12.6.2010

Tyttöjen päivä






Eilen aamulla Martta otti ja heräsi ajoissa. Oli tiedossa mökin suursiivous, Martta ei silloin malta nukkua. On niin innoissaan, että pääsee siivoamaan. Mummo myös nosti päätään ja vaati päästä ensimmäisenä sauvakävelylle, aamujoogalle ja uinnille. Martta oli myöntyväinen, sillä siitä saa kivasti energiaa siivoukselle. Patte poistuikin sopivasti jaloista kohti kaupunkia. Hänellä oli työpäivä.

On se kumma, kuinka tänne mökille kerääntyy kaikenmoista rojua nurkkiin. Nyt lähti kaikki turha nurkista kuleksimasta. Martta oli niin tehokas, että imuroi terassin hämähäkin verkotkin. Hän ei siedä mitään epäjärjestystä huushollissaan. Pyöräytti keittiökaapitkin ja nyt on järjestys paikallaan. On mukavaa siivota kun ei ole kiirettä ja sopivasti sattui sateinen päivä. Kyllähän siinä vierähti tunti poikineen, mutta nyt on taas paikat kunnossa. Iltapäivällä Martta palkitsi itsensä huurteisella oluella ja pienillä iltapäivänokosilla.

Kauneusunien jälkeen oli tiedossa saunalämmitystä ja illallisen valmistelua. Sen Martta olikin suunnitellut jo valmiiksi. Tässä vaiheessa myös Marketta viritteli kukkamekkojaan ja vaati avattavaksi pullollisen pirskahtelevaa valkoviiniä. Poks! Radio aloitti puhelintoivekonserttinsa, ja tunnelma oli täydellinen. Armaskin saapui kaupungista ja kaikki me otimme hänet suurella ilolla vastaan. Kesäiset vesisadejuhlat jatkuivat.
Patte sai luvan savustaa illalliseksi lohifilettä, se kun on miesten hommia. Martta loihti alkupalaksi tomattimozzarellasalaatin ( buffalomozzarellaa.) Kaverina oli Bruccettaleipäset. Pääruokana nautittiin siis savustettua lohta ja kesäistä perunaherkkua. Tässä ohje. Keitetään kotimaisia uusia perunoita, ja ne tilsitään karkeaksi soseeksi. Lisätään oikeaa voita, tilli, sipulinvarsia, suolaa ja ranskankermaa. Taivaallisen hyvää.
Jälkiruokana kotimaisia mansikoita, pensasmustikkaa ja hunajamelonia. Asetellaan lautaselle ja siihen Valion valkosuklaalimerahkaa ja hiukka hunajaa. Huh, olipas hyvää ja terveellistä. Martan illallinen oli napakymppi.

Marketta heilui kukkamekossaan ja viritteli kynttilöitä ja ulkolyhtyjä. Vesisade jatkui taukoamatta koko päivän ja ilta oli hämärän lempeä. Siitäkö johtuen, Markettakaan ei innostunut ylettömään ilakointiin vaan päätyi yöpuulle jo ennen kymmentä. Siihen oli hyvä tyytyväisenä kaikkien nukahtaa.

Vesisade jatkuu ja ilma yhä harmaan lohduton. Istun aamukahvilla terassilla, niin kuin aina tapani on. Ilma on lämmin. Patte ja pikkukoira nukkuu vielä. Oli kiva päivä eilen. On ihan eri tulla tänne mökille jo torstai-iltana ja saada viettää kokonaan perjantai täällä. Ei ole sitä hirveää kiirettä saunan lämmityksen ja ruuan laiton kanssa. Kuten edellisestä saat huomata, Martta, Marketta ja Mummo hoitivat hommat hienosti himaan. Vai pitäisikö sanoa mökkiin?
Tänään mennään käymän kirkolla. Martalla onkin pitkä lista mitä kaikkea pitää mökille ostaa. Vihdoin ja viimein saamme myös kesäkukat istutetuksi. Laiturikin pitäisi korjata ja asetella paikoilleen. Puuhastelua riittää... Jep, se on kivaaaaaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti