12.7.2014

Elämyksiä. Osa 2

Elämä on asettunut mökkeilymuudiin. Tuo pikkuinen matka oli kyllä piristävä ja se toi kaivattua vaihtelua. Nyt jaksaa taas leikkiä pullan tuoksuista emäntää. Ei helvetissä, pulla tappaa ja saa tämä piikominen riittää. Tuossapa juurikin vesijuosta hölökyttelin niin, että nyt on sellainen sisäinen jäätyminen. Sitä kylmyyttä ei vedessä tajua, ja se on niin hauskoo hommoo, että saattaisin juosta pidempäänkin. Nyt on pakko laittaa bastu lämpiämään, sillä tämä luihin ja ytimin mennyt kylmyys ei muutoin häviä. Ja kyllä siinä muutama kilokalori menetettiin, joten nyt voi taas hyvällä omalla tunnolla ottaa pari bissee.

Millaista tyynyä saisi olla?

Ankkaa pedillä

Perfetto

Pippurijädee
Joo, tosiaankin piipahdin siellä Tallinassa. Yövyin Swisshotellissa, neljä tähtee ja vallan oli kyllä tähtiensä arvoinen. Hintaa vain ihmettelin, matkojen kera vain 175 egee. Ei paha. Ja noilla nopeilla on kyllä näppärä liikkua. Olin varannut kuumakivihieronnan hotlan Spaahan ja se oli kyllä taas rentouttavan ihmeellinen. Ihminen sai nauttia. Huone oli huipulla, kahdeskymmenesviides kerros. Huluppeet näkymät ja silleen.

Lasku, kiitos

Hirveetä kattoo

Vanha on kaunista

Menen minne menen
Päivän vietin shoppailemalla. Otin pirssin alle ja huitasin Rocca al Mare ostoshelvetiin. Ja siellähän oli sit ihan kaikkee. Tein muutamia edukkaita löytyjä, ja vallan ihastelin paikallista tarjontaa. Sieltä olisi kyllä voinut ostaa enemmänkin rätii ja lumpuloita, mutta niin kuin jo totesin, niin toi shoppailu ei ole enää sellaista niin kuin se joskus oli. Kummasti miettii, että onko kaikki se rätti niin tarpeellista. Enihau, muutamat paitulit lähti messiin, ja peräti yhdet farmarit.

Lukittujen ovien takana

Drinkkibaari

Yllä kattojen alla taivaan
Illaksi olin varannut pöydän Leip Resto ja Aed ravintolaan. Ihan olin kuulkaa netissä tutkinut mihin kannattaisi mennä fudaa. Vaihtoehtoja oli liikaa, mutta tämä vaikutti kokeilemisen arvoiselle ja sitä se todellakin oli. Ulkoapäin ei juurikaan edes huomaisi, että sielläpä vasta gyrmee mesta. Hauskasti sisäpihalla ja sellainen kuhina päällä, kun saavuin paikalle. Tietty, halusin istua ulkona puutarhassa, vaikka hiukkasen olikin tuulisen vilakka. Mutta sitä kävin miettimään, et miten se meno on siellä jotenkin niin rentoo ja kansainvälistä. Minusta todella pidettiin hyvää huolta, eikä se ollut pätkääkään paskantärkeetä.  Ruoka oli hyvää, palvelu erinomaista ja pitkällä kaavalla mentiin. Koko lysti viiskytyheksän erkkii!! Suomes ei olisi alle satkun lähtenyt moinen. Ihan huippua!

Se Saku

Tukka hyvin kaikki hyvin
Restorantti oli vanhas kaupungissa ja sieltäpä retkeilin kameran kans takaisin hotelliin. Nautin huoneeni ylellisyydestä ja laitoin ajoissa maate, että jaksan seuraavan päivän. Ja sehän alkoi ihanaisella aamiaisella ja tässä huomaa neljän ja yhden tähden eron. Olipa joka plaatua tarjolla ja yllinkyllin.

Hetken lepo
Päivän vietin vanhassa kaupungissa kuvaten ja nautiskellen historian havinasta. On jotenkin upeaa, että se kaikki vanha on tallella. Ei voi kuin ihmetellä, sitä kaikkea, kuinka silloin ennen vanhaan ollaan eletty ja oltu. Vanha on kaunista, niin kuin minä, heh. Niin upposin menneeseen, että tuli hiukkasen kiirus takas. Tuuli oli yltynyt aika hurjaksi ja hetken jo pelkäsin, että laivaliikenne on peruttu. Onnekseni ei, mutta aikamoista keikutusta kyyti oli.

Tuolla huipulla asui hän
Nyt jaksaa taas mökkeillä tyytyväisenä. Ensi viikolla onkin jo kaupunkilomailua tiedossa. En vaan vielä ole tehnyt suunnitelmaa, mitä turistina stadissa voisi kokea ja aistia. Jotain kivaa jep. Iloinen Itä-Suomi odottaa ja matka Kolille on buukattu. Siitä sit kalakukkojen kaupunkiin. Ihan jees, kun tulee äksönii. Nyt nautin kybällä mökkihöperyydestä ja taidanpa tuikata bastun tulille. Näin teen. Ja niin teenkin.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää hyvälle :-)
  Mitä sitä lähteä merta edemmäs kalaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on Tallina muuttunut lujasti vuosien saatossa. Ja hei, todellakin positiiviseen suuntaan. Onneks hyö myös tajuaa, että kaikkea vanhaa ei kannata purkaa pois.

   Poista
 2. Varmasti mukava reissu , Tallinna on kiva kaupunki ja vanhassa kaupungissa hyvä tunnelma :) kiva katko mökkeilyyn välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todella virkistävä reissu. Niin lähellä ja helposti, mutta aivan ulukomailla. Tässä muutama päivä ja sit kotimaanmatkailua, jep :)

   Poista