13.6.2010

Märkää



Äijän se jaksaakin sataa. Lähes taukoamatta perjantaista saakka. Nyt on sunnuntaiaamu ja sataa, sataa ja sataa. Luontoäiti tykkää, mutta minä kaipaisin jo pientä auringonpilkahdusta. Niin oli kova myrsky eilen, että jäi kesäkukat istuttamatta. Sähköt oli poikki useaan otteeseen ja me olimme luonnon armoilla. Tykkään "vahvoista" luontoilmiöistä. Mökissä oli lämmin ja turvallinen olo. Täällä maalla, luonnon keskellä, kaikki sellainen korostuu mukavasti. Sateen hakatessa vasten peltikattoa otettiin Juppen kans parin tunnin suloiset päiväunet. Ai kun kiva...

Aamupäivällä käytiin kirkolla. Eli Karjaan keskustassa. Mulla olikin pitkä lista kaikkea tarvittavaa. Karjaan Säästöpörssi on paikka mistä saa ihan kaikkea. Siellä on hauska maleksia ja katsella kaikkea "tarvittavaa." Aina mukaan tarttuu jotakin sellaista mitä ei ole listassa ja jota ilman ei voi elää. Ostin saunanpukuhuoneeseen uuden maton, harjan ja rikkalapion, pesuaineita, säilytyslaatikkoa ym. ym. Mikään ei maksa mitään ja tulee aina hyvä mieli, kun on halavalla saanut. Outo on ihmisen mieli.

Eilen Marketta saunoi pitkän kaavan mukaan. Se on kauneussauna. Silloin vaalitaan menetettyä kauneutta ja hoidetaan paatunutta sielua. Se on hyvin antoisaa ja meditatiivista.
Mitä se pitää sisällään?
Kaikki lähtee jo löylyvedestä. Siihen on sekoitettu hengitystiehyeitä avaavaa Eukalyptystuoksua. Löylyä otetaan maltillisesti, enemmänkin hörytellen. Jalkapohjat raspataan ja vartalon iho kuivaharjataan. Välillä pulahdetaan uimaan ( saunaolut kuulu asiaan.) Joskus Marketta suorittaa lauteilla myös kevyitä venyttäviä liikesarjoja. Sauna on siihen lämpönsä vuoksi hyvä paikka. Hitaasti, rauhallisesti ja pitkiä venytyksiä. Tekee hyvää väsyneille lihaksille.
Ohjelmaan kuuluu myös kehon liiallisen karvoituksen siistiminen, mahdolliset hiushoidot ja vartalon kuorinta. Ja tietenkin pesu. Pehmeällä harjalla päästä varpaisiin.
Saunomisen jälkeen alkaa naamiointi. Ensin kuitenkin Marketta rasvaa koko kehon, jalkapohjille on oma, tehokas emulsio. Kasvoille levitetään puhdistava kurkkunaamio, joka vaikuttaa 10-20 minuuttiin. Kurkkunaamion jälkeen on vielä levitettävä kosteuttava silmänympärys ja kasvonaamio. Ja vasta näiden jälkeen päästään rauhoittaviin kosteusvoiteisiin ja ihmeitä tekeviin silmänympärystehotippoihin. Näin kaunis ja valloittava pakkaus on valmis illan rientoihin. Ellei ole jo niin väsynyt, että voikin mennä suoraan yöpuulle. Ei, kyllähän Marketta aina lasillisen kuohuvaa jaksaa saunan jälkeen nauttia.

Nyt sade lakkaa. Kun lakkaa satamasta haetaan lakkaa satamasta. Hah!
Nyt äkkiä kukkasten istutukseen. Vai menisikö vielä kevyesti lueskelemaan? Ei mitään hötkyilyä, rauhallisesti pyhäpäivää kunnioittaen. Arrivedertsi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti