24.3.2016

Suomalainen hullu

Nukuin tietenkin levottomasti, koska ilmassa on lähdön tunnelmaa. Tää ensimmäinen mökkikeikka on kuin ruhtinaallinen viiden tähden matka Monacon monarkkiaan. Mitä tuo nyt sit taas tahtoo pitää sisällään, sitä voipi jokkainen kuvitella mielessään. En sit tiiä, onks tää ihan älytöntä, mennä sinne hankien keskelle jurmottaa, mutta päästävä on. Tää pääsiäinen ei oo meitsin juhla top ykkösissä, semmoinen ahistavan hiljainen kärsimysnäytelmä. Mie kun oon vakavasti uskonnollinen persoutuma ja tunnen ristuksen tuskan ja kärsimyksen omanain. On siinä kestämistä, tulet ja tappurat. Pashat ja mämmit.

Kamat on pakattu. Yritin mahdollisimman vähällä, mutta eihän se onnistu. Jos mobiilin joutuu kaivolle jättää, niin siinäpähän tonttu raahaat. Eipä niitä kaikkia kerralla tartte, kannan pikkuhiljaa. Toivottavasti tie on edes sen verta sulanut, että ei tartte hangessa kahlata. Suomalaisella sisulla mennään ja voihan tuon aina ottaa kuntoliikunnasta ja palkintona saattaapi olla ristuksen veri ( hups, punkkuu.)Kuvio seuraava. Mie tästä kohta kaasutan. Hoidan kärsimysnäytelmän ravinnolliset hankinnat menomatkalla Inkoossa. On aina hauska talven jälkeen mennä markettiin, jossa yleensä käy vain kesäisin. Mitä muutosta on tapahtunut ja onko se lammas tarjouksessa tahi ei. Mitä uutta on maisemissa. Saavuttuani paratiisiin, aloitan loput puhtaanapidolliset toimenpiteet. Sauna pestään kylpykuntoon ja paskahuusi valmistellaan istunnoille. Pedit pitää laittaa ja tupa koristella pyhän tulla. Kynttilät ja ulkovalot astetella, illallistakin esivalmistella ( hah, runoakin jo punkee.)Hommaa on, mut silleen se on tyydytystä tuottavaa. Hiljaisuus velloo ympärillä, ehkä joku luonnonilmiö tervehtii. Ukkokulta saapuu töiltään perästä ja toivottavasti emäntä jo ehtoisena odottaa. Lammasta laitetaan huomenna, tänään mennään kanakeitolla. Eilen löi sen verta tyhjää, että en millään keksinyt hemaisevaa alkuruokaa kärsimyksen aterialle. Katsos, gyrmeellä mennään huomenna ja pitäähän se perinteitä kunnioittaa. Mitä tekee marttojen martta, ottaa ja katsoo blogistaan vuoden takaisen tapahtuman. Sieltä niin löytyi ratkaisu ja parsalla mennään. Siitä näppärä tämä blogi, että voi palata ajassa taaksepäin. Siellä muuten se ihana pääsiäisen mämmijälkiruoka. Joka ei mämmistä niin piittaa, niin siitä on tykättävä. En nyt jaksa etsiä ohjetta, löytynee ruokaohjeista. Jos silleen mietit, et mitä laittaisi. Sitä voin suositella.

Ei hitto, aikarauta tikuttaa armottomasti. Mun mentävä on. Kerkeen ennen iltapimeitä kaiken toimittaa. Allekirjoittanut toivottaa kaikille rentouttavaa pääsiäistä ja kärsikää toisianne! Niin ja ei unohdeta nauttiiiiiii!!!!!!

6 kommenttia:

 1. Sun ukko on kyllä oikeen onnenpoika, kun pääsee nauttimaan kaikesta gurmeesta ja toluntuoksuisesta mökistä. Oot oikee kaikkien supermarttojen äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks hää osaa arvostaa ja auttaa myös :)

   Poista
 2. Hyvää pääsiäistä myös teille!
  Meillä sama polte, mökille mennään. Tänään ei sentään lähdetä, mutta ehkä huomenna.
  Naatitaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeilevää pääsiäistä myös sinne!

   Poista
 3. Siitä se sitten alkaa, meinaa mökkikausi. Oikein ihanaa ja hiljaista pääsiäistä sinulle ja Ukkokullalesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästäpä hyvinkin. Saas nähdä, iskeekö tielle routa ja estää pääsyn. Nyt tie vielä suht hyvässä kunnossa ( jäässä.) Rauhaisaa pääsiäisen jatkoa!

   Poista