6.10.2016

Fifti siksti

Ei mulla mitään asiaa oo. Istun ja ihmettelen. Mietin yhtä valokuvaustehtävää ja oon sen kans ihan jumissa. Aihe on yksinkertainen , mutta miten saada siihen joku juttu. Miten joku helpolle tuntuva asia voi olla niin vaikea. Vai tekeekö sen itse vaikeeks. Aihe junnaa mielessä, eikä mitään ideaa tule, tai tulee, mutta hylkään ne samantien. Odotan valaistumista.

UK on Madridissa duunimatkalla. Hassua, miten sitä tottuu toisen läsnäoloon niin, että se läsnäolemattomuus tuntuukin oudolle. Ei, eikä se läsnäolo ole mitään mielenkiintoista vuorovaikutusta maailman politiikasta, vallitsevasta taloustilanteesta tai mistäkään muusta hirvittävän tärkeästä. Se on vaan sitä, että toinen tekee siinä duunejaan ja toinen möllää töllöstä maajussille morsiammen. Mut siks just, sellaista sanomattoman mukavaa ja tavallista arkea sen toisen kans. On se kiva, kun on toinen ihminen siinä läsnä. Mut hyvä toi, et välillä on välimatkaa, niin osaa taas arvostaa yhteisoloa. On niin paljon yksinäisiä ihmisiä...

Mua on alkanut vähän nyppii meidän palvelukulttuurin amerikkalaistuminen. Käyt kaupassa ja koko ajan toitotetaan hyvää/mukavaa päivän jatkoa, ja vielä iloisesti hymyillen. Mä ymmärrän, että toimihenkilöt on pakoitettu joka asiakkaalle toivottelemaan, mut onks pakko, varsinkin, jos se ei tule ihan luonnostaan. Sama on ton tyrkyttämisen kanssa. Varsinkin huoltoasemien kassalla toimihenkilöt on pakotettu kysymään, muka leikkisästi, " laitetaaks siitä suu makiaks, pari patukkaa eurolla." Suomalainen ei ole tottunut tuommoiseen ylipalveluun, kiitos ja näkemiin riittää. Antakaa olla ne ylipirteet päivän toivotukset, kun ette kuitenkaan sitä tarkoita. Suomalainen tahtoo jurmuttaa.

Syksyllä rienaa aina matkakuume. Niin nytkin. Mistähän moinen kuume johtuu? En meinaan ole ainut, jolla kyseinen kuume on. Onko matkakuume sama asia kuin kaukokaipuu? Mulle matkakuume on uusien paikkojen näkemistä ja asioiden kokemista. Ei kesällä ole niin hirvee matkakuume, johtunee siitä, että matkustan joka viikonloppu möksälle. Mut syksyllä ja talvella pitää päästä pois. Onneks ens viikonloppu on se yllärimatka Manseen nääs. Sekin tyydyttää ja laskee kuumetta hallitsevalle tasolle. Ei se aina tarkoita sitä, että pitää lähteä merta edemmäks kalaan. Pääsee jonnekin. Taidan aloittaa jo pakkaamisen, se laskee kuumetta välittömästi.

Ajatus poukkoilee näemmä. Mulla on uus ikääntymiseen liittyvä vaiva. Näistä on aina niin mukava kertoa. Silmät kuivuu päähän. Kuulostaa pienelle, mutta on helvetin harmillinen. Koko ajan on sellainen tunne, että on kilo hiekkaa silmissä ja tikut päälle. Tipat auttaa just sen hetken ja sit kirvelee entistä enemmän. Tämä tietokoneen ruutu pahentaa asiaa, pitääks mun tääkin lysti elämässä lopettaa. Ikääntyminen on parhaillaan just tätä. Koko ajan tulee rajoituksia. Et voi syödä sitä, etkä tätä. Et voi ryypätä, etkä valvoa. Sängystä et ylös pääse ja jos pääset, niin aamuyöstä on vessaan kammettava. Lukea et näe, etkä oikein kuulekaan. Kaikki hajut ahistaa, taju lähtee hajuvesimerissä maailmalla. Mitä vielä? Hirveen kiva on silleen ikääntyä. Elämä on. Ja fifti siksti vielä päälle.

