10.10.2016

Moro Moro!

Se on Moro! Terveiset Tampereelta nääs. Reissu meni kivasti, niin kuin nyt UK:n kanssa tuppaa menemään. Paljon nähtiin, syötiin ja koettiin. Mää olin niin kuin matkanjärjestäjän roolissa ja olin suunnitellut kaiken ennakkoon. Siis missä syödään ja missä käydään. Se on hyvä tuollaiset asiat selvittää etukäteen, niin ei tartte sit pyöriä kuin puolukka piipissä.

Pyynikin tornissa paistoi aurinko

No se 
Kylymä oli Mansesterissa. UK oli lähtenyt turhan kevyissä hepeneissä ja ens kättelyssä ostettiin hälle toppatakki. Johan tarkes. Ei siitä olisi mitään tullut, jos kylmissään olisi pitänyt kaupunkia nauttia. Tampere on silleen kaksjakoinen citi, et se on samalla ruma ja kaunis. Niin kuin monessa muussakin kaupungissa, kaikki kaunis vanha on tuhottu ja rakennettu sitä järkyttävää betonielementtiviidakkoo. Mut onneks jotain vanhaakin on jäänyt ja varsin se pyynikin seutu on hassun hauska ja erityisen upia.

Näsinneula

Hissitaidetta

Hotelli oli jees, joskin sauna sellainen kolmen perseen putka. Ei voi saunaks sanoo. Scandic Stadion muistaakseni. Ihan siinä keskustan kuppeessa, hyvä matka mennä ja tulla. Illallistimme Näsinneulan ravintolassa ja ruoka oli erittäin hyvä, maisemat upeat ja kaikin puolin jette nra. Päivällä käytiin  mustamakkaraa ( se maaliman kuulu!) torilla haukkaamassa, jaksoi sit illalliseen. Ah, kun se on hyvää, mutta sain taas järkyttävän närästyksen. Pelkäsin jo, että illallisesta ei tule mitään, mut latasin närästyspillerii sen verta, että sain tilanteen hallintaan. Tää on niin tätä. Ei saisi mitään herkkua syödä.

Mustaa Maggaraa


Iltahämy

Taidetta hotellin aulassa
La kierreltiin kaupungilla ja piipahdettiin Pyynikin näköalatornissa ja siellä nautittiin ihkut munkkikahvit tai minä join teetä, kun kahvia ei voi enää juoda. Kivat oli maisemat sielläkin, mutta tuuli tuiversi niin, että oli tupeet takaraivolla. Ja mahtavat munkit!

Jamii!


Kulmilla

Rauha
Su olikin sitten taidetta ja elämystä. Finlayson tehdasalue tai sellainen kortteeri oli kyllä kokemisen arvoinen. Käytiin työläismuseossa ja se oli todella hyvä. Tykkään tuollaisesta historia jutuista ja se oli todella hyvin toteutettu. Siitä sitten vielä tallipihalle, joka oli myös sellainen käsityöpläjäys ja siinä huudeilla vielä yks taidenäyttely.

Kilahtaa

Urbaani syke

Varsinainen syy miks tahdoin Manseen oli Ron Mueckin hyperrealistinen näyttely. Ne on niitä todella toden tuntuisia ihmisveistoksia ja sitä se todella oli, meinasin pökrätä synnyttäneen naisen kohdalla. Hurjan hyvä näyttely.

Ja sit myö leikittiin

Ron Mueck
Matkustelu kannattaa aina, olipa kohde missä tahansa. Eikä aina tarvitse mennä kauas, kotosuomes on paljon upeita kohteita. Kotimatkalla poikettiin vielä Iittalan myymälässä, olisin halunnut käydä tehtaalla katsomassa lasinpuhallusta, mut se oli Su kiinni! Just silloin, kun turisti liikkuu ja haluaisi nähdä, tyhmää. Postaan vielä Lemon Decon puolelle enemmän kuvia.

2 kommenttia:

 1. Voihan Kääk. En tiedä, onko UK samanlainen kuin minä, mutta itse kun olen kans ollut matkailualan immeisiä ja tottunut aina järjestämään ja aikatauluttamaan kaiken, mulle olis ihan painajainen, jos oma ukkeli ilmoittais, että nyt lähdetään reissuun, jonka hän on junaillut. Iso KÄÄK. Siinä olis koko ajan pelko persiissä, että mitähän seuraavaksi tapahtuu, mutta Tampere tosin on sen verran lähellä, ettei hirveän pahasti voi mennä mikään pieleen...
  Ja tykkään kaupungista, kun se on jotenkin niin tavallinen ja ihmiset kans. Vähän niinkuin suurennettu versio tästä mun kotikylästä, joka on aikanaan perustunut ihan vaan Finlaysonin varaan sekin. Parituhatta työntekijää oli aikanaan ja nyt ei vissiin kuin painetaan Finskun leimat Kiinassa painettuihin kankaisiin. Surullista.

  Mutta toi näyttely olis mulle kyllä liikaa. Olen nähnyt siitä muutamassa seuraamassani blogissa kuvia ja kelannut ne äkkiä pois näkösältä. Liian realistista mulle. Mutta mustamakkara kyllä maistuu. Just yks päivä hain cittarin tiskiltä lounaaksi ja vieläkin otsa kiiltää rasvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mänt ja UK tuli kiltisti mukana. Ehkä hyvää vaihtelua hänelle, saa olla lomalla, eikä tartte järjestää. Manse kohteena se, että uskalsin olla "oppaana" ( ei liian vaativa.) Tampere on tosiaan iso pieni kaupunki (kerran ajettiin yksisuuntaista väärään suuntaan, tollot turistit.)

   Täytyy myöntää, että näyttely tulee iholle ja siks kai just niin hyvä. Hirvee duuni on taiteilijalla tehdä moisia, arvostan sitäkin. Musta makkara on maukasta, mutta sain hirveen närästyksen eli sekin kuuluu osastoon syö ja kärsi tai jätä syömättä.

   Poista