28.5.2015

BJÖRNE, mai laav

Hei hoi! Kyllä se nyt kesää tekee. Arska möllää niin, että heikompaa hirvittää. Myös yksi takuuvarma kesänmerkki on se, että ostimma eilen rouvalle kesäauton. Kyllä. Luit ihan oikein. Rouvalla on tarve omalle kauppakassille ja sellaisen satuttua kohdalle ( somen ihmeellinen maailma,)
kaikki kävi niin nopsaan ja näppärästi. Sunnuntaiaamuna laitoin viestiä naamakirjaan ja eilen käytiin uusi perheenjäsen noutamassa Perniöstä. Ristimänimeltään Björne. Maskuliini on hän ja saa palvella nyt kesän rouvaa. Wrouuummmm....

Vuosimallia ysikaks ja paremmassa kuosissa kuin rouva itse. Honda Accord vallan. Selkeästi urheilumallinen, niin kuin emäntänsäkin. Hinta niin huokea, että ei mainita tohdi. Kyllä sillä mökkimatkaa hyvin kesän posottaa. Voi veikkosella, eilinen kyyti oli tasaista, tukevaa ja täyteläistä. Itse asiassa oli oikeinkin nautinnollista ajella pitkin ilta-aurinkoa. Toi turun motari oli kuuma, pellekin miljoona oli samaa mieltä aikoinaan.

Björne & Rva.
Rouva ei ole erityisen autoilevaa sorttia. Siitä on sata vuotta kun viimeksi. Ja vähän on epävarma liikenteessä. Taskuperuutus ei onnistu, joten täällä pääkaupunkiseudulla se on tietysti hiukka haasteellista. Sitä taisi olla mieltä myös katsastusinsinjöörikin aikoinaan. Ensimmäinen inssiajo ja papereihin tuli merkintä: Erittäin hermostunut ja vaarallinen liikenteelle. Minäkö?

Mut hei, nyt Martta on päättänyt ottaa tämän osa-alueen haltuunsa ja oppia perkele parkkeeraamaan ja ylipäätänsä ajamaan autoa. Ei se voi niin vaikiaa olla. Multa puuttuu vain se autoileva itseluottamusgeeni. Sitä saa apteekista. Tarpeeksi rauhoittavia liikenteeseen, niin vot sie, jopa lähti kyyti kuin kuppa töölöstä.

Eli tälle kesälle on olemassa muitakin varoituksia kuin paahtava helle jatkuu ja tappaa ihmisiä. Varokaa Marttaa liikenteessä, kymppiuutisten lisätiedote. Autoillaan mut ei kaahailla.

Apua, nyt mun täytyy alkaa suunnittelemaan verhoja ja muuta sisustusta Björnelle. Kuosit täytyy olla kunnossa. Juu, kyllä täytyy ja ilmanraikastin on hommattava. Joku ihana blöördöbolaa. Tsau!

18 kommenttia:

 1. Harjoitus tekee mestarin, eli nyt vaan ajelemaan ympäri stadia ja harjoittelemaan taskupysäköintiä. Suosittelen kuitenkin lähtemään liikkeelle tosi aikaisin aamusta tai myöhään illasta, niin liikenteessä ei ole niitä kiukkuisia torvia, jotka huutelevat, jos ei heti ensi kerrasta osu kunnolla taskuun. Mutta onneksi olkoon kuitenkin Björnen saapumisesta perheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi sunnuntaiaamuna ei kannata tulla stadiin. Siellä Rva ja Björne treenaa :)

   Poista
 2. Rauhallisella asenteella ja aktiivisella vilkun käytöllä pääsee stadin liikenteessä yllättävän pitkälle! Kyllä se siitä!
  Harjoittele taskuparkkia mökillä, laita jotain risuja "autoiksi", niin ei haittaa, vaikka vähän osuukin.
  Kyllä on rva selvästi samaa vuosikertaa auton kanssa, niin nuorta, että!!
  Nyt vaan wunderbaum takapeiliin roikkumaan ja kavaiset arpakuutiot ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallisesta asenteesta en mene takuuseen ja vilkkuakin käytän varuilta vähä joka suuntaan. Niin ja väistän kaikkia.

   Mut hei, harjoitus tekee mestarin :)

   Rva on jo museokamaa, Björne styleesti vasta vintage.

   Poista
 3. Komee rouva:), autokin menettelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, autohan on urheilumalli ja Rva. on sitten mitä on ;) Mut hyvin nää yhteen sopii. Ja ei kun kaasua ;)

   Poista
 4. Oikein mahasta kourasee aina ajatus että pitäisi lähteä autonrattiin... Taitaa olla reilu 10 v siitä kun viimeksi autoa ajelin, mutta nyt on vähän sellanen polte, et josko tässä vielä vanhoilla päivillään alkais opetteleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kourasee vähä joka puolelta, mut siltikin menen surutta päin. Musta tulee vielä hyvä kuski. Kai. Ehkä.

   Poista
 5. Ou nou..., toivottavasti ei osuta samaan paikkaan samaan aikaan...:), täälläkin harjotellaan vielä, jenkeissä kun nuo tiet ja parkkiruudut ovat niiiin isoja ja leveitä, yritä ny täällä osua pikkuruutuun...
  Komee on peli ja rouva :)

  Terkuin se entinen Floridan Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Björne olisi omiaan sinne, on niin levee ja iso. Vaikka onkin urheilumalli ;)

   Poista
 6. Nyt kuulosti vähän siltä, että tuli mieleeni, jotta jokohan ne Suomen surkeimman kuskin uusimman tuotantokauden kuskit on valittu? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joku ehdotti ihan samaa. Miksiköhän?

   Poista
 7. No huuuhhuh. Honda Accord vallan rouvalla! Nyt on kyllä niin hottispari, että veikkaan, ettei paljon tarvi ees taskuun parkkeerata, kun kaikki muut autoilevat ymmärtää jo automaattisesti väistyä pois tieltä :D. Niin oli hemaseva jo toi kuvakin, että ihan kalpeni mun oma poseeraus vuodelta 1990 Suzuki Alton konepellillä, vaikka olinkin silloin olevinani kovinkin cool :D.

  VastaaPoista
 8. Se tosiaan voi olla, että muut ymmärtää väistyä, kun Rva. päräyttää hondallaan ja yrittää epätoivoisesti taskuun parkeerata. Reisillehän se menee ;)

  Huomasitko kuvasta omistajan onnellisen virneen. Ei kai minuun ole iskenyt autokuume, sekin vielä.

  VastaaPoista
 9. Mahtava pari! Ei muuta kun Björnen kanssa kumia poltteleen...😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh! Eilen koko päivä liikenteessä. Taskuparkkikin alkaa jo sujua :)

   Poista
 10. Vautsi vau! Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks! Hassu tunne tuon menopelin omistajalla, villi ja vapaa. Voi mennä minne tahtoo.
   Perustellusti auton käyttö on kohdallani nyt välttämättömyys. Pääsen mökille silloin, kun tahdon.

   Poista