12.2.2015

Kuume nousee...

Hei hoi, kehissä ollaan taas. Parin päivän tehokas lepo sai minut elävien kirjoihin. En nyt ihan pääse vielä kehumaan, mutta silleen työkuntoiseksi. Eilinen päivä olisi mennyt jo muutoin sutjakasti, mutta selkäpaska oli asiasta eri mieltä. Voi tsiisus taas, tätä kivun määrää. Eikö sillä ole mitään rajaa. Ei näköjään.

Valitusosasto rykäistiin heti tuohon alkuun ja nyt voi keskittyä olennaiseen. Onks siis jotain tai mitään sydämellä? Aika hiljaista. Aurinko katosi ja jätti ikävän jälkeensä. Se on lohduttavaa, että tietää ettei se lopullisesti meitä ole hyljännyt. Ja hyvä niin, eihän sitä jatkuvaa möllötystä kestäisi, eikäpähän tuosta osaisi edes nauttia. Silleen kivaa herkkua, kun ei jatkuvaan kuumota. Kyl se niin on.

Mitähän mun pitäisi sanoa tästä UMK:sta. Sehän on käsittääkseni musakisailu. Paras biisi voittakoon. Mulla ei ole kehitysvammaisia vastaan mitään. Ihmisiä ihmisten joukossa. Jatkoonhan se meni pertti ja muut. Säälipisteillä, sanon minä. Sitä mää en sitten sulata. Jos kyseessä oleva ihmisryhmittymä tahtoo tällä itselle ja muille lajitovereille tasa-arvoa ja muuta sellaista, niin silloin kipale ei olisi päässyt edes koko karsintaan. Se on niin onnettoman huono. Mutta tässähän nyt käy kuitenkin niin, että Itävaltaan mennään ja musakisasta on tullut säälin täyttämä mikälie kilpailu. Huh, huh.

Tuossapa kävi sellainenkin juttu. Istuin bussissa matkalla jonnekin ja vieressäni, siinä ikkunapaikalla istui vammainen mies. Omiaan siinä höpötteli ja ikkunaan hakkasi. Nou hätä, sellainen on heidän tapa ja silleen normi. Oukei, tuli hetki, että herran piti jäädä veke ja mitä tekee hän. Tökkii mua olkavarteen suhteellisen voimallisesti, eikä pysty artikuloimaan pyyntöä päästä poistumaan. Hetken tunsin ärtymystä, mutta onko se niin, että heiltä joudun sietämään tämmöistä käytöstä vain siksi, että on kehitysvammainen. Juu, siedin sen, enkä sanonut mitään. Mut täähän on just ihan sama juttu kuin UMK:ssa. Me siedämme sitä älämölöä siksi, että he ovat vamma. Sori vaan.

Joko mää kerroin, että mökkikuume nostaa taas päätään? Se on kyllä jännä. Kevään ensimmäiset auringonsäteet ja tilitanttiset herättää minussa sen alkukantaisen pakko päästä metsään tunteen. Metsä on sama kuin mökki. Hah, nytpä tulikin mieleen, että ensi kesänä voisi alkaa opetella  ( näin asiasta viime yönä unta) villiyrttien ym. hyödyksi käyttöä ruuanvalmistuksessa. Varmasti asiasta on paljon tietoa netissä ja kirjojakin aikamoinen kirjo. Töllöttimestä tuli mielenkiintoine ohjelma ravintola Nomasta. Köpiksessä oleva yksi maailman parhaista ravintoloista. Niin tekivät upeaa kurmeeta ja aamutuimaan lähirannalta ja kallioilta keräsivät pötyä pöytään. Tahtoo inspiroitua asiasta. Noin niin kuin mää aina menen trendien aallonharjalla.

Niin mökistä sen verran, että on toiveissa vuokrasopimuksen jatkaminen hyvien ystävien kera. Ukkorähjä poistuu takavasemmalle ja me jatketaan. Se on huippua. Tunsin itseni niin surulliseksi, ajatellessani kesää ilman mökkiä. Sehän olisi sama kuin martta ilman munkkeja. Ei sellaista ihminen voi kestää, saatikka hyväksyä. Toivotaan parasta, että homma onnistuu ja saadaan vielä ainakin yksi kesä jatkoa.

