18.5.2019

Hehkuu!

Se kesän lyppäs sitten joo. Hirveellä kiireellä duunin jälkeen, raskaalla kaasujalalla nokka kohti mökkimaisemii. Onhan se jeesuksen tosi, et tämmösellä kelillä tulee kiire. Pitää päästä nauttimaan. Ettei vaan yhtään hekumallista hetkeä menisi ohi. Niin olin täpinöissäni, että liikennekamera tahtoi intoani kuvata. Hemmetin hemmetti. 60 rajoituksella välähti. Eikä siinä oikeasti ollut kysymys ylinopeudesta. Satuin vaan ottaa auton ovesta lattejuomaa ja samalla kun kumarsin, niin kaasujalka automaattisesti painoi poljinta just sen verta, että riitti kuvaukseen. Tuleeko sakot, jää nähtäväksi.

Meijän mökille tullaan Fagerviikin kartanon kautta


Eilen oli sit se kesän eka hehkuilta. Nyt vielä jaksan hehkuttaa mut annas olla, jos tää jatkuu, niin pääsee taas valittaa kun on niin kuuma. Mitäpä jos tänä kesänä jättäisi valittamatta. Antais tulla mitä tuleman pitää ja nauttis säästä kuin säästä. Syötiin alaterdellä ja se, jos mikä on varma kesän merkki. Niin ja hei, meillä oli uudet tuolit. Ostin ne viime viikonloppuna ja ne mahtui autoon oikein hyvin. Sinne olisi mahtunut toinen mokoma eli epäilyistä huolimatta aina kannattaa yrittää. Saas nähä, käydäänkö tänään ostaa kalusteet myös yläterdelle. Ois se niin fantsuu. Kesäkukat voisi kyllä laittaa, tienoo kaipaa väriä, niin kuin jokainen kesä. Aina samat, perinteitä vaalien eli pelarguuniaa ja samettista ruusua. Sit on hyvä.

Viime viikonlopun sateinen tunnelma


On ihana aamu. Aurinko nostattelee ja ilmassa on sellainen kesän pörinä. Metsäkyyhkyt kurnuttaa ja kaiken maaliman linnut tuittaa, piippaa, tsirputtaa, jodlaa ja joighaa. Juu, mä toistan itteeni taas, mut en voi sille mitään. Nää on niin parhaita. Kupissa on mokkoo, se on jo viilentynyt. Kylmä kahvi kaunistaa, kai se on yritettävä edes. Rva. oli eilen illalla niin väsynyt ettei jaksanut valvoa. Olin herännyt jo anivarhain ja se rajoittaa riemua. Ilta olisi kyllä ollut valvomisen arvoinen. Mut ei jaksa. Nykyään väsyn tullessa on vaan pakko päästä koisii. Ei auta vastaan paneminen. Mentävä on.

Eilinen hehku


Nukuin täyteläisesti, pissalle vaan piti herätä. Sen verta on alkanut eturauhanen kiusaa, et yöllä pitää vessaan rampata. Se on rasittavaa. Mut nyt on levännyt olo. Mökillä nukuttaa pääsääntöisesti hyvin, mitä nyt UK kuorsaa. Sitäkin piti koko ajan tökkiä, mut eihän se auta kuin hetken. Minkä tupon mää sille kurkkuun sullon, että lopettaa. Miehän olen siitä harvinainen yksilö, että en kuorsaa ja nukun kuin kaunis pikku rinsessa. Olen lumoavaa katsottavaa, enkä tuota minkäänlaista häiriöö. Oih!

Meijän rakkauspakkaus täytti 13 vee. Vanha herra jo, mut vielä pelittää.


