27.8.2014

Mee hoitoon

Kirjoittaisinko teille hitusen rakkaudesta? Olen sillä tuulella... Ulkotulet mökillä loimottaa ja Spotifai soittaa Irina Björklundin uusinta albumia. Se on ranskaa ja hemmetin hieno. Ranskan kielessä asuu rakkaus ja intohimo. Sauna on kohta kylpykyllä, ja syksyilta parhaimmillaan. Pelkää tummaa ympärillä. Ja suht lämmin. Ilma on kuin tummaa, paksua samettia. Sellaista kallista ja aristograattista. Elämä on pehmeää kuin pumpuli...

...niin täällä vain on. Keskellä metsää, sienisadon ympäröimänä. Tämä on hekumallista aikaa. Jotenkin tuntuu, että ajatukset ja sielukin on jähmettyneempi tuntemaan. Ei ne roihua, ei tällä iällä, mutta on ihanaa olla tunteellisella tuulella. Siitä tietää, että kaikki on hyvin. Vaikka ei olisikaan. Mutta olen ajatellut sen kohdallani niin, että vaikka olisi surua ja murhetta, niin se kaikki kuuluu elämään ja se on elettävä. Mitä olisi elämä ilman surua ja murhetta? Eihän silloin olisi iloakaan. Tasa-arvon nimissä on hyvä tuntea kaikkia tunteita. Eikä pelätä niistä mitään. Kaikki on meille tarkoitettu. Hyvät ja pahat. Pahat ja hyvät.

Mökkimatkalla jouduimme pysäyttämän auton. The Herkkutattia oli tien varsilla poimittaviksi. Sehän tietysti lisäsi meidän kliimaksia. On se jännä, tuo Tattihimon tunne. En tiedä mihin sitä verrata. Joku alkukantainen saalistusrituaali se on oltava. Perheelle evästä ja tapa tuo sika ensin. Ei nähdä nälkää ja selvitään pitkä ja kylmä talvi. Jotakin sellaista. Saan uskomattoman tyydytyksen löydettyäni täydellisen aa-luokkaa olevan yksilön. Se on jumalallinen kokemus. Lähes. Olen varmasti metsästäjäsukupolvea. SieniDNA tai jotain. Mustikka, mansikka, puolukka.

Olettekos katsoneet Tiistai-iltaisin tulevaa saksalaista sarjaa kuin Hotelli Adlon? Ollaan jo toisessa osassa ja täyty todeta, että mitään noin koukuttavaa en ole vähään aikaan nähnyt. Kertakaikkisen hienoa  ajankuvaa ja kiehtovia ihmiskohtaloita. En muista milloin joku sarja olisi saanut minut toivomaan jotakin niin kiihkeästi. Inhottavia juonenkäänteitä, joita ei voi millään hyväksyä. Aidon tuntuista elettyä elämää ja tunteet tulevat läpi ruudun. Sortumatta mihinkään jo esitettyihin tai olemalla hyvä kopio. Johtuneeko saksankielestä tai siitä, että sarja on saksasta. Se on tuoretta, erilaista kuin jenkki tai enkkukama.  Katsokaa! Huippu!

Joku ökkömönkijäinen lensi näytölle. Pitkulainen perse, ei se voi olla paha. Ei ainakaan pure. Luonto on siitä ihmeellistä, että meitä on moneksi. Ajatelkaa, on semmoisiakin ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita vastakkaisesta sukupuolesta. Tämä vain siksi, että joku vähä-älyinen oli laittanut minulle ensimmäisen ilkeän kommentin. Ulkoasussa oli tietenkin virhe. Se kuului näin:" VITTU HOMO MENE HOITOON!!!" Oikea tulkinta olisi varmaan ollut: "Vitun homo, mene hoitoon!" On aina ihanaa saada postia, vai mitä?

4 kommenttia:

 1. Hyvää sienijahtia teille!
  Jostain kuulin, että silloin, kun saat ikävää postia, niin tiedät, että blogisi on "iso"!
  Joten jos siltä kantilta tuon kommentin ottaisi?
  Ja vielä....tuossa yhteydessä tuon v-sanan käyttö on jotenkin huvittavaa, en osaa edes kimpaanuta puolestasi :-), ymmärtänet?

  Sieniohjeita odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuule samaa ajattelin. Jos joku vaivaantuu mulle vittua hokemaan, niin hän on tode.näk. lukenut myös blogia! Sehän on saavutus. Lukee vaikka ei pidä.

   Sienireissu oli niin antoisa, että itkuhan tässä tulee. Mahtavaa!

   Yhtä uutta sienijuttua ajattelin kokeilla. Ohje sit mukana. Sienet on ihanii ;)

   Poista
 2. -kummitus-28.8.2014 19.36

  Eiköhän me kaikki olla jonkin valtakunnan hoitoa vailla, mutta jos nyt kuitenkin koittaisimme elää ihan tällä, mitä olemme tähän saakka evääksi saaneet.

  Nauti siellä metsässä miunkin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän sitä rikkautena, kun mieliala heittelee. On yläfemmaa ja sit välillä hiukka tummaa. Se on elämää!

   Metsä on mun kotini.

   Poista