Jassoo, nyt on jumpan aika. Tuli taas muutaman päivän tauko ja sen kyllä huomaa. Tuki- ja liikuntaelinvammaisena jatkuva jumppa on elämisen ehto. Enää ei pystysi muutoin olemaan ja elämään. Näin on kuulkaa näppylät. Tsau!


12 kommenttia:

 1. Hummm. Nyt on kyllä oltava tuosta Pertti Kurikasta eri mieltä. Säälillä ei ole mitään tekemistä bändin suosion kanssa. Itse punk-henkisenä ihmisenä arvostan bändiä ihan aidosti. Tyypit ovat enemmän ja aidommin punk kuin monikaan "normaali" punkkari. No toki, jos ei punkia yleensäkään kuuntele eikä arvosta, niin ymmärrän näkemyksesi, mutta eihän tuo punkiksi ole edes huonoa.

  Sitä paitsi jos rehellisiä ollaan, niin onhan tuo Pertti Kurikan Nimipäivät noista ainoa, jolla on mitään mahkuja pärjätä Euroviisuissa. Kaikki muut ovat mitäänsanomatonta tissien läpsyttelyä. Olen kyllä antanut itseni ymmärtää, että UMK on vaan hipstereiden kilpailu eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että oikeasti yritettäisiin pärjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikkimakuja on yhtä paljon kuin ihmisiä. Ehkä mie olen jäävi arvostelemaan kyseistä genreä, sillä en koskaan ole sitä ymmärtänyt. Saatanallista älämölöä kaikki tyyni. Noh, ehkä joku sexpistols oli aikoinaan jotakin sellaista, että olisin itse halunnut heittäytyä moiseen asenteeseen, mutta kilttinä perhetyttönä en koskaan tohtinut.

   Mä taas uskon, että niin kuin perttikurikka on kisassa tosissaan ja voitontahtoisena, niin sitä ovat varmasti kaikki tissin läpsyttäjät ja hipsteritkin. Se on taas ihan jokaisen aivokuorikkeessa, mikä on hyvää ja mikä huonoa musaa. Paras biisi voittakoon.

   Poista
  2. Kun oikeastaan kyse ei ole siitä mikä on hyvä ja mikä huonoa, vaan millä voi pärjätä. Varmasti jokainen kisaaja on yhtä tosissaan, mutta tämmöisen pienen maan kuin Suomi, jolla ei ole juurikaan niitä naapureita jotka meitä aina äänestää, TÄYTYY erottua joukosta. Ei nää hipsterit erotu.

   Poista
 2. Ja - herranjestas Maketsu - mitä tuohon toiseen vammaiskysymykseen tulee: totta hemmetissä meidän TÄYTYY SIETÄÄ erilaisuutta. Jos sä itse menet istumaan tyypin viereen, jolla ei ole muita työkaluja ilmaista itseään, niin mitä vaihtoehtoja muka on? Tyyppi yhtäkkiä "kerää itsensä" ja alkaa käyttäytyä normaalisti, ettei teikäläisen herkkää nahkaa rasita? Pitäisikö kehitysvammaiset kaikki sulkea jonnekin laitoksiin (kuten ennen tehtiin), ettei meidän muiden "normaalien" ihmisten tarvitse sietää heitä? Oikeesti... Nyt se pää pois sieltä perseestä.

  Sähän alat kuulostaa ihan espoolaiselta. Olen pöyristynyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksessähän ei ole se, ettenkö sietäisi erilaisuutta. Kyseessä on se, että tuleeko sietää huonoja käytöstapoja. Älä sä ala mulle luennoimaan ihmisen erilaisuudesta, "alani" edustajana minulla(kin) on asiasta snadisti henkilökohtaista kokemusta.

   Pohdin postauksessa lähinnä sitä, että tuleeko minun hyväksyä toisen ihmisen huonokäytös vain siksi, että hän sattuu olemaan vammainen. Enhän mää jumalauta, hyväksyisi sitä normijampaltakaan. Sama juttu on mun mielestä kakaroiden kanssa, miksi huono käytös tulisi hyväksyä heiltäkään. Jos et sattunut oikein ymmärtämään, niin mulla ei todellakaan ole kehitysvammaisia vastaan mitään. Aitoudessaan ihmeellisiä ihmisiä, joista voisi välillä itse kukin ottaa elämisen mallia.

   Mitä tulee edellä mainittuun bussikohtaamiseen, niin miten sun mielestä mun olisi pitänyt käyttäytyä? Mähän jäin nyt kiinni siitä, että en pitänyt tilannetta normaalina. Jos mua kohtaan olisi joku perusjamppa käyttäytynyt noin, olisin varmasti vetänyt herneen nenuun ja vähintäänkin todennut mitävittua?! Nyt hyväksyin tilanteen, nielin kiukkuni ja ymmärsin erilaisuutta. Joskaan en hyväksy sitä vieläkään. H u o n o a k ä y t ö s t ä.

   Espoolaisuus on hyve ihmisessä ;)

   Poista
  2. Joo, kyllä se huono käytös mun mielestä pitää siinä tapauksessa hyväksyä, jos toinen on oikeasti kehitysvammainen. Lapsi on ihan älyllinen olento, se on eri asia. Tietysti jos toinen on vaaraksi itselleen tai ympäristölleen, niin siihen pitää jollain tapaa puuttua, mutta jos henkilö pystyy yksin matkustamaan julkisilla, niin luultavasti hän "pärjää" erikoisuuksineen.
   Mä en, anteeksi vaan, yhäkään saa otetta tuosta sun ajatuksestasi, että et hyväksy sitä (käytöstä). Mutta en luennoi. Ajatusmaailmamme ei vaan nyt kohtaa.

   Poista
 3. Hmm...olen ilmeisesti menettänyt jotain mielenkiintoista, kun en ole tuota UMK:ta katsonut. Joten ei mielipidettä sillä osastolla.
  Tuollainen kipuilu ei ole kivaa, toivottavasti siihen joku roti löytyy.
  Mökkeilyä itsekin innolla odottelen, onneksi teillä vuokrasopimus jatkuu! Meidän mökki on tuolla Itäisessä-Suomessa ja siellä yaitaa olla niin paljon lunya, että tämän haaveilun kanssa saa kärvistellä vielä pitkään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tossa UMK kauhean paljosta vaille jää. Ajatuksia puolesta ja vastaan on herättänyt esiintyvä kehitysvammaisten ryhmä.

   Mie harrastan nykyään kivun mieli(puolista)hallintaa. Yritän päästä tuskan yläpuolella ja oppia rakastamana sitä. Muuta en pysty, pah.

   Kyllä se mökkikausi sieltä tulee!! Lujasti!!

   Poista
 4. Punk-biisiä mäkin peukutan ja sitä aitoutta esittäjiltä vaikka olen ikivanha ;-) Antaa kaikkien kukkien kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, sie ootkin niin Punk! Tai jos nyt ei ihan punk, niin ainakin Rock tai PoP!

   Poista
 5. Joo Sinikkakaan ei voi olla rasisti eikä olekaan, mutta en oikein tykkää, että vammaisuudella lähetään sinne kilpailemaan,sehän on vähän kuin, että pakko muiden maiden antaa pisteitä siellä meille, joten kysymys kuuluukin, kuinka moni edes tykkää koko kappaleesta. Sitäpaitsi kappale kestää vaan vähän yli minuutin ja siinä hoetaan samaa koko ajan. Täyttä hurskastelua väittää, että kappale olisi hyvä. Voitettiin viisut aikoinaan hirviöillä, onko nyt vammais-kortin vuoro..... Ei sanoo Sinikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä on nyt sellainen momentti, että erotumme joukosta, kun sen esittää erilaiset ihmiset kuin normi.
   En mää tiää,muuten mukava koira, mutta ei se mitään musiikista ymmärrä...

   Poista