12.1.2017

Syttykö sota vai mennäänkö sängyyn?

Ensimmäinen yhteinen huonekalu hommattu uuteen, tulevaan kotiin. Tosin, se uusi koti puuttuu vielä, mutta tästä on hyvä aloittaa. Uusi, upea sänky by Ikea. Ihan on kuulkaa moottorisoitu sängyn pääty. Kaks vanhaa gubbee, joilla molemmilla närästysongelmaa, niin pitää ottaa huomioon tämmöiset seikat. Siks toisekseen, jos sängynpäätyä nostamalla saan UK:oon hillitsemään kuorsaamista, niin se on enemmän kuin tervetullut. Hommattiin Ikean kovin sänky, se tuntui hyvälle. Saas nähä, meneekö rinsessan herkkupeppu ruttuun. Kova on hyvä. Selkä tykkää, uskon näin.

Parit kännyräpsyt...

Juu, tuli vähän hoppu sängyn hommaamisessa. Sain eilen tiedon, että putkiremontti alkaa sit ens Ma. Jippiiaijee! Eli muutan UK:lle silloin. Hän itse on duunimatkalla maalimalla ja kerkeen asettua taloksi kaikessa rauhassa. Se saattaa olla, että rouva joutuu vähän stailaamaan ja "järjestää" paikkoja. Tyhjennän vaan muutaman kaapin tavaroilleni ja asettelen purkit ja purnukat kauniiseen riviin hänen kylpyhuoneeseen, thi. Sehän saattaa olla, että kotiin paluu voi olla yllätyksellinen. Onneks on Ma veepee, niin kerkeen rauhassa touhuta, thihi!

...vielä lomatunnelmista...

Ei taida mennä putkiremontti niin kuin strömsöössä. Kiinteistöpäällikkö ja isännöitsijä puhuvat selkeesti eri kieltä. Minun annettiin ymmärtää, että taloyhtiö kustantaa uudet laatat ja niiden vaihtamisesta aiheutuvat kustannukset. Jep, jep. Isännöitsijä kertoi, että kaikki se mikä joudutaan purkamaan, paikkakorjataan. Whotthöfack, olen maalannut alaosan laatat ja rikottujen laattojen tilalle laitetaan vanhaa, taloyhtiön varastossa olevaa laattaa. Eihän niitä jumalauta, saa enää siistiksi paikkamaalaamalla. Se on kuulemma mun ongelma, ei kuulu taloyhtiölle. Jes söör, tästä saattaa tulla mielenkiintoinen sota. Siks toiseks, mulla on kiinteesti asennettu suihkukaappi, joka joudutaan heivaa veke. Okke, se saa mennään paskalavalle, mutta mitä tapahtuu kaikelle sillä jäljelle mitä jää seiniin.

...niihin on niin kiva palata.

Jos haluan uudet laatat, joudun kaiken maksamaan itse. Eihän tää nyt niin mee. Vika ei suinkaan ole minun ja olen kertaalleen putkiremontin jo maksanut. Onneks kiinteistöpäällikkö on mun kans samoilla linjoilla, mutta kyllä tästä vielä sota tulee. Mikähän voisi olla se taho, mistä voisi selvittää oikeuksiaan. Tahdon olla tietävä, kun ens Ma meillä on miitinki asiasta. Mie sanon, että asuntoon ei tule putkiremonttia ennen kuin korvausasiat on selvitetty. Piste. Ugh ja Argh!

Remontti kestää kuukaudesta puoleentoista. Se on hyvää harjoitusta tulevaan perhe-elämään. Siitä on sata vuotta, kun olen asuttanut toisen lajitoverin kans. Tämä voi olla outoa, mutta eiköhän siihen totu. Jos tämä "kokeilu" annettiinkin meille siks, että saadaan harjoitella ja katsoa, mitä siitä tulee. Kauheeta, jos siitä ei tule mitään. Jos mua tai UK:ta alkaa ahistaa ja saadaan huomata, että emme mahdu saman katon alle. No, sit se on niin. Ei se ole helppoa, enkä edes odota niin. Varmasti tulen kaipaamaan omaa rauhaa ja oloa. Mut aika paljon on vaikutusta tulevalla kodillankin. Siinä pitää vähintään olla tuhat neliöö ja molemmille oma siipi. On tilaa hengittää ja paeta, jos ja kun, tarve tulee. Ja hei, on uskottava ja luotettava, että kyllä elämä kantaa! Kantaa, kantaa!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä putkiremontin keskelle! Olen aina kuvitellut, että kylpyhuone palautetaan entisen näköiseksi putkiremontin jälkeen. Löytyisiköhän täältä apua pulmaasi: http://www.kysyasunto-osakeyhtiolaista.fi/index.php

  Onnea yhteisasumiskokeiluun. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tutkin asiaa ja hermoilen...

   Onnea tarvitaan ja paljon, paljon joustoa. Hyvä siitä tulee :)

   Poista
 2. Meillä on putkiremontti tarjousvaiheessa ja nyt jo närästää ja ottaa pumpusta koko paska. Saa nähdä millanen hermojen menetys on vielä luvassa :P Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit sinne. Itse onneks muutan alta pois, en kestäisi sitä härdelliä. Varmaan täällä puran, kuinka homma etenee.

   Poista
 3. Kahdenkymmenenyhden vuoden kokemuksella voin kertoa, että omat makuuhuoneet sitten uuteen asuntoon. Siinä saa kukin riehua unissaan, kuorsata tai tehdä mitä haluaa ihan itse tykönänsä.
  On muuten luksusta ja parisuhde kiittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen presiis samaa mieltä kanssasi, mut UK tahtoo samaan sänkyyn. On se söpö. Vielä toistaiseksi.

   Poista