27.3.2017

Tää on nyt tätä eikä muuta

Nyt kun olen luvannut, että en enää jauha täällä asunnon vaihtoa, niin mistä mää voin kirjoittaa. En mistään. Mun ajatuskapasiteetti on niin rajallinen, ettei sinne mahdu kuin yksi asia kerrallaan. Jos sitäkään nykyään. Yks iso kupla koko jätkä. Tyhjää täys.

Joku on hakannut koko aamun jotakin. En saa selville mistä se kuuluu. Mun draamalla, joku makaa lattialla kykenemättä liikkumaan. Hakkaa vain lähes tauotta ja pyytää apua näin. Vai olisiko jossain remontti. Mää tuota tiää. Kohta soitan pelastuslaitoksen paikalle.

Saanko kirjoittaa sanasen asuntoilmoituksista. Liittyy vaihtoon, mut ovat silleen yleismaailmallisia, että koskettaa meitä jokaista jossain vaiheessa. Kysyn vaan, et miks niistä on pitänyt tehdä niin hankalia ja turhan paskan jaarittelua? Mikä ostajaa kiinnostaa eniten, miks sellaisia asioita ei voi kirjoittaa selkeästi ja heti ilmoituksen alkuosaan.Mikä kiinnostaa? Jos kyseessä on kerrostalo, niin esillä pitäisi olla selkeästi seuraavat asiat.
1. Asunnon sijainti. Kerros kyllä löytyy mut onko esim. kulmahuoneisto.
2. Putkiremontti. Onko tehty. Jos ei, milloin tulossa mahdollisesti. Tätä tietoa on lähes mahdoton saada. En ole koskaan törmännyt niin moneen sanamuotoon kertoa yksi ja sama asia. Eikä siinä mitä, jos käytetään rikasta kieltä, mutta olisi vaan hemmetin hyvä tietää asia ennen kuin olet edes harkitsemassa näyttöä. Nyt ei pirukaan ota selvää.
3. Onko talossa hissi vai ei.
4. Onko omalla tontilla vai ei.
5. Mahdolliset lainaosuudet ym. muut rasitteet. Mitä ihmeellisempiä juttuja, joista ei ota mitään selvää.
6. Asumiskustannukset. Niissä on paljon eroja, jos kyseessä omakotitalo tahi kerrostalo. Nekin kiinnostaa mahdollista ostajaa aika ratkaisevasti.
7. Kohteen vuosimalli.

Jos kyseessä omakotitalo, rivari, pari tai erillistalo, niin miks ei voida kertoa sitä, kuinka asunto sijoittuu ympäristöönsä nähden. Onko asunto keskellä vai päädyssä. Mikä on näkymä takapihalta, onko asuntoon suora näköyhteys naapureista ym. Yritän ymmärtää sen, että mahdollisia ostajia halutaan paikalle, mutta kenen etu on mennä sinne renkaita potkimaan. Ihan turhaa ajanhaaskausta kaikilta.

Asia mikä myös ilmoituksissa ärsyttää on kuvat. Jos ne ovat huonot ja suttua, skippaan ilmoituksen oitis. Olipa kyseessä kuinka kiva asunto tahansa. Kaikki fiiliskuvat ovat turhia. Minuun ei tee mitään vaikutusta lähikuva kukkakimpusta tai pihamaan kynttilälyhdystä. Ne ärsyttää. Miks ihmeessä ei voida ottaa selvittäviä kuvia siitä, millainen on maisema partsilta tai esim. takapihalta. Kuinka asunto sijoittuu kokonaisuuteen. Huoneet tulee kuvata kaikki ja niin ymmärrettävästi, että tietää mikä tila on kyseessä. Teksti kuvan alareunassa on hyvä, se kertoo mistä on kyse. Mutta löytyy hyvin harvoista kuvista.

