24.8.2015

Tää ois tärkeenä

Kiva viikendi takana. Sellainen kesäinen. Minut lämpö tekee snadisti levottomaksi. Kun on kaunista, niin pitäisi olla koko ajan menossa. Sellainen kokakola-meno. Tiiätkö, oltais niin kuin nuori ja nättii ja istuttaisi lava-auton lavalla. Musat pauhais ja meillä olisi hitsin mukavaa. Juotais kylmästi helmeilevää kokista ja oltaisi hoikkii, kauniit, superii, valkosii hampaita ja mitä vielä.

Ei olla joo, mut kiva oli silti. La piti mennä suokkiin piknikille. Oli niin järkky määrä ihmisiä jonottaa jo lautalle, että käännyttiin takas. Mentiin lauttasaaren kaltsuille. Mussattiin eväitä ja Ukkokulta veti hirsiä. Kuorsasi niin, että rantakalliot tärisi. Mie otin arskaa ja uin. Kyl me muutama tunti viihdyttiin. Sit mä sain hepuilin ja halusin illaksi jotain ekstraa. Tehä jotain kivaa. Hei, mennään helsinki illallisristeilylle. Juu, mahtava. Kaikki täyteen buukattu. No sit joku kiva saaristorafla. Kaikissa yksityistilaisuus. Pöh, harmitti hiukka. Menisivät ihmiset kotiinsa, mitä ne joka paikkaan tunkee. Mentiin tervasaaren Savu ravintolaan. Ihan jees. Oltiin niin kuin mestoilla. Mukava päivä kääntyi ikävästi siihen, et olin illalla järkky kipee. Sitä outoo oireilua. Onneks uni pelasti.

Ollaan oltu reippaita. Ollaan käyty lenkillä. Ei mitään verenmaku suussa, silleen rauhassa. Molemmilla niin pönäkkä pötsi, et on pakko yrittää. Ihan kuin olisi jo parisataagrammaa kevyempi. Oluen kittaaminen on loppu. Vieroitusoireita tuntee hän. Joka kesä sama juttu. Miks ne ei keksi laihduttavaa olutta. Sellaista josta kiinteytyy. Tyhmiä ovat. Keksin itse. Vettä ja mallasta, ravistetaan. Vot sie, jo läks.

Tänään oon tärkeenä. Bisnes miitinkiä. Menen pankkiinkin. Saas nähä, nauraavatko pihalle. Nöyränä en mee, rinta rottinkilla. Mistä rottinki, eihän se ole mitenkään jykevää. Taipuisaa ja hentoistakin. Menen rinta raudalla, sano. Niin teen. Kiire päivä ihan, kuinka selviän. Hyvä, kun on tapahtumaa ja äksön.

Muutoinkin viikko on nyt täyteläinen. Huomenna yks sisustusmiitinki. Ke lähden moikkaa kalakukkoja. Ensimmäinen pitkä automatkani. Mut mikäs on mennessä, hyvä peli alla. Ai niin, ajoin eilen erheessä kakssuuntasta ykssuuntasena. Mut se oli ajatusmoka. Tästä seuraava katu, jota yleensä käytän on ykssuuntanen. Olin muka sillä. Taksiautoilija tulee vastaan, minä ihan että WTF?! Mee pois tollo, tää on ykssuuntanen. Sillä samalla silmänräpäyksellä tajuan olevani itse erheessä. Selvittiin kivasti, hän viitoi mulle poistumaan ja minä nostaa kädet ylös ja annoin huulisynkän sorisori veri sori. Meinas tulla paniikki, mut ei tullut. Eikä kolaria, huh.

8 kommenttia:

 1. Eiks oo vähän hassua, että aina ajatellaan (tai siis ei varmaan enää, mutta ennenvanhaan), että pankkiin pitää mennä niinku nöyränä ja lakki kourassa. Häh? Pitäis olla just päinvastoin, että pankki-ihmiset anelis, että saadaanko myöntää sulle lainaa, että saadaan korkotuloja.

  Onnea miitinkeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin nää kommentit siinä odotellessani pankkivirkailijan kutsua. Sainpa hyvää voimaa ja energiaa, enkä ollut olemoisinkaan hattu kourassa. Päinvastoin. Miehän se oon, joka heitäkin koroillani syötän ;)

   Poista
 2. No niin, rautahaarniska, tsemppiä koitokseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haarniska oli reipas. Homma jatkuu ja päätöksiä tulee sit myöhemmin...

   Poista
 3. Mun olis pitänyt varoittaa tuosta Suokkiin menemisestä ;)
  Asuin saarella 15 -vuotiaaksi asti ja käyn silloin tällöin edelleen mutta en kesä-elokuun aikan enkä varsinkaan viikonloppuna koska jonot molemmin puolin ihan järkyn pitkät.

  Onnea sinne pankkireissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luojan kiitos ei menty, se lähettämäsi kuva sai mulla jo herneen nenuun. Onhan suokki kiva, mut ei kestä jonotusta.
   Pankki meni jees :)

   Poista
 4. Vielä, Laajasalossa on hyvä ranta kirkon ja koulujen takana samoin Herttoniemenrannassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkasivat, että helteet ohi tältä kesältä. Ensi kesänä sitten taas, hyvä muistaa nuokin.

   Poista