24.8.2014

Raipata rai rapurapurallaa

Do diin. Takas citissä. Otin just uunista The Tattipiirakan. Tuoksu on ylen mellevä. Vien sen huomenna tyttäröisille duuniin. Sienimetsä oli tattiantoisa. Mahtavia, ykkösluokan tattiloita ja löysin jopa yhden sellaisen kookkaamman ja ilman madon matoa. Huippua. Pissasin hunajaa. Ja hei, ensi viikonloppu on se varsinainen sieniviikendi. Mulla on pikku sieniloma ja mennään jo keskiviikkona mökille. Tattikuume on armoton. Nyt niitä tulloo!!!
Rapujuhlat oli oikein onnistuneet. Perjantaipäivänä laittelin kaikessa rauhassa meille oikein kivat kemut. Terdelle uudet värivalot, punaiset liinat, servetit ja ne pihlajat. Oli nättiä ja tunnelma varsin kiva. Illan menyykin oli oikein maistuva, tai ainakaan vieraat ei kauheesti valittanut. Hyvin osu ja uppos.

Pitkällä kaavalla mentiin. Ei nyt kuitenkaan ihan rapu/snapsu. Ei helevetissä, siitähän olisi saattanut vaikka päihtyä. Kun pitkällä kaavalla mennään, niin siinä on juoma, jos toinenkin. Ihan silleen tarpeeks, että aamulla oli tukka hiukkasen kipiä. Meinaan vaan, että valvottiin ystävän kans aina tonne viiteen asti ja sehän on nyt seniorille jo ihan liikaa. Mut hei, oli niin mukavaa! Soiteltiin Spotifysta kaikkia vanhoja biisejä. Tunnelmoitiin ja muisteltiin menneitä. Taisin pikku itkutkin pirauttaa. Niin oli liikkistä.
Vaikka eilen oli daagenefteri, niin sienimettään mentiin. Ja niin kuin edellä totesin, niin se oli kannattava reissu ja sinne taisi jäädä se heikko olokin. Niin olin Tattikliimaksissa. Siinä sitten bastu tulille laitettiin ja Martta The Tattirisoton illaksi väänsi. Ihan otettiin vielä hienosti valkomaviinit, mut silleen sivistyneesti ruuan kanssa. Niinpä oli Martta väsy, että painui yöpuulle jo puolikymmenen ja nukkua posotti kakstoist tuntii. Huippuu.
Kertakaikkisen mukava viikonloppu ja tällä jaksaa taas pitkään. Ystävät ovat elämän suola, sokeri, siirappi, weeceepaperi, ketsuppi, öylätti, ruishuttu ja camenbääri. Niin se vaan on.  Kiitollinen on hän. Kovin.

4 kommenttia:

 1. Täydellistä! Tekstistä ihan tihkui tyytyväisyys. Kiva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Presiis. Juhlia ei ole koskaan liikaa :)

   Poista
 2. Mikä fiilis! Ja tattisoosit päälle!
  Elämänmakuista menoa kerrassaan!
  Nauti syksyn sienimaailmasta!
  Täällä tropiikissa voin vain haaveilla moisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on ihmisen parasta aikaa. Ja vielä Tatteja. Huomenna sienimetsään, alkaa pieni sieniloma, jesh!

   Poista