8.4.2014

Orvokki shoppaa

Eihän se ikääntyminen nyt niin kauheaa ole.

Kaunis olen kuin Orvokki
Sanoi hän ja heittäytyi taas kerran lattialle lohduttomaan itkuun ja katselee netistä tilattavia teeseitse-botoxkorjaavia hoitomuotoja ja tavoita ikuinen nuoruus. Tavoita hyvä elämä.

Hah, huomatkaa tuo positiivinen aamun aloitus. Tuo pitäisi saada jo kirkonkirjoihin tai ainakin todistetusti sanomakseni. Enää ei voi perääntyä. Mitä ihmeen kauheeta siinä nyt voi olla, jos ihminen kerran elämässään tavoittaa puolivuosisataa. Sitä paitsi siihen liittyy aimo annos kunnioitusta. Se on hienoa. Vanhempia ihmisiä tulee arvostaa ja kunnioittaa heidän laajaa elämänkokemusta. Taidankin merkkipäiväni jälkeen vaatia, että minua teititellään. Hei, saanks mää sitten istua linjavaunuissa ja muissa julkisissa joukkoliikennevälineissä merkityille paikoille. Niille niin, missä ovat raskautetut, vammautuneet ja ikäihmiset. Hetkinen, eiks tossa haiskahda ihmisoikeuksien polkeminen. Minä mikään vanha oo... tule perkele nimittelee...

Jännitin eilistä lääkäritapaamista kovin. Se oli turhaa. Sain asioida sellaisen ammatti-ihmisen kanssa, joka oli työlleen omistautunut ja aivan yhtä ihmeissään kuin minäkin. Ihmeissään siis siitä, että mikä mahtaisikaan selittää kaiken tän paskan, mitä täs viime aikoina on ilmennyt. Lohdullisesti kaikki otetut kokeet ja arvot  oli loistavat. Hyvä niin. Hienoinen rutiini on jo muotoutunut tälle valittamiselle ja aivan estoitta annan kyllä tulla kaiken. En siis yhtään ole silleen, että eihän tässä mitä, hyvinhän tässä, ehkä tämä ohi menee. Pikku hiljaa tilanne alkaa selkeytyä ja tod.näk. vika löytyy hermoista. Juuri niin, luit aivan oikein. Hermot sillä saatana ovat menneet. Mut mikäs, sain lähetteen hermoratakuvauksiin ja sit kahellaan taas. Katoppahan, nyt ei enää riitä se, että kaikki nivelet paukkuu vaan mukaan on tullut hermoperäistä särkyä. Se on silleen hirmu kiva pidettävä juu. Mulle ihan sama, olkoon vaikka intialainen vinkuhinkukuppa, kunhan tälle kaikelle tulisi joku selitys. Ja sitten piste. Toinen piste. Helevetinmoinen piste.

Kaksin aina kaunihimpi
Siitä ilosta, että olen elossa, kävin shoppailee pari paitulii. Ostin liivinkin. Ostin uuden printterinkin. Ostin uuden merceedeksen. Ostin uuden kesämökin. Asunnonkin ostin. Ja huvilan Monacosta. Timanttikäädyn kaulalleni ja Juppelle kullatun kaulapannan. Ukkorähjälle Rolexin. Panin sit haisee. Antaa mennä vaan kaikki. Kerranhan täällä vain ollaan. Uuuups, mites mää nyt noin. Mites se lapanen tollalailla lähti. Taitaa tosiaan olla hermot riekaleina. Häh, mää mittään, kunhan pilailin...

Jassoo, täytynee vaihtaa tenat pöksyyn ja lähtee rollaattorilla kurvailee. Hankin sellaisen delux-mallin. Siinä on pakki ja kukkasen muotoiset sivupeilit. Kiihtyy nollasta sataan, kun kerran polokasee. Mie en jalakoihin jää perkele. Nyt alkaa uus elämä. Willi ja Wallaton. Ugh, olen puhunut!

7 kommenttia:

  1. Onnea puolesta vuosisadasta ! Ei se oikeesti ole niin kauheeta ;) Nuo oireesi kuulostavat kovin samoilta kuin omani, joita on (tuloksetta) tutkittu toista vuotta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lähestyvä puolivuosisata tuntuu jotenkin isolle sotkulle. Mutta eiköhän tästä selvitä, ei se niin paha oo ;)
      Meitä outouksia sairastavia on olemassa. Tsemppiä, tiedän kyllä mille susta tuntuu.

      Poista
  2. Ilmeisesti NYT saa onnitella!!? Onnea, onnea siis n. keski-ikäiselle!

    Elä huoli, ei se ole ikä eikä mikään, nykymaailmassa. Antaa kuule kummasti perspektiiviä ikääntymiseen työskennellä vanhusten parissa, kun edelleen tytötellään; niin ne yli 90- vuotiaat, jotka läppäreillään nettipankissa surffaa :D !! Eli meillä on toivoa!

    Sikisipä en vissiin omia 50 päiviä juuri viitsinyt noteerata. Ja rollaattoreista saat vain uneksia vielä. Siinä vaiheessa kun niitä tarvitset(mme), on jo keksitty paljon vetävämmät menopelit, usko pois!

    Yläfemma!!
    Kalkkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko lisätä, edelliseen kommentiini liittyen: tuo "nimimerkkini" on tietenkin itseironiaa! :)
      Pitäisköhän yrittää luoda tuollainen oikea nimimerkki vähän vetävämmällä nimellä...

      sama Kalkkis

      Poista
    2. Ikähän on vain numeroita, pah. Minä siinä onnellisessa asemassa, että olen saanut hyvät geenit, eikä noin äkkiseltään uskoisi, että olen jo niinkin iäkäs :) Hoohetki lähestyy, mutta tätähän tässä on tehty jo jokunen tovi...

      Uskon ja luotan siihen, että tästä se elämä vasta alkaa. Kunhan näistä kipuiluista selvitään, niin eihän meitä pidättele mikään.

      Poista
  3. Onneksi olkoon! Sulla on vielä todennäköisesti ainakin 30 vuotta aikaa suunnitella sitä rollaatorin ostoa ja kuten "Kalkkis" edellä sanoi, että kun sitä tarviit, niin silloin on jo toisenlaiset menopelit. Se 50 on vain luku, se ei kerro mitään sinusta tai elämästäsi ja kuten isoäitini 100 -vuotis juhlissaan totesi, että ei ole vanha, ikää vaan on vähän kertynyt. Just go to be wild!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme sellainen sukupolvi, että ikääntymisestäkn tulee taidetta. Jos vain elonpäiviä annetaan, niin tästähän voi tulla ihan hauskaa. Go, go!

      Poista