3.6.2016

Kantaako elämä tai uusi hima

Eiks oo kuin tropiikissa kerrakseen? Ihana sade rummutti pääkaupunkiseutua, mut en voisi sanoa, että se pahemmin raikasti. Kuumaa ja kosteaa kuin viidakossa. Hassua. Mut antaa tulla vaan, mie en kommentoi ( siis valita.) Sade pesi mun auton, johon muuten on vaihdettu uusi tuulilasi maanantaina. Mut vähäks sitä on tullut autosta riippuvaiseksi. Se oli korjaamolla yhden yön ja mulla paniikki. Aivan kuin olisi ollut vankilassa, kun ei ole autoa käytössä. Ei pääse mihinkään ja entäs jos olisi sattunut jotain. Ei pääse pois, ei pääse mihinkään. Kotinsa vanki.

Tänään on jännä aamu. Meillä on UK:oon kans lainaneuvottelut pankissa. Nauraaks ne meidät pihalle. Inhoon koko lainakeskusteluja, minuun on kuitenkin juurtuneet ne vanhat ajat, jolloin pankkiin mentiin hattu kourassa nöyristelee ja anteeks pyytelemään. Pitäisi kaiketi ottaa vain asenteella. Olkaa onnellisia ja kiitollisia meille, että saatte mut lainan maksajaksi. Juu, ei ole niin varmaa, että tänä päivänä edes asuntolainaa saa. Sen verta köyhää ja epävarmaa takaisin maksajaa on yrittäjän leipä. Saas nähä, miten äijien käy.

Mut joo, jos tulee myöntävä päätös, niin siitä se kaiketi rumba käynnistyy. Vielä takavuosina vaihdoin asuntoa kuin justinbiiper kalsareita. Nyt tuleva rysäys hirvittää ja pelottaa ja vaikka mitä. Kuin sitä jaksaa, jos tulee rempat ja kuitenkin pitää kaks taloutta saada saman katon alle, huh, huh hallelujaa. Mut ei kai se auta, kohti päin. Toisaalta on samalla ihan innoissaan vai sanoisiko silleen hirvityksen innostunut.

Kandeekohan asuntoja laittaa myyntiin kesää vasten? Joku sanoo, et kesällä ei kauppa käy, toiset on sitä mieltä, et silloin on tosiostajat liikenteessä. Mun asunto on haasteellisempi myytävä, kolmiot ei mee kaupaks ja pintamateriaalit on taas erikoiset tavan tallaajalle. Sehän voi olla, että tässä jumitaan vielä pari vuotta. Ainahan asunnon kaupaks saa, jos ilimatteeks myy. Nou problemos.

Selkäpaska otti taas nokkiinsa eilen. Viiltää niin vitusti. Saas nähä pääsenkö lähtee mökille, kainalosauvat on otettava messiin vähintään. Jään mökille yksin ja pikkasen pelottaa, et pääsenkö sieltä pois. Se on nähkääs niin, kun oikein kovasti ottaa, niin sit ei pääse kävelee, puhumattakaan autoilusta. Nyt yön jäljiltä ja särkylääkkeillä pikkasen hallittavissa, mut saa nähä mitä päivä tuo tullessaan. Selkää ei saisi varoa, pitäisi elää normaalisti ja olla rela. Hmmmm, ihan hyvä ohje, jos siihen vain pystyisi. Sehän tässä on myös aika haastavaa, et miten tehdä muutto ja mahd. remppaa tällä seljällä. Ei mitenkään. Argh!

Mut joo, enpä nyt anna valtaa tuolle. Käännän ajatukseni voimaannuttavaan medidaadioon. Aurinko paistaa, pääsee mökille, saadaan lainaa, myydään vanhat himat ja uusi, kiva koti löytyy ja elämä on ihanaa. Sovitaaks näin. Ei viittis nyt alkaa temppuilee, eikä vastaan pistää. Annetaan elämän kantaa.

4 kommenttia:

 1. Hyvin kaikki menee, suunnitelmiesi mukaisesti! Sinähän olet suunnittelun ammattilainen, suunnittele sinä ja anna muiden toteuttaa. Selkä tykkää. Lompakko ehkä ei niinkään ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin suunniteltu on puoliks tehty. Ja pitänee vain ajatella, että elämässä kääntyy uusi sivu tahi lehti.

   Poista
 2. Sovitaan niin! Temppuilut sikseen.

  Ja se on kuule just niin, että pankit tarttee niitä lainanmaksajia. Tai siis korkojen. Ei ne muuten pystyssä pysy, joten anna se hattu pankinjohtajan kouraan ja sano, että alahan aneleen meitä asiakkaiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Ei tässä turhaa aleta temppuilee.

   Pankissa tuli vihreetä valoo, eikä tarvinnu anteeks pyydellä.

   Poista