17.4.2014

Kärsikäämme kärsimystä

Raatio soittaa Grase Jonesia, takavuosien ehdotonta lempparia. Siinä sitä oli disconjytkettä kerrakseen. Aika monet kerrat ollaan niiden biisien tahtiin humpattu. Oi aikoja, oi sitä villiä menoa ja hetkien  huumaa. Mut hei, aika kivasti lähtee päivä käyntiin, kun kuuntelee jotakin tuollaista. Pitäisikö ottaa joka aamuiseksi sykkeeksi. Jäisi hyvä muuvi päälle...

Elämä on palautunut arkisille raiteille. Tai en nyt ihan. Tässähän on aikamoinen juhlaputki, alkaen pääsiäisestä, päättyen siihen helatorstaihin vai onko se nyt helakka helluntai. Siihen väliin mahtuu viikon kuntoloma Siuntiossa. Eli elämä on siis yhtä juhlaa muutaman viikon ja sit onkin jo kesälomat reisillä. Vaikka arki on käsillä, niin olenpa jo saanut kokemuksen syvällä rintaäänellä lohduttaa tulevia viiskymppisiä. Ensin tuntuu pahalle ja riisi piinaa, mutta voìla, täytettyäsi sen, elämä aukee ja repee, ja kaikki on vaaleanpunaista vakosamettia. Elämäsi saa täyttymyksen. Siitä kyllä selviää, ou jeah.

NAUTINNOLLISTA KÄRSIMYSTÄ KAIKILLE!!
Me jäätiin jo tänään pääsiäislomille. Ukkorähjä on ostamassa kesärenkaita ja sen jälkeen lähdetään ruuhkan jaloista möksälle. Saa tehdä ruokaostokset ilman hirveetä härdellii ja ollaan ajoissa paratiisissa. Keskusteltiin eilen pyhien menyystä ja pitkästä aikaa tuli sellainen tunne, että olisi kiva vääntää jotain parempaa pöperöö. Ukkorähjä on taas niin köyhä, ostettuaan uudet renkaat, että ilmoitti olevansa varaton mihinkään gurmeeseen. Ehdotti, että keitettäisiin joku vitun keitto ja sitä sitten koko pääsiäinen lämmiteltäisiin. Just joo. Minä sanomaan, että keitteleppä sinä keittoa, minä laitan lammasta ja parsaa. Viiniäkin juon. Nautin. Anna mun kaikki taas kestää.

Sain hyvän keittokirjan lahjaksi
Luvassa olisi kaunista keliä. Mahtavaa. Tiedossa olisi ikkunan pesua ja mikäs, jos kelit on kohdallaan, niin mukavaahan se on pikkasen puuhastella. Myrskyn kaatamat puut odottavat myös ottajaansa ja siinähän sitä tulisi hyötyliikuntaa samalla. Pitäiskö leikittää Ukkorähjälle munan piilotusta, hih. Pitkin sinne niin tonttia munaa kätkisin ja aarrekartan piirtäisin. Sielläpä pusikoissa saisi Ukkorähjä munaa metsästää. Minä voisin terdellä vinhoa nauttia. Ihan pupuna.

Viikolla sain surullisia uutisia. Isoäitini nukkui pois. Ikää oli jo huikeat ysikuus ja elämän taival tuli päätökseen. Tämmöisissä tapauksissa kuolema on jo pelastus ja yläkertaan hiljaisia rukouksia laittelin, että ottaisi mummin jo pois ja päästäisi lepoon. Onneksi kamppailu ei kestänyt kuukausi tolkulla, mutta kyllähän se surulliselle tuntui. Nämä muutamat päivät, hän oli mielessäni koko ajan ja muistelin niitä kaikkia kivoja muistoja, mitä hänestä jäi. Hän oli minulle tärkeä ihminen ja häntä on paljosta kiittäminen.

Nyt täytyy toimia. Pakata puput, tiput ja munat ja himaa hiukka järjestellä. Mämmiä en syö. Baithiwei, yleensä pääsiäinen on juhlista ahistavin. Sellaista hiljaista kärsimystä. Juttu on ihan toinen, kun sen saa viettää mökillä. Siellä hiljaisuus ei ole kärsimystä. Se on antavaa. Adios!
9 kommenttia:

 1. Osanottoni isoäitisi poismenosta.

  Munarikasta pääsiäistä sinulle ja ukollesi :-)
  Mekin matkaamme mökille, joskaan vanhempi lapsi jää kaupunkiin isänsä kanssa, niitä ei mökkielämä kiinnosta.
  Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta. Näinkin iäkkäälle ihmiselle se lähtö on siunaus.

   Jotkut ei ole mökkiläisiä, joskin sitä on mun vaikea ymmärtää ;) Hyvää mökkiä teille!

   Poista
 2. Rauha isoäidillesi .
  Sinullahan kaikkea kuvaa on tiedossa pitkin kevättä . Tuo munanpiilotus on oiva idea ;) Hyvää pääsiäisen aikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivasti on kaikkea kivaa. Tosin hautajaiset ensi viikolla, ne ei ole kovinkaan kivoja juhlia :(

   Pääsiäistä sinnekin!

   Poista
 3. Voi, otan osaa. Meilläkin kova suru kun 9- vuotias kissaneitimme yllättäen poistui joukostamme. Lääkärin avustuksella:( Poikakissat nyt itkevät ja etsivät kaveriaan. On tää raskasta.

  Siksi vaihdoin prof. kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikin kuolema tuntuu varmasti pahalle. Onhan ne meidän parhaita ystäviä.

   Hyvä pääsiäiset enivei!

   Poista
 4. Toivotan teille leppoisaa pääsiäistä ja hauskuutta munien etsinnässä:)

  VastaaPoista
 5. No olipahan sitkeä mummo sulla. Kaikki kunnia hänelle, kun niin vanhaksi jaksoi elää.

  Vaaleanpunainen vakosametti, ikkunanpesu ja munapiilo kuulostaa just hyviltä pääsiäis-iloilta :).
  Ja sit kun palaat arkeen, ilahtuisin, jos tulisit mun uuteen "kotiin" kans. Siellä on rouvat kivitikat ja anneaulikit ja viivi ja kaikki muutkin kivat ihmiset. (www.kotonasi.fi)

  Ja Viivi, mun tuli surku sun poikakissoja :(. Ja sua siinä samalla.

  VastaaPoista
 6. Meillä on hyvä geenit ;)

  Kävin jo "kotonasi" ja hyvälle näyttää. Mukana ollaan.

  Pääsiäistä!

  VastaaPoista