28.6.2014

LOMAlle luojani laski

Ensimmäinen loma-aamu. On varmaan turha kertoa, mitä tunnen juuri nyt. Kerronpa silti. Tunnen leijuvaa vapautta, hetken huokaisua ja tyydyttävää kauneutta elämään. Ihanaa. Loppurutistus duunissa otti koville, kai se toi ikäkin jo vaikuttaa vai mikä lie, mut aika poikkirikkihalki olin juu. Mut nyt on LOMA ja mieleni väsynyt tummuus on väistynyt.

Iltani valo
Hörppäsin eilen hiukka keskiketterää ja saunoin niin maan perkeleellisesti. Manipuloin maanisesti väsymyksen aiheuttaman pakotuksen pois kehostani, pois mielestäni, pois sielustani. Ilta oli kaunis ja antava ja heräsin kuin heräsinkin aamulla levänneenä, mieli täynnä positiivista rakkautta. Kyllä siihen pystyy, näköjään. Jostakin kumman syystä olin virittäytynyt pimeälle kanavalle ja olin lähes melkein sitä mieltä, että mää mihinkään lähe, mää mitään tee. Kellariin lukkojen taakse pimiään menen koko lomaksi mölläämään. En nähnyt valoa, en inahdustakaan onnea, enkä iloa.

Sumuinen siltani
Mutta mitä nyt? Ymmärsin, että tämä viikonloppu ollaan tekemättä mitään, annetaan surkastuneiden aivosolujen hiukka levähtää ja maleksitaan joutavaa joutilaisuutta. Pyhitän itseni tekemättömyydelle ja annan luvan vain nauttia. Kuuntelen itseäni. Valon saavutettua sisäisen tummuuteni, näenkin jo paljon mansikan makuista mukavuutta. Lomallahan ei voi, eikä saa tuntea tummuutta. Lomalla kaikki on aina ihanasti ja sitä on elettävä kuin viimeistä päivää. Jospa kerrankin antaisi vain olla. Olla vain. Mennä ja tulla. Tulisi menemään. Menisi tulemaan. Vai miten päin tämän nyt ottaisi?

Onpa rehvasta

Kesätukka lomatukka
Tuulikello kilahduttaa vienosti enkelten kutsua. Pikkulintu on tehnyt pesän terden kattorakenteisiin. Tuossa pörrää ja vie pienokaisille aamupalaa. Kunhan eivät ala sontia Martan matoille, sitä huolestun. Ei niistä niin isoa kakkaa lähde, että se olisi kauhistus. Paskokoon. En juuri nyt välitä, sillä minähän olen lomalla. Ja sitä paitsi, olin ajatellut, että tänä kesänä pestään enivei terden matot. Oih, tätä joutilaisuutta. Mäntysuovan tuoksussa on jotakin alkukemiallista muistoa jostakin. Lapsena räpiköin rantavesissä, mattolaitureiden liepeillä. Siitä tuo tuoksujälki, kenties.

Pienkin lomailee
Ajatukseni lentää, niin etten kiinni saa. Mitä piti kirjoittaa, mitä piti sanomani. Aivan kuin nämä ajatelmani olisivat jättämässä maallisen majani. Nekin lomalla ryntäilevät kuin päättömät kanat. Ei mistään kiinni saa. On kevyt. On leijuva. Hei, olisiko tämä aivorakenteiden suursiivous. Tuuletusta kerrakseen. On hyvä välillä laskea niistäkin irti ja tampata oikein kunnolla. Pitäisikö survaista pulloharja korvasta sisään ja heittää perään hiukkasen mäntysuopaa. Tekisi varmasti eetvarttia. Aivolohkojen perusteellinen pesu. Jesh!

Aamuni värit
Tuuli liplattaa somasti pihapuissa. Se on yksi kauneimmista äänistä. Siinä on rauha. Aamuaurinko kurkistelee mökin takaa. Se on lämmin. Tästä tulee hyvä päivä, tästä tulee hyvä loma. Usko ken tahtoo, mutta ajattelin harjoittaa tänään kuntoliikuntaa. Otan sen lähes päivittäiseksi tavaksi. Mitä enemmän liikun, sitä enemmän saan juoda kaljaa. Jos en liiku, en juo kaljaa. Olut on hyvä juoma. Olut on raikas. Olut kuuluu kesään ja lomaan. Ansaittu olut maistuu parhaalle. Nyt vielä menen lepäämään. Ei ole kiire. Mikä se on?

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja värit :-)
  Kukas tuo nuorimies kuvassa on? Ei ainakaan kukaan keski-ikäinen :-)
  Ihanaa, nautinnollista lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma on ihmisen parasta aikaa :)

   Ajattele, kuvaa ei ole edes käsitelty. Joku outo ilmiö siihen tuli, peilistä nimittäin näkyy jotain ihan muuta.

   Lomaa sinnekin, sitten kun pidät ja olet.

   Poista
 2. Tosiaan kuka on tuo nätti poika? Tuon kun saisi pulloon ;-)

  Mutta hei! Älä siun keuhkosia kovasti savusta, ne ei siitä tykkää...

  Hyvää lomaa!

  T: Kahden muksun äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti poika onnistui kuvassa, ihan vahingossa.

   Röökin lopetus käy päivittäin mielessä. Pois paha pois.

   Poista
 3. Juuri noin, kuten edelliset tuumasivat: vai 50v.!!? Ei kyllä meikäläisen peilistä näy yhtä freessi naama! (ai niin, olen jo 52 tai jotain...) Kyllä on hyvä kesätukka!
  Olin stadissa tänään, katselin riemukasta Pride-kulkuetta ja tuli mieleeni, että onkohan Martta siellä mukana!? Mökillä kuitenkin rauhallisempi loman aloitus!?
  Oikein nautinnollista ja rentouttavaa lomaa!
  t. Kalkkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtunee kivasta kesätukasta, että kuvasta tulikin noin rypytön.

   Martalla ( Marketalla) oli omat Pridet möksällä. Minä ja some ;)

   Poista