19.4.2014

Hartaasti hyvä

Huikee aamu. Järvi on peilityyni ja aurinko nostattelee pilvettömällä taivaalla. Tikka nakuttaa lähipuussa ja muut siivekkäät konsertoivat sen tahdissa. Yön viileys pakenee häpeissään ja tästä saattaa tulla lämmin päivä. Ettei peräti vallan kesäinen. Pääsiäisen ahdistava ja harras hiljaisuus on täällä hyväksyttyä luonnon rauhaa. Asia jota en lakkaa ihmettelemästä. Siis tätä rauhaa. Vuosi vuodelta urbaani syke nostattaa verenpaineitani ja vastaavasti, mieleni on näissä maisemissa tyyni ja rauhaisa. Hah, tuo nyt oli turhankin melodramaattista. Mutta se on niin totta.

Saunan savu
Saavuttiin paikalle siis jo torstaina. Silloin oli kova tuuli ja siksikin kylmä. Minun valtakuntaani on tämä terde ja sitkeästi istuin huopiin ja villaan kääriintyneenä. Mökillä ollaan ulkona, satoi tai paistoi. Aloitin ikkunan pesun ja jatkoin sitä eilen. Näin ikävä homma ei tunnu niin ikävälle. Miksiköhän kaikki tämä puuhastelu täällä agraariyhteiskunnassa ei tunnut yhtään suorittamiselle. Tiiätkö nää, halon hakkuu, veden kanto, saunan lämmitys, tiskaus ynnämuu talouteen liittyvä hommelointi. Jotenkin on kiva tehdä ja aina välillä hetkeksi istahtaa ihmettelemään.

Kullan kimallus
Ukkorähjä on riehunut puusavottansa kanssa, ja minäkin eilen reippaasti raijasin risuja metsikköön. Hikihän siinä touhussa tuli, mutta fyysinen suorittaminen tekee hyvää. Ei meittin möksä ole mikään työleiri. Kyllähän täällä tekemistä olisi, mutta kun paikka ei ole oma, niin silleen ei ole mitään velvollisuuksia isompiin hommiin. Kaikilla asioilla on puolensa.

Aaaah, parsaa
Tein eilen herkkuaterian. Alkuruuaksi parsaa, paahdettua ilmakuivattua kinkkua, hollannin soosilla. Ai ko olt makiaa. Pääruuaksi laitoin fetalla ja pinaatilla täytettyä tipufileetä ja parsapinaattirisoton. Ukkorähjä ei tykännyt, mutta itse olin taivaissa. Jälkiruokana taiteilin mämmistä herkkua. Sotkin sen joukkoon yhden appelsiinin kuutioina, vaniljakastiketta ja puolikas mignonmuna. Mä en ole oikein mämmimiehii, mutta näin tuokin oli syötävää. Se oli hyvää.

Täytetty tipu ja risotto
Tänään pitäisi mennä kylille. Ei ollakaan käyty vielä Karjaalla tälle keväälle. Ihan jännittää. On taas muutama asia mitä pitää hankkia. Se on jännä, että alkukeväästä on aina hirveest paljon kaikkee, mitä huomaa tarvitsevansa. Uus raatio pitää ostaa. Vanha särisee pahoin ja sekös minua ärsyttää. Vielä kolme mökkipäivää jäljellä. Jokohan voisi kukkasia istuttaa. Ei kantsi, jos tulee vilu ja halla...

8 kommenttia:

 1. Oot ihan selkeesti heränny henkiin :).
  Kelpais mulle kyllä noi pöperöt, mutta makkaraan on nyt tyytyminen. Vaikka hyvää sekin on.

  Muista laittaa Crocsit jalkaan kun lähdet kylille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maggara on aina alkukesästä gyrmeetä, juhannukseen mennessä siihen kyllästyy.

   Olin jo lähös crocsit jalas, mut sit ei luonto antanut periks ;)

   Poista
 2. Nam, laitappa osoite niin me lukijat tullaan syömään, mä voin tiskatakin.
  Oot tosiaan piristynyt:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän särkyisi vallan, nimittäin illuusio ihanista illallisista. Oikeesti meillä syödään purkkirokkaa, kuvat oon noukkinut netistä ;)

   Mökki auttaa piristyy ja kivut ovat jättäneet rauhaan :)

   Poista
 3. Mökkeilyä parhaimmillaan :-)
  Meillä safkaa tekee teinari kakkonen, todella maukasta!
  Kyllä mökkielämä vaan on ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli huikee päivä, lämmin.

   Mahti teinari sulla, jee!

   Poista
 4. Hyvä idea Viivi :). Jos sinä tiskaat, niin minä voin kuivata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illuusio särkyy edelleen. Oikeesti syödään paperilautasilta ;)

   Poista