28.7.2010

Valoa kansalle



Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa! On taas se aika vuodesta, että illat ihanasti hämärtyy ja tarvitaan elävää tulta. Ollaan viritelty uusia ulkotulia ja Patte maalasi vanhoja myrskylyhtyjä erivärisiksi. Mehän olemme sateenkaariperhe, joten annetaan kaikkien värien kukkia.
Nämä uudet, hauskat lyhyt olivat valkoisia ja hän tuunasi ne tunnelmaan sopivaksi. Upeaa, eikö totta? Marketta rakastaa ulkotulia! Niiden hämyssä tämä pieni, suuri maailma näyttää niin pehmeälle. Kaikki on haluttavaa ja ilmassa on taikaa. Rakkauden suurta juhlaa. Elämisen tunnetta isolla EELLÄ!

Vietettiin eilen juhlat. Todellakin, meillä oli juhlat. Juhlat tyhjästä. Tuosta vaan. Enkö ole jo sanonut, että juhlia ei koskaan ole liikaa.
Ilta oli antoisa ja hassun hauska. Marketan hyvä ystävätär, Lilian on visiitillä.
Katoimme pöydän kauniisti alaterdelle ja nautimme maukkaan illallisen.
Alkuruokana oli grillattua halloumia, ananasta ja tomaattia. Kaverina rapsakka valkosipulileipä ja lasillinen Cavaa.
Pääruokana grillattua kanankoipea ja karitsanpihviä. Kukkakaaligratiini, tomaattisalsa ja kesäkurkut. Alkaa olla jo hieman toistoa, mutta nythän näitä kesän antimia on nautittava. Ei nämä herkut lokakuussa maistu milleen. Pääruualla nautittiin myös Espanjalaista valkoviiniä.
Jälkiruokana oli kotimaiset marjat vaniljakastikkeella. Asiaan kuuluvat espresso ja Limoncellolikööri. Olimme taas kerran kuin paremmassakin ravintolassa.

Joko kirjoitin, että paratiisimme on saapunut inhottavuus?
Olemme löytäneet Juppesta jo kaksi punkkia, YÖK! Nyt tietysti on lievää hysteriaa ilmassa. Jostakin vähän hivelee tai nipistää, niin se on heti punkkitunne, YÖK! me emme voi sille mitään, eletään sen mukaan. Turha tässä on alkaa panikoitumaan. Mutta ei se kivaa ole ei.

Nyt on taas ihan pakko valittaa tästä ilmasta. On niin helvetin hautovaa, kuumaa ja kosteaa, että kohta lähtee taju! Ukkonen on jytissyt jossakin tuolla jo pari tuntia, mutta ei tule tänne armahtamaan. Tiedän, että tämä jatkuva valitus on turhaa, mutta en voi tälle mitään. Teen tietysti kaikkeni, että olo olisi helpompi, mutta..... Uimaan, suihkuun, uimaan, suihkuun, juomaan, suihkuun..... Plääääh!!!! Aivot on niin tahmeina, että menee senat sakaisin ja olo on muutenkin tilulilulei. Jopa sormet tarttuu kiinni näihin näppäimiin. Ihan oikeesti, olen tahmea! Saako valittaa?????? Missä helvetissä viipyy Ukkonen?!

Tämä päivä menee hidastetusti. Kellon viisarit ovat tahmeina, tiiiiik, taaaak, tiiiiik, taaaak..... Kaikki on seis, poikki ja hitaalla. Sietämättömän olon keveys. Kevyen olon sietämättömyys. Varjossa, hämärissä tämä katupoika viheltää. Tulisi jo talavi ja panisi pakkanen. Tai joku.
Levotonta on ja päätäkin särkee. Onkohan Marketalla ovulaatio? Otan vichyhuikkaa ja pulahdan välillä veteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti