31.5.2014

Jo joutui armas aika

Se tunne, kun heräät yölliseltä matkalta, aukaiset pikku simmut, ja katsot kellon olevan jo kymmenen. Se on kuulkaa aika huikea tunne se. Olet käyttänyt kallisarvoista aikaasi juurikin oikein ja nukkunut niin, että meinaat tukehtua omaan hyvinvointiisi. Ou jee. Olen kiitetty, olen häpi ja vaikka mitä. Mulla ei ole lämpöjä päällä buduaarissani ja siellä on ihanasti viileä. Sekin  on hyväksi ihmiselle. Ei ole kuumottavaa ja kuivaa keskuslämmitystä.

Pelarguuniat penkissä
Nyt se sitten on tapahtunut. Luonto on niin vihreää, että silmiin sattuu katsoessa. Kaikki on puhjenneet täyteen hetelmällisyyteensä. On niin rehvasta ja kaunista. Sadekuuro rumputtaa kattoon ja luonto nauttii aamuisen kokteilinsa. On sopivasti lämmin ja ilmassa on happea hapettomille. Nämä ovat niitä parhaita mökkeilyssä. Meinaan, nämä aamuiset hetket. Luonnon keskellä, itsekin alkukantaisena.
Laitettiin kesäkukkasia eilen tai siis Ukkorähjä laittoi. Minä tämän kinttuni kanssa mitään laita...Tai laitoin minä makkarakastikkeen rakkaudella ja ruottalaisia uusia pottuja. Hyi, kun olt hyvvää.

Hehkuu
Eipä sitä päivässä kauheesti ehi tai kerkeä. Eilen käytiin kirkolla. Ihan käytiin oikeassa kahvilassa sufeella. Otin ja päräytin sellaisen kermasarven kaveriksi. Siinä oli hilloo ja kaikkee. Mänt kiel persseeseen. Karjaan citi oli täynnä valmistuneita nuoria. Tiesittekö, että ammattikoululaisetkin saa nykyään lakin? Aika kiva. Olivat hillittömän suloisia lakeissaan ja ruusupuskineen. Tulivat samaan kahvilaan, sillä minä heitä katsoman. Onneks me kerettiin just ennen kuin tämä valmistuneiden vaellus alkoi. Lähdettiin pois ja mietin, että jos silloin aikoinaan olisi ammattikoulusta lakkia saanut, niin minulla olisi niitä kolme.

Saunakiulun uusi elämä
Siinäpä ehtoolla lämmitin bastun ja laitoin perheelle ruuat. Kuuntelin tapani mukaan puhelintoiveen ja nautin kesäillasta. Meillä oli aurinkoakin. Somessa päivystin aikani kuluksi ja tiskata hurahutin. Siinä kaikki yhdelle päivälle. Täällä mökillä tekemisenkin yksinkertaistaa ja päivän The Hetki voi olla vain se saunan lämmitys. Eiks oo jännä? Kaupungissa täytyy tehdä tuhatta ja sataa. Vähintäänkin on aina joku sellainen asia tai asiat, mitkä vaativat huomiosi tai tekemisesi. Täällä sitä on vain tässä hetkessä. Se suattaapi olla, että tänään en tee sitäkään vähää. Noh, eläpä ala rellestellä. Illaksi on sovittuna hampurilaiset herkkuna. Sen verran siis ruokataloudellisia toimintoja on suoritettava.

Pintaa pinnassa
Meillä siis sataa. Mut silleen hiljalleen. Vaikka tänään on se juhlapäivä monelle, enkä siksi vettä toivoisikaan. Mutta täällä meillä voisi sataa paikallisesti koko päivän. Silloin on mukavaa vetäytyä peiton alle, lukea ja torkkua. Torkkua ja lukea. Välillä voi ottaa kaapista piparin ja pikku koiralle namipalan. Eiks oo ihanan yksikertaista, ihan ällöttää, kun on niin heleppoo ja huoletonta.

Kinttutiedoite. En vieläkään ole kivuton. Ihmeellistä. Pidemmät matkat mennään kepeillä ja nilkkaa on idealisoitu siteillä. Kaikki hyvin niin kauan, kun pidän nilkan suorana. Yhtään ei voi kärsiä kääntää tahi vääntää. Silleen tekee liikkumisen haasteelliseksi. Mutta hei, tänä aamuna saatoin jo liikuttaa varpaita. Ajatelkaa, mä liikutin varpaita! Aika huikeeta, ihan huippuu. Mun pikku varpaat liikkui. Tein eilen saunassa pedikyyrin. Hellästi rasvasin nilkkani ja sille lempeitä huastelin. Parane pikkuinen parane pian.

ONNEE KAIKILLE NUORILLE KYVYKKÄILLE VASTAVALMISTUMISEN JOHDOSTA!

6 kommenttia:

 1. Voi toista, miten sä nyt silleen kompuroit! Toivottavasti paranee pian että pääset pöpelikköön kirmailee! Ed, postin lukijan suvivirsi olis nyt sopinut tälle päivälle, aika hauska väännös;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta viserrä. Huono astunta kulma, enkä kerennyt edes tajuta, kun nilkka oli kaksinkerroin.

   Suvivirsi pohjolaisittain on hauska pläjäys :)

   Poista
 2. Taas niin hyvin kuvailit sen, kuinka möksällä se päivän kohokohta voi olla se mitätön pikku askare, jota ei normimenossa edes noteerais miksikään. On se vaan niin kivaa :)
  Vielä tarttis itse pari kuukautta odotella, että sattuu oma joutenolovuoro kohdalle. Mutta onpahan mitä odottaa.

  Meille ei tänä vuonna sattunu mitään lakkiaisia kohdalle, mutta Ukko ehdotti, että laitetaan hassut hatut päähän ja järkätään omat :). En innostunu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on täällä yksinkertaisempaa ja siksi kai tykkäänkin. Ei oo niin kuin suorituspaineita.

   Hassu tuo sun ukkos ;)

   Poista
 3. Suloista suvea ja toivottavasti jalkasi paranee pian ! Vaiva laittanee kuitenkin ottamaan iisisti , mikä ei ole lainkaan pahitteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta jalan olisi jo pitänyt parantua. On outoa " hiihtää" hissukseen ja Ukkorähjän perässä, ottaa luonnolle moinen.

   Poista