4.6.2016

Niitä näitä ja noita

Ihana raikas aamu! Mokkoo kupissa ja terdellä istun. Uimassakin olen jo käynyt, vesi on lämmintä. Tänään pitää vesihölkätä. Siinä vasta kiva laji. Varsinkin, kun sen saa tehdä luonnon vesissä. Siinä samalla on kiva ihastella taivasta ja suapi happee. Mulla on vapaa tyyli, juoksen yhden sivun ja toisen tulen takas silleen seljälläni. Saa niska harjoitetta. Ja siinä on sit kiva ihastella pilviä ja taivasta. Tulee sellainen ääretön, maailmallinen olo.

Olipa ihanaa saapua eilen möksälle. Ystävät olivat siivonneet koko mökin, pesseet kaikki matot! Mökissä tuoksui mäntysuopa ja ihana puhtaus. Juuri olin UK:lle sanonut viime viikonloppuna, että täällä pitäisi tehdä suursiivous. Hitsin kiva. Nyt ei tartte Martan jynssätä, jussiksi sauna pestään.

Tein eilen kesän ensimmäisen perunarätkäytyksen. En ostanut kotimaisia uusia pottuja, ovat niin kalliita. Ostin ruottalaisia ja hyvin ajoivat asiansa. Ihan maistuivat uudelle. Eikä sillä niin väliä, joukkoon tulee aimoannos voita ja sillä määrällä saisi homehtuneenkin potun maistumaan taivaalliselle. Mut joo, on se hyvä ape. Tuhti ja siksi sen kans on kala hyvä tarjottava. Lohta uuniin lykkäsin, silleen au naturel. Mummon kurkut kyytipojaks ja vot, oli makupaletti kohillaan.

Vihreetä valoo tuli pankista, eikä tarvinnut edes nöyristellä. Ei tää ollut vielä mikään lainapäätös, lainaa ei voi päättää, jos ei tiedä kohdetta. Siksipä suhtaudun pienellä varauksella, aina ne jotain keksii, ettei vaan voi mennä niin kuin stömsöössä. Sitä on tässä elämän varrella oppinut suhtautumaan asioihin niin, että yrittäjänä on jotenkin lainsuojaton ja vähintäänkin epäilyttävä kansalainen. Meihin kun ei päde normit säännökset ja lainalaisuudet. Mut joo, nyt pitäisi laittaa omat myyntiin ja alkaa etsimään uutta kotia. Sikäli toi pankkikäynti oli valaiseva, että se rahamäärä mitä oltiin ajateltu sijoittaa, nousikin hitusen. Se antaa taas snadisti liikkumavaraa ja se kuulkaa saattaa olla, että pääsen takas kotihuudeille Espouseen bäk, jihaa!

Mää jäänkin yksin möksälle. UK lähtee sukuloimaan ja ystävät takas kaupunkiin. Me jäädään pikku koiran kans kaksin. Mikäs meittin on ollessa, saunotaan ja nautitaan rauhasta. Mää oikeestaan toivoisin, et sataisi vettä. Ois kiva köllii sisällä, sade rummuttaisi kattoon ja meillä olisi pikku pesä. Apua, kunhan ei tuu ukkonen. Jostain syystä olen alkanut pelkäämään herra iso herran paukuttelua. En mää nuorempana. Nyt on vaan sellainen olo, et ukkonen tahtoo just mua tykittää. Se salamallaan minut löytää vaikka kuinka menisin sängyn alle piiloon. Nyt ei juuri myräkälle näytä, aurinko paistaa ja elämä on täys.

Onnee kaikille valmistuneille, tänään on niin teidän päivä! Elämä edes ja silleen. Nauttikee!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti