28.7.2014

Loppua kohti ja uuteen nousuun

Juuri nyt keli on painostavan hiostava. Arska kuumottaa utusen pilviverhon takaa ja ilmassa on elektrisiteettiä. Oih, jotenkin toivoisi, että sataisi ja räjähtäisi. Viime yö oli ensimäinen, että en saanut unta, kun oli niin kuuma. Kaikki mikä kosketti, tuntui nihkeelle ja kosteelle. Jossakin vaiheessa uni saavutti ja herättyäni totesin nukkuneeni vesisängyssä.

Olin biitsilläkin

Mennyt maailma
Nyt ollaan palattu arkiseen ruotuun ja juhlat on juhlittu. Hienoista vieroitusoiretta oli havaittavissa eilen illalla. Olisi silleen kivasti tehnyt mieli ottaa se kylmä huurteinen. Mutta joku roti se elämässä täytyy olla. Onneks mulla on pehmeä lasku duuniin. Teen kaksi päivää ja sit onkin viikonloppu. Mun piti alunperin olla lomalla vielä tää viiikko, mutta suuren kysynnän vuoksi oli pakko joustaa. Enkä tuota tiiä, kai tässä jo duuniin joutaa. Helteiden on luvattu jatkuvan ja se saattaapi olla asia mistä menee herne nenuun. Kyllähän mökki on ehdottomasti paras paikka näillä ilmastoilla.

Lörtsykkää Jojensuussa

Varjo Kallaveden rannalla
Näin loppuyhteenvetona loma oli ihan jees. Siinä oli sopivasti kaikkee. Se hienoinen tylsistyminen loman keskivaiheilla olisi voinut tietysti jäädä kokematta, mutta eiks sekin mene vähä niin, että ei se jatkuva yläfemmakaan tunnu milleen, jos ei välillä ole koe tylsyyttä.

Maaliman kuulut

Mattojakin pestiin
Asia mikä on Marttaa alkanut rasittaa, on tämä huushollin pito. Jatkuva talouden ylläpitäminen, varsinkin niin, että toinen ei siihen osallistu, saa aikaan näppylöitä. Nyt yritänkin pitää asian mielessä ja ensi lomille huitasen jonnekin viikoksi passatavaksi. Silloin sitä jaksaa taas huushollata. Okei, Ukkorähjä tekee puuhommaa, hoitaa kukkaset, mutta ei se mielestäni ole sama. Tasapuolisuuden nimissä voisi se tiskiharja joskus istua myös hänen käteen. Kyllä mie voin ne kukkaset kastella ja nyppiä kuivat veke.

Kuuma

Kylmää
Ei me yhteydenotoilta vältytty tälläkään lomalla. Tehtiin se jopa kahdesti. Martta oli nauttinut hiukkasen kiukkukaljaa ja aukaisi tuossa yksi ilta salaisen arkkunsa. Tehostaakseni sanomaani, otin ja nakkasin mökkiraation pusikkoon. Meillä oli siis todellinen puskaradio. Juu, humaloituneena ei kannattaisi alkaa vääntämään, se ei johda mihinkään. Mutta onnekseni olin vetäytynyt, niskojani nakelleen, kammariini nukkumaan. Aikani siis huudettuani naama punaisena, sylki roiskuen. Outo ilmiö, sanoisin, mutta ehkä se puhdisti ilmaa. En tiiä. Sitä kun ollaan lomala 24/7 yhes, niin kyllä siinä alkaa pinna jo kiristyä. Varsinkin, kun toinen on maasta ja toinen helevetistä. Kumpi on kampi, ei varmaan vaikea arvata. Mut hei, elämässä pitää ollaa draamaa. Jos ei muuten, niin järjestellään.

Karvakinttu tulessa

Iltahämy
Onko kesä ohi, kun loma loppuu? Joku surumielisyys tähän aina liittyy, mutta onneksi elokuun tummat viikonloppuillat on sitä parasta. Rapujuhlaa, venetsiaa ja vaik mitä. Eihän tässä hätä päivää. Ja on mulla varattuna sieniloma, sellainen pidennetty viikonloppu. Levännyt olen, tunnen sen siitä, että kipuja ei juurikaan ole. Viikon reissu aiheutti tauon kuntoliikunnassa, mutta olen palannut ruotuun. Tänäänkin vesijuosta hölökyttelin hyvän matkaa. Ja ihan kuin kunto ja kestävyys olisi noussut. Edes vähän. Sauvakävelemään ei hullukaan näillä keleillä lähde, eikä mun pumppu sitä kestäisikään. Mut joo, roppa levännyt ja aivot tyhjää täys. Ei kun kohti arkea. Näillä mennään ja kesää on vielä jäljellä...

P:S Muutama telefunilla otettu lomakuva. Noin niin kuin tunnelmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti