12.7.2014

Elämystä. Osa 1

Hei ja Hoi! Tänään on perjantai-ilta ja mie olen palannut lomamatkalta. Olen siis möksällä ja raatio suomi soittaa sen perinteisen tangoillan, aina tuonne kello neljään asti. Ja mie mukana, ihan kuin lattialle ripoteltu pottujauho. Tangoo, nääs. Tää on niin paras kesälomahekuma. Rakkauven täyttämä yö, ihmeellinen.

Riksa. Taxi.

Satulinna

Akkunalla

Väriä 
Mut joo siis. Pääsin tuossa kyllästymään jo siihen malliin, että oli pakko tehdä asialle jotain. Varasin matkan Tallinaan, tulin, meni ja näin. Aivan kertakaikkisensa mukavaa. Pikaisilla yli, ounli tunti ja nelkyt ja ollaan jo kaukomailla. Sitä se nimittäin on. Tallina. Todellakin niin internationaalia ja kaikkee kivaa. Miten Tallina voi olla niin lähellä ja silti nykyään niin erilaista, eriulkomaalaista? Muistan vielä ne ajat, kun vodkapullon sai parilla markalla ja maatuskat möi villasukkia. Pikkasen on eri meininki nykyään. Kaupunki täynnä elämää.

Terden kutsu

Kulmilla kohdataan

Huiluni soi

Enemmän olutta
Pakko myös mainita, että silmä lepäsi niin uros, kuin naaraspuolisissakin lajitoverissa. Mikä se oli? Onko se vain tämä lämpö, onko se tämä kesä, mutta kauneutta ja silmän iloa oli kantamattomiin. Ihan jopa niin, että kateudeksi pisti. Ei nyt oikeesti, mutta  hirveesti kaikkee sellaista oli mitä kauneutta katseleva rekisteröi. Olin ulkomailla. Olin pois pöpeliköstä.

Kop

Kengäni kanta 

Pyhä yksinkertaisuus

Kuka ties?
Paikalliset Alet oli sellaiset, kuin niiden kuuluu olla. 40-70 pinnaa, eikä mitään viime vuotista rättii. Hyvää kamaa ja hyvään hintaan. Olin ihan sekaisin, ostinkin. Mutta jotenkin toi ylenmääräinen shoppailu aiheuttaa omatunnossa ärtymystä. Mut hei, ostin hienon taulun. Paikallinen taiteilija, tästäkin saisi oman postauksen. Ehkä teen sen, ja esittelen taulun myöhemmin. Mutta se oli hyvä ostos, ja voi veikkonen, kyllä Tallinasta olisi lähtenyt mukaan paljon muutakin. Ihanaa disainia. Elämystä. Paljon.

Sanoisinko

Valaise varjoni

Takas. Kotona.
Mie en nyt jaksa kirjoittaa enemmän. Laitan osan kuvista ja tiedotan vielä myöhemmin lisää. Mutta jos ette keksi lomalla mitään tekemistä ja tulee kyllästyminen. Niin ottakaa nopeet alle ja huitaiskaa Tallinaan. Se on oiva kohde ja kyllä siellä viettäisi nykyään pidempäänkin kuin vain se yhden yön. Hieno kaupunki, hyvä kohde elämyksille.
1 kommentti: