2.3.2015

Kivat sulle soitellaan

Jos mää taidan valittamisen jalon taidon, niin osaan kyllä myös kiittää elämää. Olen vallan ihmetyksessä, koska nukun kuin pikkuinen possu. Viikonloppuna täydellisiä yöunia ja siihen päälle oikein kunnon päikkärit. Äkkiseltään sitä saattaisi ajatella, että mikä vika mussa nyt on, kun tällä lailla maata posotan. Ei vains, kyllä olla kiitollinen ja ihmisen hermojärjestelmä tykkää, kun unella sitä saa helliä. Kiitos herra ja kaiken luoja.

Tänään kotona
Eilen oli toiminnallinen päivä. Sellainen oikein kiva pyhäksi. Aamusalin jälkeen vedettiin puurot nassuun ja sit meitsi otti pikku tirsat. Ukkokulta oli järjestänyt yllätysvierailun Kansallismuseoon. Kyllä,  käytiin museoimassa ja olikin nastaa olla turistina. Aina ei tartte mennä merta edemmäksi fisustelemaan.

Katso kattoon
Retkipäivän kunniaksi mentiin autenttiseen Italokupillaan Benjams Bistro. Paikka ei ole suuren suuri ja sisustus on vuosikymmeneltä muumio. Tunne oli matkaileva ja hetken oltiin el turismo. Pizza oli hyvää vaikkakin vehnäpulla aiheuttaa kaasuuntumista allekirjoittaneelle. Mutta tässä pätee tämä uuden ruokavalioni ihme. Sortumalla paheeseen vahvistat hyvettä.

Paskahuussi
Päivän päätti oskariehdokkaanakin mainittu, ilman pystiä palkitsematta jäänyt The Imitation Game. Juu, raina oli ihan katsottava, mutta ei se mitenkään ihmeellinen ollut. Lähinnä minuun teki vaikutuksen se, että leffa on tositapahtumiin perustuva. Ei siitä ole kuulkaa montaakaan vuosikymmentä, kun tämä meidänkin lavstoori olisi kriminalisoitu ja olisimme tuomittu helvettiin siveettömästä käytöksestä. Silleen myös hauska, että katsotaan Alan Turingin olleen kaikkien tietokoneiden äiti. Tai siis hänen kehitelmät olivat kantasolua nykyisille läppäreillä ja muille härpäkkeille. Ikävästi päättyi hänen tarina. Suisaidi vain 41-vuotiaana. Surullista mutta totta.

Oi muistatkos emma

Benjams lätty
Tudei is mandei. Kevyttä haahuiluu, eikä muuta velvoitetta kuin kakkujen paisto ja alaraajaraiskaaja. Sitä odotan kuin hullu puuroo, ihanoo päästä nauttimana kivusta. Taidan tästä lähteä avantoon. Täällä meillä, kaukana periverialla, lakaisukoneet imevät hiekoitushiekkaa kiduksiinsa. Kyllä, pihalla huutaa helvetin koneet ja kas, kas, kun kiiltää. Rantareittini on myös kuin kesällä konsanaan. Ei jäätä, ei lunta, ei lällyä. Sen kun mennä posottaa. Se on kevät ny!

2 kommenttia:

  1. "Sortumalla paheeseen vahvistat hyvettä" oli hyvin sanailtu.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vain yritettävä. Kaikkensa ;)

      Poista