2.4.2015

Kohtu lohtu

Täällä ollaan jo kuin ravihevoinen lähtöruudussa. Turpa vaahdossa malttamattomana odotan matkaan pääsyä. Niin kiire ei ole, ettenkö kerkeäisi pääsiäisiä teille toivotella. Sen mää tiiän, et möksälle päästyäni, en kerkee tänään postailee. Silleen on kaikkee touhuu, et saadaan kesä sisään ja talvi ulos lopullisesti. Mökkiläisen elämä on kiireistä ja hirveen stressaavaa. Ai kauheeta.


Mie meen julkisilla. Siinä on aina jännä tunnelma. Junat on kivoi. Tulee ihan nuoruus mieleen. Oih, monetko kerrat jyskytin kalakukkoexpertillä helsinki-kuopio väliä. Rinnassa pompotti jännityksen kihelmöivä tunnelma. Piäsen piäkaupunkiin homostelemaan. Se oli exotique silloin. Kuopiossa ei ollut vähemmistöjä ja jos niitä oli, niin turpaan tuli. Siitäkö juontaa tämä junatunne, ai dont nou. Paikallisjunalla jyskytän karjaalle, ei se ota kuin alle tunnin ja siitä hyppään taksiin, ja katso, olen näppärästi möksäl, metsän siimeksessä. En nyt varsinaisesti homostelee, mut Ukkokullalle tämä on eka kerta paratiisissa. Pitänee tehdä vaikutus. Ai niin, pääsiäisenä tulee kärsiä, ei niinkään nauttia. Huu kears.

Hima pitäisi laittaa kevyesti kuntoon. En tykkää lähteä, jos koti jää epäjärjestykseen. On aina kiva tulla bäk, kun paikat on kondiksessa. En mää nyt suursiivoamaan ala, mut silleen pääpiirteittäin järjestelen. Joskin nythän olisi ollut otollinen aika tehdä se kevätsuursiivous. Sitä kyllä kaivattaisi, noi ikkunat on yhä edelleen pesemättä. Laiskaksi voisin itseni mainita vai syytänkö selkäpaskaa. Juu, niin teen ja saan synnin päästön. Kätevä emäntä.


Apua, tänään pääsee mökin saunaan. Se on yksi parhaita asioita elämässä. Miksiköhän sen tuntee enemmän relaavaksi kuin citiserkkunsa. Johtuisiko se siitä, että siellä pääsen myös uimaan, siellä saa välillä vetää happee, eikä ole aikatauluja. Löylykin on lempeä kuin isoäidin hymy. Eikä voi vähätellä koko sitä saunarituaalia. Itse sinun täytyy löylysi tehdä ja lämmittää, onhan se sitten sen arvoista. Ohjelmassa tänään myös saunan käyttöönotto. Ihan puhdas saunapesu on ostettu ja pesen pyhättömme rakkaudella. Olettekos koskaan muuten ajatelleet, että sauna on kuin äidin kohtu. Lämmin, kostea ja yleensä hämärä. Ystävien kanssa kerran puhuttiin, että siitä varmaan johtuu se, että saunassa on ihmisen helppo avautua lajitoverilleen. Voi avautua vaikeistakin asioista ja ei ole yksi, eikä kaksi kertaa, kun löylyssä puhutaan henkevii. Suomalainen, ärmy ukkokultakin vallan avautuu ja saattaa erektio-ongelmastaan valaista. Ihmeellinen on saunan henki. On se.

Kuka tykkää mämmistä?  Minä en, mutta duunaan sitä niin, että saan siitä ihan syötävän herkun. En nyt satavarmasti muista, et onks tää ihan mun oma resepti, vai olenko jostakin bongannut. Mut joo, jos kyseessä oleva mönjä ei ole suurinta herkkuasi, mutta haluaisit silti oppia ymmärtämään mämmin syvintä olemusta, niin tässä helppo herkku.

Mämmiä
Appelsiinikuutioita ( kalvottomana, kodattomana )
Sitruunan raastettua kuorta, mehua
Vaahtoutuva vaniljakastike.

Vaahdota vaniljakastike löysähkö vaahto. Lisää siihen sopivasti maun mukaan sitruunan raastettua kuorta ja hiukka mehuu. Notkista mämmiä ja lisää joukkoon hiukka sitr.mehua. Sekoita nämä kevyesti keskenään niin, että seos jää sopivasti raidalliseksi. Kiva kompo siitä tulee, kun ei liikaa sotke.  Appelsiinikuutioita ja mämmivaniljaseosta vuorotellen jälkiruokamaljaan kerroksittain. Jätä pikkasen vaniljaista vaahtoa koristeeksi päälle. Jos nyt haluu brassailla, niin päälle vielä mintun lehvä. Vòila, ääntä kohti ja näin menee mämmi ja mämmi menee näin.

KÄRSIKÄÄ PÄÄSIÄISENÄ TAI AINAKIN NAUTTIKAA!!!

8 kommenttia:

 1. Kiitos mämmiohjeesta, tadanpa kokeilla kunhan selviän anoppilasta kotiin pääsiäisen viettoon :)
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin meni meillä mämmi maukkaasti. Suosittelen. Ihan voisi olla kansanvälistä tasoa oleva jälkiruoka. Siinä voisi ulukomuan elävä olla ihmeissään, et mitä hää syö ;)

   Poista
 2. Kärsimystä vaan sinnekin ;) varmaan mukavaa näyttää Ukkokullalles rakasta mökkipaikkaasi :) mämmiohjetta täytynee kokeilla kans

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat ei olleet ihan parhaat mahdolliset, mutta rauha korvasi kaiken. Kärsittiin niin, että nautittiin.

   Poista
 3. Munakasta pääsiäistä ja muista välillä levätäkin touhotuksen lomassa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lonkkaa vedettiin, kaiken touhotuksen lomassa ;)

   Poista
 4. Oot kyllä oikein kaikkien kalakukkoexperttien äiti :D. Paitsi että nythän me voidaan vaihtaa siihen kalakukko-airwaysiin, kun on molemmilla lentäjänpaperit taskussa.

  Iloista Pääsiäistä sinne Tolu-pullojen keskelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitäpä on sata vuotta, kun Martta on kalakukkoa paistanut. Hmmm, pitäisikö kokeilla joku päivä.

   Meistä tulisi oivalliset kalakukkoairways kapteenit. Olis sellaiset kalakukkohautut päässä ;)

   Poista