19.1.2015

Oi muistatkos Emma...

En kyllä valita mutta totean, että tää kipuilu alkaa taas syödä miestä. Lähes koko kroppa huutaa hoosiannaa. Viime yönä heräsin siihen, että yläselkä kramppasi niin pahasti, että en meinannut henkeä saada. Nousin ylös ja kuuntelin, että onks se noutaja tulossa vai mikä helvetti tässä nyt maksaa. Ystävistä parhain, kipukoukku, tuli apuun. Sillä muutama mojova veto ja painallus niin kramppi lieveni.

Noin krampit on arkipäivää. Jalkapohjat ja kämmenet vetää suonta. Jalkoja yritettiin aukaista siuntiossa ja hieroja olikin hiukka huh huh, mitä kamaa. Ovat onnettomat jymähtäneet kalvoiltaan luuhun kiinni ja niitä siis täytyy väkivalloin irrotella. Ei kiva, mutta nyt ymmärrän tota SM-touhuu hyvin. Sattui niin perkeleesti mut samalla tuntui taivaalliselle. En vain sit tiedä, onks se mulle hyväks. Ei voi ymmärtää, mikä noita jalkoja nyt rienaa.  Sainpas valittaa...

Tänään on mandei ja vielä veepee. Täytyy tarttua arkisiin askareisiin. Olen ollut niin paljon lomalla (joulu- ja kuntoutus,) että alkaa tulla jo vieroitusoireita tästä ihanuudesta. Kyllähän Martan aika näinkin kuluisi. Harrastamalla ja kuntoutumalla. Hienosto kotirouvana. Ihanaa. Juu, mutta käymällä tuolla pankkitilin puolella, niin kummasti taas tekee mieli palata arkirutiineihin ja sorvin äärelle.

Me otimme Ukkokullan kans saavutettavat tavoitteet ensi keväälle. Ihan tehtiin keittiön kaapinoveen taulukko. Mitäkä pitää sisällään? Lähtöpaino 18.1 ja tavoitepainon saavutus 18.6. Vielä ekstrabonuksena ( huom. se on suluissa) ihannepaino, jos ihan sinne asti kykenee. Molemmilla on niitä kiloja kertynyt ihan vaivihkaa ( paskat, syömällä ne on tulleet.) Nyt siis olemme veljemme vartijoita ja toinen toistamme tukien. Tahtoo noi illalliset mennä tonne herkuttelun puolelle. Ollaan kaksin lällälää, ota rakas tsukulaademuffinssii... Okei, mut joo. Tavoitteissa viiskiloo veke. Kilo per kuukausi. Not pääd.

Nyt täytyy aktivoitua. Mitäs vielä? Ai niin, mun täytyy muistaa, että muistutan Ukkokultaa huomenna siitä, että hän muistaa muistuttaa mua. Kaks hömelöö... Tsau!

7 kommenttia:

 1. Magnesium voisi auttaa noihin kramppailuihin ja suonenvetoihin. Mulla itselläni aina toisinaan alkaa jalkoja särkeä illalla (varsinkin, jos on ollut tiukka treeniputki), niin juon lasillisen Diasporalia (jauhe, joka sekoitetaan veteen) ja avot, kun helpottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan vielä lisätä tähän tarkennuksen, että magnesiumin olisi hyvä olla magnesiumsitraattia (jota on esim. mainitsemassani Diasporalissa) eikä magnesiumoksidia tms., mitä yleensä noissa kauppojen magnesiumvalmisteissa on. Ole hyvä, tämä neuvo ei maksa mitään.

   Poista
  2. Kiitos neuvoista, mutta ikäväkseni täytyy todeta, että magnesiumit ovat jo käytössä. Olleet jo pitkään. Diasporal on paras. Ei tiiä mikä nyt rienaa roppaa, krampit eivät ole ainoastaan jaloissa, vana myös käsissä ja viime yönä siis myös selässä. Olisi ihan kiva tietää, että kärsiikö sitä jotakin puutetta. Hmmm...välillä huomaan, että sitä vettä ei ole taaskaan muistanut juoda tarpeeksi. Siinä selkeästi joku syy ja yhteys kyllä. Näillä mennään ja kai sit kohta krampaa koko ukko ;)

   Poista
 2. Juu tee niinkuin Tiina neuvoo ja sit vielä laitat yöksi sukat jalkaan että pysyy jalat lämpimänä.
  Mun Kanadassa asuva sisko kertoi että kun hän ja miehensä aloitti ko. aineen ottamisen iltaisin niin hävis nukahtamisvaikeudetkin!
  Siellä myydään tuo jauheena ja ottavat sitä yhden mittalusikallisen veteen liuotettuna joka ilta. En tiedä onko tervellistä jatkuvassa käytössä, kuka tietää?
  Aika hintavaa tuo Tiinan suosittelema olis jatkuvassa käytössä.

  - Voi miten suloista kun tsemppaatte toisianne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks Viivi! Mie muuten otin käyttöön sen MSM-jauheenkin. Sitä niin kovin ollaan kehuttu. Okei, nivelkivut hiukka hellittäneet, mutta ei lihasperäiset vaivat.

   On se perkule kumma, ihminen haluaisi liikkua monipuolisesti, niin tuntuu vain, että kaikki se tekee kipeämmäksi. Eikä tässä nyt ole kyseessä sellainen "sillä se lähtee, millä on tullutkin" kipu. Onhan tässä jo tahkoa väännetty useampi kuukausi, mut ei helepota. Se hyvin alkanut juoksukin on ollut pakko lopettaa. Ei pysty. Mut kävelyä en jätä.

   Toivotaan, että tää nyt on vaan taas tällainen "vaihe" elämässä. Pyh.

   Ollaankin saatu paljon hubaa ja huumoria meittin yhteisestä laihdutusprojektista. On se kyllä kiva, kun on toveri.

   Poista
 3. Toinen toistaan tukien!!
  Minulla levottomiin jalkoihin auttaa villasukat ;-D, joskaan luulen, että vaivani ovat pikkuruisia sinun rinnalla. Mutta kokeilemisen arvoinen asia.
  Tai sitten sinun pitää hommata se Ukkokulta joka yöksi viereesi, jos se on tae hyvistä unista!

  VastaaPoista
 4. Mulla on jalat niin kuumat etten tohi täkin alla pitää. Levottomatkin ovat. Ja saattukin. Ja kramppaa.

  Kai se on nöyrryttävä ja otettava Ukkokulta vierihoitajaksi viereen ;)

  VastaaPoista