29.6.2014

Jumppa ilona ja sielukin väräjää

Hah, helle ohi tällä kertaa ja vetää tulee taukoamatta tasaiseen. Näyttää just sille, että sataa koko päivän. Jette kiva de. Voin tarttua lomaromaaniin ja nauttia siitä antaumuksella. Tarkoitan tällä tietenkin kirjaa, enkä ihmisrotua. Hih, olipas taas näppärä. Mut mikäs siinä oikein on, kun sataa, niin silloin on lupa olla tekemättä mitään? Mistä johtunee moinen ajatusmalli. Eihän sade ole kuin vettä. Ja vesi vanhin voitehista. Sateella on muutoin ihanaa käydä uimassa. Siinä on jotenkin samettinen tatsi. Vesi on pehmeää ja lämmintä. Mä käyn joka aamu uimassa. Se herättää kivasti.

Miten päin väärin vai oikeinpäin

Sol and Sun
Eilen oli kiva päivä. Sellainen lomalainen. Ja mää olen niin ylpeä itsestä! Harrastin kuntoliikunta oikein tosissani ( lue, hiki tuli.) Ensteks mää kävin sauvakävelee, sit heitin kahvakuulaa, jumppasin ja vesijuoksin. Hitto, kun tuli hyvä fiilis! Ja nyt päätinkin ottaa tämän tavakseni, mukavaksi sellaiseksi. Ei se ole pakkopullaa, se on saavutettu etu ja suuri nautinto. Ajatelkaapa, jos kerrankin ei olisi loman jälkeen ihan järkky turvokki. Jospa vaikka vähä saisi kuntoa ja kestävyyttä. Enkä yhtään laita vastaan, jos toi vararenkas lantiolla pienenisi. Huikeeta. Nytkin oikein odotan, että pääsen kuntosuoriutumaan. Ja onhan siinä myös tämä henkinen puoli. Vaikka tuota kaljaa kittaakin, niin tehtyäsi jotakin itsesi eteen, sekin on enemmän ansaittua. Eikä näin ole vain läskipaskahousu olo. Jeees.

On Martalla ämyrit kohdillaan
Tosiaankin, eilen oli kaunis päivä. Juuri sellainen sopiva. Lämmin muttei kuuma. Otin ja pesin saunan alkuehtoosta. Oli kiva touhuta. Laitettiin Ukkorähjän kans makaroonilouda. Yhes, enkä yksin. Se on kehitystä. Kuuntelin radiosta Iskelmäfestareita ja mielessä kävi ajatus, josko menisi ensi vuonna itse paikalle. Tunnelma kuulu olevan taivaissa ja se voisi olla kokemisen arvoinen juttu. Pride oli myös saavuttanut ennätysyleisön. Varmasti hyvät kemut ja hiukka närästi, kun en ollut paikalla. Naamakirjassa oli toinen toistaan houkuttelevampia kuvia tunnelmasta. En mää nyt siitä suorastaan masentunut, sillä mulla oli täällä ihan omat Pridet. Mutta noin niin kuin kannatuksen vuoksi olisihan sitä pitänyt olla paikalla. Meibii nekst jear.

Jos Marketta lähtis kylille...
Ukkorähjä piipahti tuossa pieremässä. Mitä me tehtäisi tänään, kysymän. Ehdotti Lohjan halpiskauppoja. Siellä niitä on monta. Just niitä, osta kaikkea sitä mitä et tarvitse. Kiva niissä on maleksia ja kas kummaa, aina löytääkin jotakin tarpeellista. Se voisi olla ihan kiva ajanviete. Niin ja voisi ostaa jäätelön. Oikein mahtitötterön. Jäätelö ei lihota, kun se on kylmää. Kylmä sulattaa ihraa. Pullaa en syö. Se on saatanasta.

Valoa yössä
Kuten tietänette, niin näin lomalla Martan taiteilijasielu herää talviunilta. On ihan pakko päästä purkautuu. Viime kesänä maalasin niitä tauluja, mut se on aika arvokasta puuhaa. Ostaa kaikki tykötarpeet. Nyt ei ole manii, niin ajattelinkin, että voisin kirjoitella runoja. Niinkin voi luovuuttaan purkautua. Tässä yksi kantaaottava, jonka eilen väsäsin onnestani olla tasa-arvoinen homoseksuelli.

Homo on ylpeä itsestä.
Eikä se ole pelkää pippeli tai pimpsa.
Ihminen kuin muutkin. Hän on.

Tasa-arvo on ihmisarvo,
eikä mikään pelkkä pano.

Kuka kieltää voi rakkauden.
Ihmisiähän me kaikki.

2 kommenttia:

 1. Jos Martan tekee mieli muutakin kuin jätskitötteröä, kannattaa poiketa Lohjalla Cafe Laurissa, ihan on kulmakunnan parhaat herkut!
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cafe Lauriin siis, thänks :)

   Poista