Tänään on sit se The Viisuilta. Perinteisesti katsomme niitä mökillä. Hmmm, lettuja täytyy ehkä paistaa. Niitä on aina ollut viisuillassamme. Perinne numero yksi. Ensimmäinen semifinaali oli järkytys. Eikä siksi, että Suomi tipahti. Ihmettelen nykyään, millaiseksi friikkisirkukseksi viisut ovatkaan menneet. Ei ole enää musiikilla mitään tekemistä. Ollaan vaan niin hirvittävän outoja ja mitä oudompaa niin sen parempi. Tai sitten mie olen liian vanha ymmärtääkseni mistä on kysymys. Onneks toinen semifinaali korjasi tilannetta ja sai kuunnella/katsoa kaunista laulantaa ja sitä itteensä eli musiikkia. Mää olen niin vanhanaikainen, että tykkäsin esim. Tanskan biisistä. Siinä lauletaan kauniilla äänellä rakkaudesta ja kaikki on hyvin ja kivasti. Tulee sellainen hyvä olo. Kaiholla kaipaan niitä seitkytluvun viisuja, missä dingedong, era ja save kisses for me nousivat maailman hitiksi ja niitä hoilattiin jokaisessa pihapiirissä. Istuttiin pihakeinuissa ja hoilattiin kitarisat pihalla. Sanatkin ulkoa osattiin. Niin ja hei, puhumattakaan vuodesta 74, kun Abba räjäytti tajuntani ja minusta piti sen jälkeen tulla esiintyvä artisti tai viisuvoittaja vähintään. Ei tullut mutta jälkensä ovat ne viisut jättäneet. Voi niitä aikoja! Kaik oli paremmin.

Olisko oikein vihmerä ja lähtis ajoissa kirkolle. Nythän on nähkääs niin, että on tulossa kaunistakin kauniimpi kesäpäivä ja sitä ei haluaisi tuhlata citin pölyissä. Mut olisi niin kiva laittaa ne kesäkukat ja uudet yläterden kalusteet. Se tietysti ottaa oman aikansa, kun ne käyt noutamassa. Ja ruokaostokset pitäisi myös tehdä. Jos lähtee ajoissa, niin on myös ajoissa perillä ja saisi sit nautiskella. Oisko vähä hyvä idea. Katsotaan mitä UK sanoo, yhtyykö hän hyvään ideaani. Näin on näppylät tällä kertaa. Naattikee ihan hitokseen!


2 kommenttia:

 1. Voi että kun meillä menee nää rytmit ihan just päinvastoin. Kun itsellä on koneen kannet kiinni, sulla puolestaan pulppuaa runo- ja viisusuoni ja kauniita kuvia ilmestyy, ja sit kun taas arkena joudan tänne, pelkään, ettet näe, että oon käynyt. Mutta aina olen kumminkin, ennemmin tai myöhemmin, näet tai et :).

  Toivottavasti ei tuu siitä lattekurkotuksesta lisäsakkoja, jos vaikka tallentuukin kameraan. Ei mahda selitykset auttaa..

  En oo enää vuosiin, tai ehkä kymmeniin vuosiin katsonut euroviisuja, kun en vaan kertakaikkiaan jaksa. Kaikki viisut on nykyään niin viisuja. Sellasia väkisin viisuiksi väännettyjä, eikä mitään aitoa. (Koitin tässä samalla muistella Suomen kaikkien aikojen noloimpia tapauksia ja mulla oli mielessä yks tietty ihan kauhea tapaus, mutta kun en muista mikä.... Eipäs kun nyt muistan. Se oli Pave Maijasen Yamma Yamma. Käääääk :D. Toivottavasti ei nyt ala soimaan päässä tai en kestä).

  Iloista kaikkea sinne ja voi pikkukoiraa, kun se on niin lutunen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo vain olen miettinyt, että taitaa siellä olla kesäkiireet, kun ei ole kuulunut. Mut tää aika on vähän sellaista, että täällä koneella ei niin istuta. Pitää kylvää ja lannoittaa. Syödä jädee ja makkaraa, juoda kaljaa ja nauttia ihan simona. Kuka sitä netissä istuu?

   Meillä katsotaan viisut hyvin tarkkaan. Toinen osapuoli on hyvinkin vihkiytynyt viisujen saloihin. Mut totta turiset, sellaista sirkusta tahtoo nykyään olla, et jää se tärkein eli musa vähemmälle. Mut onneks tänä vuonna voitti kaunis laulanta ja hyvä biisi. Voihan Yamma, nyt jäi kyllä soimaan... Argh!

   Pikku koira laittaa terveisiä tai vanha herra hän on nykyään. Näinkö viedään viimeistä kesää, ihan hirvittää :(

   Nauttikaa kesästä ja elämästä muutenkin! Ollaan kuulolla aina kun keretään :)

   Poista