9.7.2010

Biutivul!!!!




Kauheeta, ihan hirveetä. Ihan hirveen kauheeta! Kyllä Suomen kesäaamut voi parhaimmillaan olla ihan jumalaisen kauniita. En kuvaa, yritän kertoa.
Ilma on kuin parasta Haute Couture-samettia, pehmeää ja kallisarvoista meille. Kesäisiä aamuja on niin vähän. Värit hohtavat kirkkaina, jumalan taidetta. Vastarannalla nousee kullan keltainen aurinko, se värjää kauniisti puolet syvän vihreästä metsästä. Jumalan värisivellin on luonut upean liukuvärjäyksen.
Järven pinta on peilityyni, muutamaa herkästi väreilevää liplatusta lukuunottamatta. Kuvajaiset heijastelevat ja tekevät tämän kauneuden äärettömäksi. Loputtomaksi. Minä huokaan. Värien voima ja vastakohtaisuus on epätodellista, parasta Picassoa. Viattoman valkoiset poutapilven hahtuvat hyväilevät vaaleansinistä taivasta. Aamukaste antaa kaikelle kristallikosketuksen ja tätä kaikkea tekisi mieli maistaa. Herkullista. Hmmmmm... Varmaan.
Kostea lämpö levittää ympärillemme huumaavan tuoksun. Tähän ei valtakunnan hajuvedet pysty. Ahkera Liisaa, auringon kukkaa, nurmen nukkaa, metsän vihreää ja miljoona muuta. Jopa kupillinen aamukahviani sopii tähän sinfoniaan.
Tikka koputtaa onttoa puuta, kiva komppi lintujen lirkutukseen. Alaterassin suihkulähde lirisee sulokkaasti. Siinäkin on kaunis sointu. Olen taiteessa, osa sitä. Tunnen vahvasti ja nautin nyt. Ihana, ihana aamu. Aamu isolla Aalla!

Jep. Martta nosti päätään eilen. Siivosi koko mökin ja sai ne puhtaat, vastapestyt matot lattioille. Mikä meno, mikä lento ja ihana tuoksu. Puhdas Mäntysuopa! Alkuillasta Martta pyöräytti vielä sen kaalilaatikon ja täytynee myöntää, että maku oli aito. Onkohan kaalilaatikko supisuomalainen ruoka? Minusta se maistuu suomelle.

MARTAN KAALILAATIKKO:

- Reipas kilonen varhaiskaali
- 3 dl puuroriisiä
- N. 700 g naudan paistijauhelihaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- Siirappia
- Voita
- Suolaa ja valkopippuria

Kaali keitetään, samoin riisi. Keitä riisi väljässä vedessä, että se ei puuroudu liikaa.
Sotke nämä, jauheliha, muna ja mausteet keskenään. Lorauta joukkoon puolet kermasta.
Aseta laatikko uunivuokaan ja pinnalle loput kermasta ja muutama voinokare. Kaada pinnalle siirappi ja laatikko uuniin. Mieto lämpö ( 180 astetta) ja saa muhia reippaan tunnin. Meillä täällä mökillä on kaasu-uuni, joten se antaa oman kivan säväyksen lopputulokseen. Bon apetit! Ja kivoja kaasupäästöjä!

Jälkiruokana oli itse poimittuja metsämansikoita ja taatusti luomua.

Pikku koirakin on hereillä. Hän ei nyt oikein tiedä, missä olisi hyvä. Syliin, pois, pihalle, sisälle, syliin jne. Levoton tähän aikaan? Outoa? Isäntäänsä on tullut. Ehkä sisällä on vain kuuma....
Luojalle kiitos ja hallelujaa, meillä on tämä mökki. Vaikka eilinen aamupäivä olikin raikas, niin päivän kuluessa ilma muuttui todella kuumaksi ja painostavaksi. En kestäisi olla kaupungissa! Täällä kuitenkin saa yönsä nukuttua ja raikastava tuuli puhaltaa, jos puhaltaa. Mutta kuuma on. Mitähän tästä päivästä tulee? Ei, en valita. Mutta liiallinen lämpö tekee suomipojasta löysän ja vetelän pullataikinan. Tosiaankin, pullataikinan. Nyt päästäisiin taas lempi aiheeseeni. Mutta jätän sen nyt käsittelemättä. En hahmota enää ääriviivojani, turpoan, hyllyn ja lyllerrän. Olkoon!

Tänään täytyy päästä sivilisaation pariin. Ostoksille ihmisvilinään. Karjaalla, ihmisvilinää? On monta tuikitarpeellista asiaa ostettavana. Silmänympärysvoide on totaali loppu. Voih, saankohan Biotherminvoidetta Karjaan kemppareista? Sitä ilman, itseään kunnioittava homoseksuaali ei voi elää. Oih, kuinka ihanan hompsahtavaa....
Led-valot vessaan ja tähän terassille, että näen kirjoittaa. Illat ja yöt alkavat taas tummua.
Astianpesuharjaa, hyttysmyrkkyä ja vaikka mitä kivaa. Lähdetään shoppaa! Hei, hei kivaa, me lähdetään shoppaa!
Tänään myös Marketta astuu areenalle. Onhan nyt perjantai ja puhelintoivekonsertti. Martta laittoi eilen pari pulloa Fresitaa jäähtymään, ihan vain varmuudeksi... Mitä ihanaa syötäisiin illalla? Jotakin kevyttä ja raikasta. Joku Marketan välimerellinen salaatti vai loihtiiko Martta kotiruokaa? Siinäpä vasta dilemma.
Helvetti, tänään pitäisi tehdä sitä puusavottaa. Sitä ei Marketta halua. Siinähän menee kynnet ja kampauskin pilalle. Ja tämmöisessä helteessä, saa vielä jonkun kohtauksen... Ehdotan juhlaa, ei se läpi mene. Ukko, tuo metsien mies ja hurja moottorisahaaja. Ei turhia juhli, eikä lempeä jakele. Voih, Marketta parkaa....

1 kommentti:

  1. Pakko saada kaalilaatikkoo, kuulostaa niiiin hyvältä!

    Ihana loma teillä on ollut ja ahkerasti oot jaksanut raportoida tänne ja vielä kuvien kera. Mä oon elänyt mukana joka hetken.

    Mulla se loman onni ja autuus koittaa tänään. Iltakoneella kohti Pohjois-Karjalaa... Luksusta!! Hieno hetki ihmisen elämässä.

    VastaaPoista