En muista, olenko täällä valittanut välittäjistä. Osa ei ota mitään yhteyttä ja välillä tuntuu, että myyminen ei pahemmin kiinnosta. Korjaan asiaa. Olen nyt saanut erittäin hyvää, pikaista välittämistä. Paperit kohteesta tulee nopeesti ja näytöt (yksityisetkin) pyritään järjestämään mahd. pian ja joustavasti. Asiaan on toki vaikuttanut se, että ilmoitan oman myydyksi ja kaupat tarvittaessa voidaan sopia heti. En mene kohteeseen, jos en ole siitä aidosti kiinnostunut. Yleisin pettymys ja ostoon negatiivisesti vaikuttava asia on ollut juuri se, että en tiedä ilmoituksen perusteella edellä mainittuja asioita. Jos ne olisivat olleet selkeästi ilmossa, en toden näköisesti edes olisi mennyt paikalle. Eli ei siis kenenkään etu.

No niin. Tänään taas ohjelmassa sellainen kohde, joka tuntuu liian hyvälle ollakseen totta. Nyt ilmoituksessa on kaikki tarvittava, hyvät kuvat ja hintakin meidän budjetissa. UK on duunimatkalla maalimalla ja rouva lähtee yksin asuntokaupoille. Se saattaa olla, et UK pääsee uuteen kotiin palatessaan. Siinä ei meinaan kauan nokka tuhise, kun rouva laittaa tuulemaan. Huh, ihan jännittää. Ai niin, mun ei pitänyt jaaritella näitä asioita. Sorgen.

Mut hei, tänään on se päivä, kun partsin aurinkosuojavero piti vetää alas. Aamuarska paistaa jo niin kuumasti ja häikäisevästi, että suojaa tarvitaan. Se on kuulkaa kevät nyt! Ajattelin lähteä sitä kuvaamaan. Kevään tuloa! Ai ku kiva!

2 kommenttia:

 1. Vaikken ole ostamassa enkä myymässä kotia, niin seurailen ihan mielenkiinnosta välillä ilmoituksia (ja kyylään tietty, onko jonkun tutun talo myynnissä ja mitä siitä pyydetään ;)) ja etenkin valokuvia. Ja voi tsiisus, mutta välillä on kyllä sellaisia otoksia, että tulee mietittyä, että onko nimenomaan tarkoitus, ettei kukaan vaan osta vai eikö kuvaajalla ihan oikeasti ole sen vertaa silmää, että vois edes sängyn pedata tai siirtää tyhjät kaljatölkit sohvapöydältä sivuun?? Tai jotain.
  Ei kato niin väliä täällä maalla... On sitten heti kotoinen meininki.

  Yhdellä välittäjällä (joka täällä myös myy kaikkein eniten ja nopeimmassa ajassa) on tapana tehdä kohteista videoesittelyt ja se on mun mielestä tosi paljon havainnollisempaa kuin pelkät yksittäiset kuvat, kun niistä ei oikein pysty hahmottamaan huoneitten sijaintia yms.

  Mutta siis toivon, että pääset yllättämään ukkelin ja oot jo pistänyt Tolulla paikat uudessa kodissa putsveks, kun palaa maailmalta. Ja tietty leiponut sen stressittömän pullapitkon. Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kuvista on niin huonoja ettei saa mitään selvää. Luulisi, että olisi molempien myyjän ja välittäjän intressi saada kauppa käymään, höh. Ja miks ihmiset ei välitä ja siivoa myytävää kotia edes inasen houkuttelevampaan kuntoon. Niinkin yksinkertainen asia kuin asunnon tuuletus ja pikkasen sitä tolurättiä voisi heilauttaa. Sillä nimittäin on merkitystä.

   Mä en jaksa katsoa videoesittelyjä. Ainoastaan sellaisista kohteista, mitkä oikeasti kiinnostaa. Joskus videot latautuu hitaasti ja enkä jaksa odotella, kun ne menee niin verkkaisesti. Kun selaa puoltatoistatuhatta kohdetta, niin se on niin pirun aikaa vievää touhua. Ja niistä virtuaaliesittelyistä en saa mitään selvää, kamera menee minne haluaa ja sekoilen vain lattiasta kattoon. Ei hyvä.

   Ihan ei vielä tartte tolua heilutella, eikä bullaa paistella. Antaa odotuttaa, mut ehkä se menee just niin, hyvää kannattaa odottaa :)

   Poista