10.8.2015

Heiluva perä ja pulleat purjeet

Höpsistä. Kuis mää nyt tälleen herättelin jo kello viis. Sain kelloajan verkkokalvoille kännykästä ja se oli menoa sit. Ei tullut uni simmuun enää millään. Kyllä mää yritin. Ihan oikeesti yritin. Tutkimattomat ovat herran tiet ja joskus unetus epämääräinen. Ingen paniik, mikäs tässä on valvoessa. Tyyni ja lämmin aamu...

Mä olin eilen jotenkin pirteä ja hyväntuulinen. Semmoinen niin kuin joskus ennen vanhaan. Tai sit musta vaan tuntui sille, en oikeesti ollut. Se oli joku harha. Voi tietysti olla, että toi hellepäiväkin teki temppunsa. Nyt meillä oli sit se laspalamas helle. Hei kamoon, varmaan ensimmäinen oikein kuuma päivä. Soitettiin suomipoppii raatiosta ja puuhailtiin molemmat omiamme. Välillä törmättiin ja huasteltiin. Kiva päivä taasen. Onneks toi helle ei jatku, ihan oli riittämiin. Ajatelkaas siellä epsanajassakin mittarit huitelee neljäskympis, huh huh.

EloHehku
Aamupäivällä käytiin morjestaa Ukkorähjää. Hän on rakentanut ison terden sukunsa mökille. Hieno oli mut snadisti hassu tilanne. Tai miten sen nyt ottaa. Eksä ja nyksä molemmat siinä niin kaffepöydässä ja entinen anoppi tarjoili muffinia ja mokkoo. Mittee hän mahtoi ajatella? Eipä sillä, että tästä nyt mitään numeroo tartte tehä. Hyvä, että ollaan välilöis, maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Mittee muuta? Eilen syötiin riisipuuroo. Oon kaiketi aikaisemminkin kehunut, kuin siinä on hyvä ape. Yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka, hyväilevä. Sitä on vain saatava tietyin väliajoin, olipa sit joulu tahi juhannus. Lettukemutkin pidettiin. Mie tein taikinan ja UK paistoi. Siinäkin ollaan perusasioiden äärellä, on se vain semmoinen makumaailma.

Rakkauvella plätyi
Kuten huomata saattaa, elo on varsin yksinkertaista ja mitään kirjoittamatonta. Sen verta täytyy kommentoida, et toi eilinen helle räjäytti luontoa rehvastelemaan. Meillä ei koskaan ole pihan nurtsi ollut noin voimallinen ja vihreä. Yleensä se palaa keltaiseksi kakkaraksi koko piha. Nyt pitäisi taas nurmi ajaa. Vasta ajoin. Ihan törkee kasvuprosentti. Jos ihmisten tukka kasvaisi tuota rataa, niin kuses oltais me kampaajat. Ai tavaton!

Jassoo du häär, se alkoi taas uusi viikko. Se onkin silleen toiminnallisempi, et viimeistään loppuviikosta on suoriuduttava citiin. On menoa ja asioidenhoitoa. Eihän sitä voi elää kuin sika pellossa. Kyllä tämä ihanuus jossain vaiheessa loppuu. Kaikki loppuu aikanaan, niin hyvässä kuin pahassa. Mut hei, ensi viikonloppuna on rapujuhlat. Sitä kohti ja näin heiluu peppu ja peppu heiluu näin. Ai että, täti-moonika. Muistan niin tarhasta, et tää oli mun lemppari. Silloin jo niin kivasti osasin esittää femiinipuolen miehisyydessäni, enkä yhtään tajunnut hävetä. Ja näin heiluu peppu ja peppu heiluu näin...

5 kommenttia:

 1. Eikös vanha sanonta kuulu, että aikainen lintu madon nappaa. Kun herää ajoissa, niin ehtii tehdä kummasti hommia.

  Todella hienoa, että exä ja nyksä ja sinä ootte sovussa. Elämä on paljon mukavampaa ilman turhia kaunoja ja kateuksia. Ne vaan vie kamalasti energiaa.

  Me päästään syömään rapuja vasta parin viikon päästä, kun Armastus palaa kuivalle maalle. Toivotaan, että selit jatkuu, jos ei helteisenä niin ainakin kesäisenä.

  Onko muuten tatteja alkanut näkyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikainen aamu täällä mökillä on aina kokemisenarvoinen. Luonto palkitsee.

   Elämässä pitää mennä eteenpäin, eikä negaatiot vie mihinkään, eiks niin?

   Ihanaa, kun on kemut. En mie ravuist niin hirveesti piittaa, mut juhlat...

   Eilen kävin sienimetsäs. Ei tatin tattii, mut hemmetin kuuma. Ei kiva.

   Poista
 2. Nonni. Nyt jäi sitten Täti-Moonika soimaan päässä, eikä lähde pois. Äkkiä pitää joku muu keksiä tilalle tai heiluu kassi koko päivän. Ei siinä muuten mitään, mutta se on nyt työkassi taas. Loma on nyt tältä erää loppu. Plääh. Ei sillä, että harmittais, kun just nyt vasta alkoi hyvät kelit, mutta olisin kyllä hyvin saanut ajan kulumaan lomallakin. Ja nukuttuakin tuli niin pal paremmin, kun ei ollut mitään stressattavaa. Viime yö meni heti pyöriessä ja miettiessä kaikenlaista turhanpäiväistä.

  Nautihan sinä siellä niin kauan kuin vaan voit. Kuulostaa niin kivalle toi elämä pellossa :)

  VastaaPoista
 3. Hah, voin kuvitella kuinka kassi heiluu topakasti koko päivän :) :)

  Eikö ole kummallinen ihmisenmieli. Het, kun palaat normiin, niin alkaa joku typerä ressi tai joku jollainen lailla ahistaa tai mietityttää tai jotain. Tätä(kin) asiaa olen lomallani pohdiskellut, et miks sen pitää olla niin. Mitä pitäisi tehdä ettei olisi niin?

  Meillä Annukka alkaa olla jo perinteitä. Sinusta ei ole kuulunut, niin jopa kävi mielessä, et onkohan jotain sattunut. Sit mie hokasin, et hitto, hänhän on lomalla ja pois sosiaalisesta meediasta. Tuttu juttu aikaisemmilta kesiltä siis perinne jo :)

  Kyl mie kovasti paljon yritän nauttia. Ja kummallista kyllä, mitä enemmän sitä teen, sitä enemmän nautin. Tämä pitkä loma on antanut nimenomaan aikaa ja sitä on uskaltautunut nauttimaan. Ihan vallan heittäytyy nautiskelemaan. Ja katsos, siihen ei tarvita muuta, kun istuu tässä terdellä ja möllää järvelle. Ehkä nyt alkaisi olla jopa sellainen fiilis, et tekis mieli äksönii tai jotain. Kaikkee jännää ja kivaa on tiedossa, tuleva syksy kertoo sen. Vaikka olen lomaillut, niin tulevaisuuttani minä täällä suunnittelen ja tehtailen...

  Hyvää työelämää sinne, mie lähetän ressitöntä voimaa ja kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteet kunniaan :). Ihanaa kun et unohda ees lomalla. Ja kiitos paljon :)

   Poista