annan sielulleni ravintoa.
Viidennen kerroksen näyttely oli mielestäni hieno. Se oli oikeaa taidetta. Upeita tauluja ja veistoksia. Siitä kuvat.
Kolmannessa kerroksessa oli näyttely nimeltään Järjestetty juttu. Se nyt oli sit sellaista huttua. Videotaidetta ja absraktia. Ei aina ymmärrä ja pitääkö ymmärtää? Kokemuksia beibe, kokemuksia!
Taiteen jälkeen nautin hyvät munkkikahvit ja kävin ostoksilla maatilatorilla. Lasipalatsissa on Eat&Joy luomukauppa. Kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Ostin mustaherukkamehua, aprikoosiohraleipää ja käsintehtyä tummaa appelsiinisuklaata. Kaikki on luomua ja hyvää! Illalla napostelin herkkujani ja tämä taas voimisti käsitykseni hyvästä ruuasta ja ennen kaikkea mausta. Nyt kun suu maistaa ja sydän syö, niin sillä todellakin on merkitystä mitä itsellesi annat. Olinkin eilen vihmerä ja tein itselleni kunnon ilta-aterian. Yksin syödessä sitä helposti sortuu syömään sinne päin. Ei tee mitään kunnollista ja sitten puputtaa pitkin iltaa yhtä sun toista. Valmistinpa herkullisen herkkutattirisoton ja lehtipihvin. Oli hyvää ja täyttävää. En mielestäni ole vielä kertonut risottoni reseptiä. Tässä näin.

TATTIRISOTTO ( 4 henk:lle)

Reipas litranen tatteja. Jos käytät kuivattuja, niin liota tatteja maitovesiseoksessa. Ota liotus neste talteen ja käytä osana risoton lientä.
2,5 dl risottoriisiä
Puolikas purjo
Valkosipulia
Nesteeksi sekoitan kasvisliemen ja sienten liotusliemen. Jos käytät tuoreita, kasvisliemi ok. Nestettä tarvitaan reipas litra.
Mascarbonejuusto, reilu puoli rasiaa.
Parmesaaniraaste, pari ruokalusikallista.
Loraus valkoviiniä tai sitruunanmehua.
Loraus kuohukermaa.
Hieman currya, valkopippuria, muskottipähkinää ja tarvittaessa suolaa.

Kun aloitat risoton teon, valmistele kaikki raaka-aineet valmiiksi. Valmistus on nopeahko toimitus, joten on hyvä, että kaikki on valmiina. Hauduttelu on sit erikseen.
Kiehauta kasvisliemi ( tarvittaessa sotke siihen sienten liotusliemi.) Pilko purjo ( tykkään käyttää risotossa purjoa, miedompi kuin sipuli) ja valkosipuli, sekä sienet.
Kuumenna voi kattilassa, lisää riisi ja sipulit. Pyöräyttele koko ajan ja anna riisin lasittua. On tärkeää, että se ei ruskistu! Lisää kuumennettu neste pikkuhiljaa ja anna hautua n. 10 min. Lisää sienet, mascarbonejuusto, valkoviini tai sitr. mehu ( saat hieman hapokkuutta) sekä mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä, lisää tarvittaessa nestettä. Lopuksi kuohukerma ja parmesaaniraaste. Hyvä risotto ei ole kuiva, eikä liian märkä. Kypsennys valmistumisaika on n. 30 minuuttia. Tarjoile heti. Nami, nami.

Sunnuntai-iltojen ehdoton pelastus on tämä tanssillinen TeeVee anti. Neljä tuntia tanssin rytkettä, eikä siihen edes kyllästy. Ohjelmat ovat niin erilaiset ( Dance ja Tanssii tähtien....) Mun suosikki on Dance, onhan siinä niin söpöjä ja uskomattoman taitavia tanssijoita. Ihan vanhalla homolla itku tulla pirahtaa. Vollotan liikkeen kauneutta ja menetettyä uraa tanssijana. Olihan joskus hamassa kivikaudessa kovinkin kiinnostunut tanssahtelusta. Mutta hulluna ja homonhan sitä silloin pidettiin. Eikä varsin perhe, eikä missään muussakaan piirissä sellaista homostelevaa harrastetta tuettu. Niin se jäi, mutta ikuinen rakkaus tanssiin säilyy sielussain. Oih, mikä melankolia....

Nyt on siis maanantai ja minulla on vielä veepee. En voi mennä salille, enkä joogaan. Ulkona on kaunis paiste ja syksy kirjo, siis sinne. Kotiaskareita ja toimistohommia. Pyykinpesua ja ruuanlaittoa. Mitäs me perheen emännät. Nuo arjen kukkeat sotilaat. Laitan uunikalaa ja mansikkakiisseliä. Ukko tulee työmatkalta. Missä lie huidellut? Pitää tutkia kännykkä ja takintaskut. Huijaa kuitenkin, jossakin salarakkaansa kanssa hekumoinut... Pitkin korvia vetelen... Perkules!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti