26.1.2016

Pikkasen pistää

Lunta viskoo, mutta se ällöttävä kylmyys on jättänyt meidät. Tuntuu jopa lämpöiselle. Tuntuu jopa sille, että voisi vaihtaa kevyttä ylle. Villaiset voi jättää pois ja kevät alkaa jo kummittelee. Tällä viikolla mennään plussan puolelle ja minä jo mökille menossa. Heti tulee sellainen tunne. Nähkääs, plussassa on se hyvä puoli, että se sulattaa lunta ja tie mökille aukenee. Kyllä, kevättä kohti mennään. Ei sille mitään voi.

Minulle tarjottiin eilen influenssarokotetta. Ovat niin peloitelleet sikaseallaisella, että päätin sit ottaa moisen piikin. Periaatteessa olen vastaan kaikkea tuollaista, mutta sikasellainen niittää  porukkaa tuonelaan. Olkoonkin vaikka varotoimi, eikä taho sairastua. Kyllä mä huomaan, että jotakin vierasta on sisääni piikitetty. Snadi päänsärky ja vähän sellainen humiseva olo. Pitäisi mennä ohi ja toivotaan, että saadaan suojaa tautia vastaan. Toivottavasti tämä satsi ei ole sellainen, että saadaan jälkipuinnissa huomata sen aiheuttavan jotakin muuta vakavaa. Jotenkin mua arveluttaa. Mennään sörkkimään luonnon omaa puolustusmekanismia.

Mua niin kolottaa tuo töllön nykyinen tarjonta. Sitä ihminen iltaehtoolla tahtoo heittäytyä vaakaan sohvailemaan ja mielellään hetkisen nauttisi jotakin katsottavaa. Mutta ei. Ei niin jumalauta mitään katsomisen arvoista. Sontaa tuutin täydeltä tai uusinnan uusintoja. Eilenkin katsottiin jotakin realityä, jostakin kardishaanin klaanista tai mikä lie. Se oli tarjonnassaan ainut, mitä nyt yleensä viitsi katsoa. Mutta siis sekin ihan hirveetä sontaa. Tai hetkinen, tuli teemalta ihan mielenkiintoinen dokkari afrikasta. Mutta missä ovat kotimaiset draamat ja sarjat? Alkoi uusi Ihon alla, mutta en nyt oikein vielä ole päättänyt kannattaako sitä seurata vai ei. Pitääkö tässä hankkia joku maksullinen kanava, mitä ne ihmiset oikeesti katsoo? Töllö on niin pasee.

Tänään pitäisi hoitaa liikkuvia asioita, mutta radio kertoo pääkallokeleistä ja useista kolareista. Tälläkin hetkellä useita liukkaan aiheuttamia onnettomuuksia pääkaupunkiseudulla. Arvaako tuonne lähteä, vielä henki lähtee. Mutta aika mielenkiintoista on tuo talviautoilu. En mää mitenkään ole kokenut sitä hankalana. Pitää osata ottaa huomioon ja ajella varoen. Etuvetoinen heittää perää ja hetkittäin se on jopa hauskaa. Lähtee menemään ja sit saat oikaista. Vähän niin kuin rallia ajais. Rallia? Minä. Jo on aikoihin eletty. Minulla on onni liikkua sellaisina aikoina, kun ei ole ruuhkaa. Se on huomattava etu ja yritänkin sopia kaiken niin, ettei tartte tonne lähteä ryysäilee.

Jahas, päivä valkenee taas. Se on joka päiväinen ihme. Olettekos muuten panneet merkille, että valon määrä on jo kasvanut? Mennään jo lähemmäs viittä, eikä ole pilkkopimiää. Sekin on aina pieni ihme. No joo, ei mulla nyt mitään asiaa ollut. Kunpahan haahuilin. Tsau!

12 kommenttia:

 1. Toi on kyllä totta että "töllö on niin pasee"..itse oon tykännyt katsoa hbo nordicista sarjoja..the affair, looking, nurse jackie, mad men, girls..siellä riittää katsottavaa ja ilman peräpukamavoide-mainoksia ;D..otan ton palvelun yleensä kuukaudeksi ja katon sinä aikana jonkun uuden sarjan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut vastaan noita maksullisia kanavia, mut ei kai tässä kohta muukaan auta. Ennen vanhaan, viikollakin tuli kaikkea sellaista mitä ei kerennyt katsoa ja ne laittoi tallennukseen ja sai nauttia viikonloppuisin laatuviihdettä. Viikonloppuisinhan ei tule muuta kuin uusintojen uusintoja.

   Poista
 2. Juu, ei sitten mitään katsottavaa! Itseä ärsyttää kaikki kisailevat ohjelmat, eli suunninpiirtein kaikki nykyohjelmat :D! Katsonkin pääasiassa yhdet uutiset et tietää kannattaako ulos vielä mennä vai joko tuli maalimanloppu. Sitten teeman/ylen dokkareita, mutta muuten digiboxiin jemmattuja leffoja. Mut jääpähän aikaa muuhun sitten :).

  -aliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaohjelmia - ei jaksa. Visailuohjelmia - ei jaksa. Ihmisten tylytys ohjelmat - ei jaksa. Reality - ei jaksa. Leffat vanhoja uusintoja. Uutiset ja teeman, ylen dokkarit ok. Avara luonto. Yle 1 perjantaina brittiläinen sarja ( joku kylä.) Siinä on tarjonta.

   Poista
 3. Osta tietokoneelle VPN (esim. F-Securen Freedome). Sillä voit vaihtaa koneen sijaintimaata ja kätevästi katsoa vaikka BBC:ltä ohjelmia. Sieltä tulee hyviä sarjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo töllön! Tässä koneella tulee istuttua muutenkin luvattoman paljon. Mut onhan noita kanavapaketteja tarjolla.

   Poista
  2. Sitten vaan Apple TV ja sen kautta ohjelma telkkuun - olettaen, että on ipad. :-)

   Poista
 4. Grrr. Mua niin sieppaa toi influenssapelottelu ja rokotteisiin pakottaminen. Meni hermot, kun oli poikien kanssa kotona sovittu, että rokotetta ei oo kenenkään pakko ottaa, jos ei tahdo. En ottanut itse, eikä halunnut kumpikaan pojistakaan, mutta amiksen terkkari oli vaan tökännyt piikin käsivarteen ja sanonut, että ei ole nyt vaihtoehtoja. Kukaan ei kysynyt meiltä lupaa, vaikka poika oli alaikäinen. Mitä jos siitä olis tullu joku narkolepsia tai muuta ikävää? Olisko terkkari ollut valmis ottamaan sen kontollensa? No, onneksi ei tullut, eikä sullekaan tule, mutta silti niin grrr koko aihe.

  Helmikuussa alkaa uudet jaksot mun suosikkiohjelmasta "Sohvaperunat" :D. Ei voi kornimpaa olla kuin istua sohvalla ja katsoa tv-ohjelmaa, jossa ihmiset istuu sohvalla ja katsoo tv-ohjelmaa.. Mutta just siks se on niin paras :).
  Muuten tulee melkein katsottua Yle Teemaa. Jos sitäkään. Ei iske hottikset eikä Voice of Finlandit. En kestä ohjelmia, joissa joku joutuu kokemaan itsensä epäonnistuneeksi kaiken kansan edessä. En tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, oliks se silloin, kun lapsia ja nuorisoa sairastui siihen narkoon? Sitähän määkin nyt mietin ja tänään on kyllä väsyttänyt luvattoman paljon. Se on lepsia nyt sitten, hyvä juttu. No joo, ei pidä pelleillä. Menin halpaan ja otin, kun tarjottiin. Mie kuulun riskiryhmään röökaajana, sanoi lekuri. Ja se on valitettavasti totta. Grrrr...voin sanoa itselle, tyhmä kun oon.

   Hah, mun täytyy kokeilla tuota. Kuulostaa jo niin absurdille, että toihan voisi toimii :) Mie en kestä mitään väkivaltaa, räiskettä, äksöniä, kauhua, meteliä, liian liikkuvaa kuvaa, eläinkohtaloita, enkä ihmisten henkistä, enkä fyysistä rääkkäämistä. Yle Teema on jees. Mut hei, missä on kaikki ihanat kotimaiset draamasarjat ( esim. puhtaat valkoiset lakanat ym. jne. ?) Ei ole pitkilleen tullut mitään sellaista sarjaa, mitä oikein odottaisin viikolla, pah.

   Poista
  2. Tarkoitan tietysti kokeilla tuota sohvaperunaa...

   Poista
 5. Sorry, mutta on ihan pakko oikaista: takavetoinen heittää sitä perää autoissa, etuvetoinen "puskee".
  Nimimerkkillä "pilkunn****ja autoasioissa" ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kuten huomata saattaa, mä olen niin pro ;) Onkohan mulla etu tai takaveto. Tai mulla saattaa kyllä vetää molemmista päistä ja välillä keskeltäkin. Mut siis se tunne, kun perä lähtee liukuun ja oikaset, se on niin ku rallii. Mutta tietysti hiljaisessa vauhdissa ja niin ettei ole muita lähimain. En mie pelleille, niin kuin teinit, ei hyvänen aika.

   Poista