10.7.2010

Varjoon!




Huh, hellettä! Nyt on niin kuuma, että on pakko ottaa varjoo. Aurinkoon ei kykene. Ensi viikolla pitäisi tehdä joka kesäinen Kuopio reissu. Nyt jo hiukka kauhistuttaa kuumuus matkatessa. Olisi herkkua vain jäädä tänne löysäilee ja antaa aivonsa paistua, huh!

Niinpä eilen pikku kemuset pantiin pystyyn. Vallan meillä oli Siru Pipsa Hyttisen kanssa mukava ja sanoisinko, tunnelmallinen ilta. Syntyjä syviä käytiin ja välillä hirnuttiin kitarisat kuutamolla. Marketan oli tarkoitus valvoa koko yö ja nauttia tangoyöstä, mutta toisin kävi. Niin ihanaa kuin öinen fiilistely onkin, niin unijukka tuli ja metrisellä halolla humautti. Nukkumaan!
Illan menyy oli suunniteltu ilmastollisia todennäköisyyksiä huomioiden. Raikasta ja kevyttä tähän paahtavaan helteeseen. Eikä puhettakaan, että voisit syödä ennen klo: 22.00
Nautittiin ruokaisa ja raikas savukalasalaatti. Martta sävelsi ja käytti luovaa gastronomiaa.
Salaatti tehtiin taas ns. kokoa lautaselle periaatteella. Tässä näin.

- keitetyt uudet perunat. Jäähdytetään ja viipaloidaan.
- keitetty kananmuna
- rapeaa jäävuorisalaattia pohjaksi
- kurkku
- tomaatti
- kuutioitu hunajameloni
- kaprista
- tilliä
- leipäjuustoa kuutioina
- seesaminsiemenet

Kasaa salaatti valkosipulilla hierotulle lautaselle. Sotke raaka-aineita kevyesti. Lorauta hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria pinnalle. Tämän päälle itse savustettu lohisiivu, pinnalle seesaminsiemeniä. Tein myös kanttarellimuhennoksen, jota kaadoin salaatin pinnalle. Tarjoilin salaatin rapeiden valkosipulileipien kera. Ruokajuomana Cavaa tai maitoa. Jeps! Nälkä lähti, mutta olo kevyt.

Hei, mun ukkokulta rakensi mulle suihkun! On mulla hyvä mies. Heitin päivällä toiveen, että ulkosuihku olisi näillä helteillä hyvä. Ja näin, nyt minulla on sellainen. Saat kuvan myöhemmin. Minähän rakastan uintia, mutta niin kuin aikaisemmin totesin, niin järvessä on sinilevää. Pumppu nostaa suihkuveden syvältä ja siinä ei ole levää. Jeeeeee!!! Nyt voin käydä suihkussa sata kertaa päivässä.

Eilen aloitettiin myös puusavottaa. Tai minä otin päiväunia ja muut hoiti homman. Kuvassa puut kuivuvat kalliolla ja ne on vielä siitä kuivuttuaan pinottava. Siinä on minulle huomiseksi hommaa. Koivuklapi on kaunis ja tuoksuu hyvälle. Siinäkin on palanen suomalaisuutta.

Tänään on löysä päivä. Makasin hetken laiturin nokassa ja seurasin taivaalta poutapilvien harhailua. Katosin äärettömyyteen ja minun oli hyvä olla. Mitä voi kirjoittaa päivästä jolloin ei tee mitään mainittavaa. Kerronko kuinka tiskasin astiat tai paistoin aamiaismunakkaan? Mitä sinulle kertoisin? Hassua, että lomalla tai tässä helteessä ajatuksetkin pysähtyvät. Voit tuijottaa järvelle tekemättä yhtään mitään, ajattelematta yhtään mitään. Olet vain yhtään mitään. Onko se loman tarkoitus? Viikko takana ja kolme edessä. Mihin tämä vielä johtaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti