19.6.2015

Ingen paniik. Se on Mittumaari.

No niin, nyt on Jussiaatto. Olen valitellut tätä kylmyyttä ja ajatellut ettei tästä voi kelit enää huonommaksi mennä. Näköjään voi. Eilen satoi koko päivän ja nytkin sataa. Eli taitaa sataa koko juhannuksen. Jep, jep. Ensimmäistä kertaa mulla on käynyt mielessä, että ottaisi äkkilähdön lämpöiseen. Ihan minne tahansa mahdollisimman nopeasti. Nyt olisi lomaa, mutta ei ole valuttaa. Palelen ja kastun ja tunnelma on... ei nyt ihan kesäinen. Mie en yleensä niin hirveesti keliin perusta, se on pukeutumiskysymys, mut nyt jotenkin nyppii. Äääh, antaa olla. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Entä jos ei tule. Jos tää onkin tänä vuonna tätä?


Keskiviikon kuvaukset sujui mallikkaasti. Totta kai, olenhan profesionell. Ajatelkaas, aika töölön sairaalassa TT-kuvissa oli kello yks. Mie olin valmis jo klo:12.50. Kyllä, tulin ulos ennen kuin mun aika oli. Tuota mää sanoisin jo nopeaksi asiakaspalveluksi. Itse kuvaushan ei kestänyt montaa minuuttia. Ja Martta on aina ajoissa (liian) joka paikassa. Hyvällä tsäkällä pääsee sisään heti. Näin kävi.


Mä vaan olin taas niin ylpeä itsestä. Tästä näin autoilevasta minästä. Niin hienosti suoriuduin. Ensin duuniin tytöille kesäpullot. Käytin muuten ensimmäisen kerran Easypark-toimintoa. Kännykässä oleva parkkimaksusovellus. Vähäks näppärä ja mää osasin käyttää sitä! Siitä keskustan poikki sinne töölööseen, oli mulla naviskukkeli apuna, mut olisin selvinnyt ilmankin. Mut hei, sit taskuparkki sairaalan edessä. Kolme kertaa piti survoutua ja päätin, että sinähän perkele menet sinne ruutuun. Pari äijää seisoskeli siinä taksilla ja huvittuneena seurasivat rouvan touhua. Mie hymyilin vain hurmaavasti ja en antanut periksi. Helevetti, kun tuli hyvä olo. Oltiin taas Björnen kaa kamui ja kolmas kerta toden sanoi. Ingen panik.


Laiska töitään luettelee, mutta ollaan oltu vihmeriä. Koko mörskä on siivottu, terde ja saunakin pesty. Ukkokulta oli hienosti apuna ja täytynee myöntää, että tuntui jopa hieman oudolle, että joku auttaa minua näissä kotirouvan perustavaa laatua olevissa askareissa. Aina oon yksin tehnyt. Kuulitteks te, mikä marttyyrisaundi? Eikä sillä hyvä, että siivottiin vaan tehtiin myös lisää säilytystilaa. Varastosta löydettiin hurmaava vanha lipasto, pinta jo edesmennyt, mut just siks niin kaunis. Makkariin laitettiin kaivatut yöpöydät duunipaikan vanhoista hyllyistä. Niinkin pieni asia kuin yöpöytä, jos sitä ei ole, niin saat huomata kuinka hankalaa elämä onkaan. Kaikki yöllä tarvittavat kamat ovat lattialla, mut vot sie, nyt ovat rinnalla, kätevästi käsillä. Onnelliseks tekee ihmisen.Kaunis kesäinen kimppu koristaa terden pöytää ja sehän on kuin piste iin päälle. Mökki on valmis vastaanottamaan armoitetun keskikesän juhlan. Martta taas saa tuntea tehneensä, eikä ole ihan parhaassa juhlakuosissa. Niskapaska jumittaa ja selkää viiltää. On se perkele kumma, paikallaan pitäisi ihmisen maata, ei edes siivota pysty. Kummalliseksi on mennyt koko touhu, sanon minä. Ja kirota pärskäytän päälle. Hui hai, kukkamekon laitan päälle ( lue kuosillinen turkishaalari ) ja aivan varmasti otan kuplaa ja relaan niin maan perusteellisesti. Kyllä se siitä roppa notkistuu ja illalla pannaan vielä humpaten. Ystävät ovat tulossa ja nyt Martta alkaa nostaa jussin menuu. Juhannuskoivut ja vastatkin pitää käydä tuolta sademetsästä rämpimässä. Miks ei oo muovisii jussikoivui, onhan joulukuusiakin teko. Häh, siinä seuraava markkinarako. Saa käyttää, mut ei oo pakko.

Rakkauven tunnustus. Sain Ukkokullalta moottorisahan. Rakastaa rakastaa.

OIKEIN HEKUMALLISTA JUSSIA KAIKILLE!! 
PYSYTÄÄN PINTAKUIVANA MUT SISÄLTÄ KOSTEENA! NÄTISTI KUITENKII. 

4 kommenttia:

 1. Mukavaa jussia ! Ukkokultas on osannut lahjansa valita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää jussin jälkeistä elämää sinne!

   Joka minulle moottorisahan ostaa, niin se on jo syvää kiintymystä ;)

   Poista
 2. Ihanaa juhannusta teille, älä anna kylmän kelin haitata, pidä mieli lämpöisenä ja kuplat lasissa!
  Terkkuja täältä meiltä kaikilta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistoihan se aurinkokin ja iltahan oli mitä kukkein!

   Elämää on jussinkin jälkeen, hyvää sellaista myös teille!

   Poista