6 kommenttia:

 1. Tuo on niin rasittavaa tuo "hyvää päivänjatkoa" - yleensä kiireinen asiakaspalvelija ei jää edes kuuntelemaan mahdollista vastausta, vaan palvelee jo seuraavaa. Kaipaisin sellaisia oikeita kohtaamisia, mutta onko liikaa pyydetty, ehkä. Kaikesta huolimatta rohkenen toivottaa sinulle mukavaa päivänjatkoa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kai siinä harmittaa, että kaikesta tuosta asiakaspalvelusta paistaa läpi pakotus. On johto ottanut ameriikan mallia ja pakottaa työntekijänsä moiseen höpötykseen, pah.

   Hurmaavaa syksyn jatkoa sulle!

   Poista
 2. Totta! Enää ei kysytä, että laitetaanko pakasteet pieneen pussiin, mutta toivotetaan ne hyvät päivänjatkot. Ja teititellään kassalla. Murrr. Joskus on tehnyt mieli kysyä, että minkälaiset ohjeet siitä on annettu? Että alkaako se teitittely siitä, kun näyttää yli 23-vuotiaalta, joka taitaa olla raja siihen, että kysytään paperit. En tykkää olla "te".

  Silmien kuivuminenkin on rasittavaa. Mulle silmälääkäri määräsi 4 erilaista rasvaa/tippaa käytettäväksi!! Hain reseptillä vaan osan ja niitä oli hemmetti sentään silti kaks isoa kassillista. Ei mahtuneet kylppärissäkään muualle kuin penkin alle. Mutta sen kyllä huomasin, että silloin kun vaihdoin sen ruokavalion siihen, mihin tiedätkin, silmien kuivuminen loppui. Eli saivat vissiin sitten sisältäpäin sellasia hyviä voiteluaineita tai jotain,e ttei tarvinnut puljata niitten tippojen kanssa.

  Mutta kuule. Mun on nyt pakko tää kysyä, että käytätkö vielä niitä melatoniineja tai jotain nukahtamislääkkeitä tai jotain? Tuli eilen illalla mieleen, kun mullehan tuli niistä pelkistä melatoniineista ihan hirveitä painajaisia. Sellasia todellakin pelottavia ja sekavia ja ajattelin, että jos käytät, niin voisko ne aiheuttaa sullekin sitä yöllistä riehuntaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sovi suomalaisuuteen ylitsevuotava asiakaspalvelu. Näin on näppylät.

   Taidanpa ottaa sen aamusmoothien taas käytäntöön. Ainakin avokado, pähkinät ja oisko joku öljytujaus vielä?

   En käytä mitään nukahtamis, psyyke tai mielialapillereitä. Ei taho. Miehän olen nykyään koko ajan niin väsy, et ei mun tartte unta pahemmin odotella ( jotain hyvää.) Joskus otin nukahtamisvaikeuksiin melatoniinia ja valvoin koko yön! Tupakanvieroituslääke sai aikaan sekavat unet. Eli lääkkeet voi aiheuttaa moista. Tästä enb tiiä, mikä nuppia rassaa. Ajattelin, et hommaan sellaisen kameran, joka kuvaa mun yötä. Voisin sit laittaa tänne videoo, siitähän tulisi mielenkiintoista ;) Kallon kutistajalle tässä on kai lähdettävä, joku piinaa ja rienaa pientä ihmistä. Ihan kuule, välillä pelottaa mennä nukkumaan. Viime yö oli taas niin seko, et nyt nukkumaan mennessä miettii, et mitähän seuraavaks. Ei kiva.

   Poista
  2. Voihan kurjuus. Tiedän niin miltä tuntuu, kun nukkumaanmenosta tulee jo valmiiks painajainen ja omasta sängystäkin sellanen vihollinen. Mutta jos siellä Mansen reissulla nukut hyvin ilman niitä ikäviä unia, niin sit on toivoa paremmasta sanoo mun Kotitohtorin opaskirja. Toivon todella että niin käy.

   Poista
  3. Voihan kurjuus. Tiedän niin miltä tuntuu, kun nukkumaanmenosta tulee jo valmiiks painajainen ja omasta sängystäkin sellanen vihollinen. Mutta jos siellä Mansen reissulla nukut hyvin ilman niitä ikäviä unia, niin sit on toivoa paremmasta sanoo mun Kotitohtorin opaskirja. Toivon todella että niin käy.

   Poista