23.7.2010

Viilenee!





Meijän perhe posotti nukkua aina kymmeneen asti! Loma aikataulu on kääntynyt ihmisen mukaiseksi, mennään oman kehon, mielen ja sielun mukaan. Nukutaan silloin kuin nukuttaa, syödään silloin kun on nälkä. Ei ole aikatauluja. On vain tarpeita, joita olemme halukkaita toteuttamaan...

Tänään ystävättäreni Birre tulee vierailulle. Hän on pirteä ja iloinen ihminen. Emme ole tavanneet pitkään aikaan, joten jälleen näkemisen riemu on rajaton. Ja ehdottomasti juhlan arvoinen! Hän on kasvisihmisiä, joten illallinen on vege. Ostin, huom. jouduin ostamaan kanttarelleja! Se on aina kova paikka, kun ostosienillä joutuu pelleilemään. Onnettomat, kuivat mutta kotimaiset kantsut maksoivat 10 euroa litra! Aika kallista tavaraa. Kantsupasta A`la Martta on luvassa. Saunotaan kaunistavasti ja jutellaan henkevästi. Ehkä jonkun laulunkin laulaa luikautamme.... Kiva, kiva.

Ilma on ihanan VIILEÄ! Istun tässä terassilla, aina tässä. On aamu, on päivä, on yö, minä tässä terassilla. Miksi ei? Hallitsen tästä koko valtakuntaani. Näen metsän, näen järven. Kuulen linnut, metsän peikot. Ihan piti T-paita päälle pistää. Raikastava tuuli puhaltaa, ettei jopa vilu kapaja. Outo tunne, mutta tervetullut. Odotan sitä sadetta ja myrskyä. Tulisiko noista pilvistä, antaisiko? Pitää hakea huppari sisältä.... Ihanaa!

Blogiin ei voi ladata kovin montaa kuvaa kerrallaan. Laitan tähän eilisiä otoksia. Possu syö possua kauppatorilla ja upeat, mahtavat vihannespöydät. Ne olivat vertaansa vailla. Käykää ihastelemassa sitä värien tuoreutta, kaikki on niin herkullista ja hekumallista. Yksi otos myös tulipunaisesta pallosta, jota minä saan ihastella lähes joka ilta. Sanotaan, että maailman kaunein auringonlasku olisi Santtoriinilla. Olen sen itse nähnyt ja ei möllykän lasku Suomessa paljon sille häviä. Vai häviääkö ollenkaan? Minusta ei. Aina yhtä ihmeellinen ilotulitus. Sitä ei koskaan väsy katsomaan. Se on niin Romantico!

Tänään on tekemättömyyden päivä! Olen vain, en tee mitään järjellistä. Mikä nyt olisi järkiperäistä tekemistä? Onko ristisanojen ratkominen järjellistä? Mielestäni ei. Kaikki kivat kotiaskareet ovat sitä. Siivous, pyykinpesu, puutarhanhoito, ikkunanpesu jne. Siinä sitä vasta järkeä onkin! Minun aivotoimintani on varmasti jotenkin alikehittynyt. Olenko jymähtänyt agraariyhteiskunnan pyhiin jäänteisiin. Työllä sinun on leipäsi ansaittava ja kaikki muu on turhaa. Just näin. Pitäisiköhän pyöräyttää joku piirakka? Ensin poimin mustikat metsästä, taikinat vaivaan ja saan taas rauhan... Taidan laittaa villapaidan päälle ja heivaan itseni riippukeinuun. Tuuli hoitelee kiikutuksen. Eestaas hiljaa kiikkuu, kiikkuu, kiikkuu.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti