20.5.2015

Pelastakaa maailma!

Mie täällä moi. On tässä tovi joutavaa aikaa ja ajattelin sen tänne tönästä. Sikäli mikäli, kun aika nyt koskaan olisi joutavaa. Mun aika ei ainakaan ole joutavaa, se on hirvittävän kallisarvoista. Ja mitä pidemmälle mennään, niin sen kalliimmaksi se muuttuu. Se on kultaa. No, jos nyt ei ihan, niin ainakin hopiaa. Tai sitten mirhamii.Do diin, Eurohumpat on sit polokastu käyntiin. Hillitön spektaakkeli. Suomi ei päässyt finaliin, hirvee yllätys. Niinpä, sitä se taisi tänä vuonna olla. Katsottuani ensimmäisen semin, ymmärsin helposti, mistä tässä kaikesta kysymys. Kuka vaan voikaan erottua joukosta erikoisuudellaan ja jäädä kansakuntien mieleen, niin se olisi niin ku hyvä. Nyt ei vain oikein napannut suomierikoisuus. Poijaat olivat kuin susihukkanen bambilauman keskellä. Ei siinä mitä, genrelleen uskolliset, veti käsittääkseni asiaan kuuluvalla intensiteetillä, mut väärä kisa, sori.Sitä minä miettimään, jos kaikki tää raha laitettaisiinkin nälkää ja hätää kärsivien ihmisten auttamiseksi. Ajatelkaas, kaikki maailman kisailut, visailut ym. peruttaisiin yhden vuoden ajalta ja rahat todellakin käytettäisiin niitä oikeasti tarvitseville. Ihminen pärjäisi vuoden vallan mainiosti ilman sirkushuveja, missitissimärkäpaitakisailuja, ja mitä niitä nyt onkaan. Kaikki isot urheilutapahtumat, pärinämoposkapat ja mitä vielä. Onhan näitä. Enkä nyt väitä, että turhia olisivat. Kyllä kansalla huvinsa pitää olla. Bat ounli van jear, ounli van jier! Siitä tulisi aikasmoinen potti, sillä monta nälkäistä suuta ruokittaisi ja moni koditon saisi katon päänsä päälle. No joo, kylhän mää sen tajuan, et sit jäisi monta missii ja tissii työttömäks. Niin ja henkilökunta, kyllähän näillä sirkushuveilla paljon populaa työllistetään. Joo, tää oli ihan huono ajatus.


Meillä syödään nykyään kauheen terveellisesti. Aina välillä. En mää nyt oo silleen hurahtanut, että täällä vaan kaalin kuvetta järsitään. Mut noin niin kuin pääpiirteittäin, saan olla iloinen, että ruokavalio on löytänyt tasapainon. Ja hei, terveellinen ruoka ei todellakaan ole mautonta. Mä vannon mun höyrykeittimen nimeen, hallelujaa, siinä vasta viksu vekotin. Aromit, vitskut tallella ja valmistaa vaivattomasti ja nopeasti hyvää ruokaa. Tää uus Ukkokulta on vastaanottavainen ja syö mitä eteen laitetaan. Ja hän on ihan täysillä mukana rehuruokinnassa. Teen paljon höyrytettyjä kasviksia, kalaa, kalkkunaa, salaatteja ja erilaisia vihannesmössöjä. Lisäksi syön paljon pähkinöitä, marjoja, viherpirtelöitä ja hedelmiä. Jette jette bra. Niihin tulee himo. Okei, eilen käytiin pitsalla, mut ei se oo paha, jos perusjuttu on kondiksessa. Ou jee, olen sietämättömän hyvä ihminen.Sain saamattomuudestani ( lue kipuilusta ) niskaperseotteen sunnuntaina. Pitkään haaveissani ajelehtinut unelma parvekelasien ja koko partsin pesusta tuli toteutetuksi. Niin vaan otin ja aloin tekee. Oih, toki olin hommannut houkutusta ja uudet tekstiilit ja kauniit kukkaset. Nyt täytyy tunnustaa, että ikkunoissa pääsin puoliväliin ja tajusin, että kehoni asettamat rajallisuudet tulevat nyt vastaan. Oli pakko lopettaa, mutta puoliksi tyhjä on mulle nyt täysi. Jatketaan joku toinen päivä. Maanantai menikin sit särkylääkkeillä ja kivasti kipuillessa. Mut hei, tuli niin nätti partsi, että siinä rasitusvammatkin unohtuu. Näillä mennään, jatketaan jatkossa.

5 kommenttia:

 1. Hyvä mieli tuli tosta ruokahommasta :). Viherpirtelöillä lähtee täälläkin edelleen aamut käyntiin, eikä oikein kahvit tai edes ne mun aiemmin himoitsemat jälkiuunileivät nappaa. Ehkä joskus, mutten väkisin ala niitä järsimään kumminkaan. Ja jos laitetaan lautaselle pari erilaista maukasta ja maistuvaa annosta, joista toinen on myös terveellisen hyvä, niin kyllä se terveellinen vie voiton. (Viikonloppuna olin tilaisuudessa, jossa oli tarjolla sinällään ihan hirmu hyvää pastajutskaa, mutta tiesin jo syödessäni, että paha olo siitä tulee. Ja tuli kans. Olisin niin toivonut pastan tilalle vaikka pinaattia, mutta ei se sellaiseksi muuttunut. Ja edelleenkään en halua tehdä syömisistäni numeroa vaan matalalla profiililla mennään).

  Meillä partsin (terassin) kunnostus tökkäsi lattian hiontaan. Ukkeli (joka vihaa kaikenlaista remonttiin viittaavaakaan) suostui hakemaan rakennuskonevuokraamosta sellasen ison hiontakoneen, jolla homman piti hoitua kädenkäänteessä, mutta ei menny puolta tuntia kun ukkelilla meni hermot ja kone lähti sukkana takaisin siihen suuntaan, mistä oli tullutkin. ja meikäläinen sai semmoisen ryöpyn päällensä kun olin kuulemma niin hirvittävän harmin taas aiheuttanut ja sellasaan pa...a-duuniin hänet (TAAS...) pakottanut :D. No eipähän mittään. hion vaikka kynsiviilalla, että tulee valmista.

  Oho. Iski puheripuli. Ootkohan ollut liian kauan pois täältä... :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän siinä on, että syömällä terveellisemmin huomaa paremmin ns. itselle sopimattoman ruuan pahaa tekevän vaikutuksen. Okei, pulla silloin tällöin ei oo paha, mut miks siitä vehnäjauhosokerista voikaan tulla heti erinäistä oireyhtymää. Juu, se auttaa pysymään "kaidalla" teillä, mut kyl maar mää haluaisin silloin tällöin repsahdella ja vetää kaikkee sopimatonta. Mut kohta ei enää pysty, eikä kai niin haluakaan. Kai.

   Mulle viherpirtelöt antaa selkeästi voimaa ja energiaa. Ja niihin tulee himo, voisko olla niin, että elimistö alkaa vaatia viherenergiaa. Ei huono.

   Miten ne ukot ei osaa olla joustavia? Jos me rouvat halutaan jotakin, niin se olisi toteutettava vaikka kynsiviilalla ;) Sun täytyy käyttää käänteistä tekniikkaa ja saada armas itse ymmärtämään, että terden lattian hionta on kauheen hankala, siihen ei varmasti pysty kuin ammatti-ihmiset. Ja katso, miehessä herää alkukantainen äijähenki ja terden lattia on hiottu ennen kuin huomaatkaan. Suosittelen kokeilemaan :)

   Puheripulit ovat tervetulleita. Jatketaan!

   Poista
  2. Hyväksi havaittu konsti :). Olen soveltanut sitä mm. mankelointiin.. (Sanoin, että ei mun kannata alkaa edes ohjeistamaan, koska on niin hankala homma, ettei onnistu kuitenkaan.. Ja kas, mies on mankeloinnin mestari :D). Mutta nää remonttihommat on kyllä sellasia, että ei mee läpi nää meidän naiselliset keinot. Yritetty on. Mutta hyvä kun ikkunat pesee ja lattiat luuttuaa, niin jää mulle enempi aikaa lattioiden hiontaan :)

   Poista
 2. Hyvä ruoka, parempi mieli ;-D
  Partsinne on nyt niin nätti, että! Kyllä kelpaa oleilla!
  Ikkunat on meilläkin pesemättä, kaikkialla. Ikävästi tuo auringonpaiste paljastaa kaikkea "ei niin kivaa".
  Koitahan kestää kipuilujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ruoka auttaa myös mielen hallintaan. Niin ja suolen. Niin ja unen. Niin ja hermojen. Niin ja energian. Mitä vielä?

   Mun ikkunat oli jo niin harmaat etten ulos nähnyt ;) Pakkorako, mut ah, niin palkitsevaa. Toinen puoli lasituksista vielä pesemättä. Se suattaapi olla, että menee ensi kesälle.

   Poista