9.5.2014

Kel onni on, se onnen tuokoon

Täällä ollaan taas! Sade rummuttaa turvallisesti mökin peltikattoon ja on lämmin. Juuri sellainen hekumallinen hetki, että ei paremmasta väliä. Bastu on viritetty, mutta ei vielä tulilla. Vedet kannettu ja pesä täynnä puuta, sen kun tuikkaa tuleen. Mulla hetki tässä näin, ihan itselle. Ukkorähjä ja Pikku Koira köhnöttävät möksän lämmössä ja mie nautin sateesta. Oikeastaan sade on aika kiva, varsinkin jos ei ole kylmä, eikä tuule. Sade on kuin itku, siinä on jotakin lohdullista. On kiva istua terdella, kuivassa sateelta ja katsoa kuinka se piiskaa järven pintaa. Luonto selvästi nauttii, janoissaan parka. No hups, täytyy myöntää, että minullakin on tuokkosellinen ohrapirtelöä ja kylläpä se maistuukin hyvälle. Se on jotenkin ansaittua, sen verran on ollut hyvä ihminen kuntoutuksessa ja reidet huutaa hoosiannaa kaikesta siitä jumpasta, mitä kokea sain. Nyt voi vähä relaa.

Tässä oiva aasin silta ajatukselleni. Minä miettimään, että eläkseen terveellisesti ja oppien, sääntöjen mukaan, tämäkin hetki olisi tuhoon tuomittu. Ei mallasjuomaa, eikä varsinkaan nikotiinimyrkkyä. Onks se hei paha, jos yhtenä iltana viikosta nauttii humalaa ja saa olla huolia vailla, mutta ei kuitenkaan täysi nolla? Ihan oikeesti, pitäisikö mun luopua tästä hetkestä, joka on elämäni suola, sokeri, hunaja ja pikku pippuri? Onks se oikeesti paha, jos perjantai-iltana haluaa hiukka relaa ( okei, sanotaan nyt vaikka niin) ja ottaa muutaman, jos toisenkin, hiukkasen humalluttavan nautintojuoman? Onks se paha, minä vaan kysymään. Entäs jos ihminen nauttii, nauttii niin, että on hetken hyvä olla? Kyllä minä säännöt jo normit tunnen, itseni ruoskija, itseni piinaaja. Ihan tuossa hetkessä ihanassa kävin miettimään, ettei voi paha olla, jos ihminen tästä hetkestä nauttii. Nikotiini on paha myrkky, se ei ole kelleen hyväksi. Myönnettäköön. Mutta tämä hetki, tämä tunne. Ei voi olla pahasta, jos on hyvä.

No mut joo. Tämä kaikkihan kumpuaa kokemastani viikosta. Pyrkimys täydellisyyteen, pyrkimys terveelliseen elämään. Käytiin läpi tavoitteet ja minä onneton luuseri. Olipa jännä tunne, ryhmässä niitä pohdittiin ja avoimeksi itsesi annoit. Kerroit kuinka epäonnistuit ja tavoitteet jäi kauaksi vastarannalle. Häpeä sinä hävytön. Tuli armo, tuli ymmärrys. Viimeiseen etappiin on vielä aikaa, ehkä siihen tavoitan. Jännä toi kuntoutus. Ei se ole pelkää fysiikkaa, meillä paljon avartavaa keskustelua ja näkökantaa. Kelle ongelma lohtusyöminen, kuka huijaa itseä ja kaikkia. Vertaistuki yhdistää, ollaan kuitenkin samassa jamassa, ei suossa, kaikki kuitenkin pinnalla, mutta kaikki ei kohdallaan. Niskakipu, toinen siellä, mutta psyykeen voimaa ei voi vähätellä. Sain paljon eväitä ja nyt kevyt olla. Huikee viikko taas. Olen kiitollinen kokemastani.

Piti vaihtaa alla oleva collagehuppari. Sen huppu oli kastunut märäksi ja niskapelkoisena, se kostea rätti niskassa saattaisi saada aikaan pahaa jymytystä. Nyt on hyvä, kuivat yllä. Iltaruokana nautin kasvispastaa, silleen terveellistä. Ukkorähjä osti itselle kyrsää, minä olen vaffa, enkä syö moista. Kevyesti nautin tervettä. Jos elämä on valintoja, niin mieluusti nautin oluen ja syön kevyemmin. Kehoni koostumusmittaus kertoi, että ympäröivä läski on pinnallista, eikä ahdistele sisäisiä elimiäni. Ei ole silleen niin vaarallista ihraa. Huokaus ja helpotus. Olen vain pinnallinen läski. Kohta alkaa puhelintoivekonsertto ja tuikhaan tulet saunalle. Siitä se nautinto alkaa. Hei, ihan hillitöntä.

Seinäjoen poijaat pääsi finaaliin. Ovat niin söpöjä nakeroita ja biisi on vanhallekin sopivasti rock. Eivät jää hännille, tuskin voittoon, mutta onpas jännä viisuilta tiedossa. Meillä on jo perinteet ja lättyvsiisut paistetaan. Toviottavasti jaksan valvoa. Mun feivoritti on Itävallan parrakas nainen. Ei siksi, että vähemmistönä mun pitäisi fanittaa vähemmistöä. Vaan siksi, että viisu on best ja laulajalla riittä ääntä ja onhan se visuaalisesti kuumottava kokonaisuus. Rankkaan ykköseksi. Voe hirveetä, kun on tulossa jännä ilta.

Nyt mie meen pois. Hyvä pössis ja sielussa rauha. Kaikille äideille paljon rakkautta ja miks ei kaikille muillekin. Hyvä näin. Adios!
4 kommenttia:

 1. Nautihan sie olostasi. Pinnallinen läski :-D
  Toivottavasti et pistä pahaksesi, mutta tuo oli niin hyvin sanottu, että taidan napata sanavarastooni. Oli niin osuva :-D
  Nautinnollista mökkiviikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinnallinen läski nauttii ja kiittää.

   Poista
 2. Toi on ihan paras. Siis toi pinnallinen läski:)

  Ja mukava kuulla että kurssi oli antoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista sinällään, että läski on pinnassa, eikä kiusaa sisäistä elämääni ;)

   Vielä yksi viikko jäljellä ensi vuoden tammikuussa. Mahtavaa!

   Poista