29.6.2015

Vasen yks kaks

Oltiin lauantaina marssimassa. Siellä missä kaikki muutkin 25.000 ihmistä. Edellisestä Pridesta onkin vierähtänyt vuosisata. Jos mää nyt oikein muistan, niin olin siinä ihan ensimmäisessä mikä suomes järjestettiin. Tosin, mun muisti saattaa tehdä tepposet. Silloinen kannanotto oli aika vaatimaton tähän päivään verrattuna. Kokoontuminen oli ruttopuistossa, enkä nyt ihan jaksa muistaa, oliko edes varsinaista kulkuetta. Oltiin vaan siellä puistossa, eikä meitä tuhansia ollut. Niin muuttuu ajat eskoseni.

Tunnelma oli hyvä. Aurinko paistoi ja ihmiset nauroi, olivat iloisia. Nuoria olivat vallan ja vappautuneita. Jokainen sai olla oma itsensä, se tuntui hyvälle. Mahtavaa oli katsoa, kuinka ihmiset olivat pukeutuneita ja laittautuneita. Toinen toistaan upeimpia, erikoisia. Toista oli meitsin nuoruudessa. Outona ja ihmeellisenä pidettiin, ei silloin kovin tohtinut. Mutsin lempilause olikin:  "Kyllä tuas koiranperse kummittelloo, tuo se on saatana niin outo." Mut hei, se oli silloin ja nyt on nyt. Hyvä. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
Olen marssinut nuoruudessani Berliinissä. Se oli huikea kokemus. Satoja tuhansia meikeläisiä läpi Berliinin. Siinä oli yhteisöllistä tunnetta ja hurjaa vapautumista. Sama tunne tavoitti minut nytkin. Olin tyytyväinen, että tuli lähdettyä. Kävellessä espaa pitkin, tavallaan töllötettävänä - siinä ne menee seksuaalivähemmistöt. Se tuntui jotenkin erilaiselle kuin aikaisemmin. Aivan kuin tällä kertaa siinä ei olisi enää ollut mitään poikkeavaa. Tunsin ylpeyttä, tämä on hyväksyttyä, enkä kävisi erittelemään mikä on  normaalia ja mikä ei. On vain ihmisiä - erilaisia.

Kulkueen edettyä, ymmärsin kuinka paljon meitä on. Mieletön letka läpi Helsingin. Aivan varmasti ilmassa leijui paljon rakkautta, hyväksyntää, välittämistä ja olemisen iloa. Täytyy tunnustaa, että hetkittäin nielin esiin pyrkiviä kyyneliä, oli jotenkin herkkä fiilis. Vanha homo alkaa höperöitymään, minustahan saattaa tulla vielä aktivisti. Ensi vuonna uudelleen, silloin täytyy panostaa ja laittaa sateenkaarta ylle ja ripsiin maskaraa. Hei, joukolla mukaan, homot valloittaa maailmaa! Meitä on kaikkialla, joka nurkassa, joka paikassa.

7 kommenttia:

 1. Hienosti 'vangittu' fiilis kuviin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Hieno oli fiiliskin ;)

   Poista
 2. Mukan marssilla nyt kolmatta kertaa. Vaikka itse en kuulukkaan vähemmistöön, niin haluan olla mukana, jotta tämä maailma muuttuisi tasa-arvoisemmaksi. Ja toisaalta meillä on ollut kaveriporukassa aina niin hauskaa. Ollaan vedetty aina jollain teemalla vaatetus ja hauskaa on ollut, kun kovasti esim. aasilaiset ovat meikäläisiä kuvanneet. Ainut mikä mua harmittaa on, että mun miespuoliset kaverit osaa kävellä korkkareilla niin hyvin ja mä vaan balleriinoilla menen. Ensi vuonna sitten uudestaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs törmätty :) Siellä oli useitakin porukoita, jotka oli jollain teemalla. Upeita.

   Kiva, että marssit ja onhan se myös ihan hauska tapahtuma. Saa vähän tälläytyä tärkeän asian puolesta. Hyvä hyvä.

   Poista
 3. Hienot kuvat! Hengessä mukana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ensi vuonna Viivi marssille mukaan :)

   Poista
 4. Höh, miks täällä ei näy mun kuvan päällä niitä sateenkaarivärejä jotka oon laittanut!

  VastaaPoista