17.3.2014

Merkityksetön Otsikko

Ei mulla oo mitään asiaa, mutta kirjoitanpahan silti. Tahtoo olla tämänkin asian kanssa vähän niin, että ihan sama. Mitätöntä ja merkityksetöntä asiaa, millä ei ole mitään välii. Aivan kuin ajatusvirrassani olisi tulppa. Mussa mikään ei virtaa vapaasti. En ole silleen flow, olen tulppien tulppa. Oikein emä tulppa.

Joskus sain kiinni ajatuksesta kuin ajatuksesta ja olikin hauska istua tähän koneelle juurikin tuolla tunteella, että ei ole mitään asiaa. Ja siitä se sitten lähti. Saatoin iloisesti rullaten kirjoittaa aamukakkani koostumuksesta, mokan mausta ja hetkien hivellyksestä kehollani. Hetkinen, eihän tuollakaan ole mitään merkitystä, miks asian pitäisi nyt olla jotenkin merkityksellisempää? Kuis mää oon niin vakava nykyään? Anna mennä vaan, anna ajatuksen ajelehtia.

Oonks mää jo kertonut, kuinka kävi hyvin alkaneelle kuntoelämälleni. Ihan hävettää myöntää, mutta PT ja salikortti on jäähyllä. Ei siinä ollut oikein mitään järkeä. Tulin tekemisen jälkeen niin kipiäksi, että vähemmästäkin tajuaa sen olevan jollakin tapaa väärin. En saanut kokea sitä voimaannuttavaa  euforia tunnetta, jota myös liikkumisen iloksi kutsutaan. Okkei, sanotaan, että liikunnasta on apua vaivaan kuin vaivaan. Varmasti paljon totta, mutta mun kohdalla valitettavasti se ei näytä menevän niin. On asioita, joita pystyn tekemään niin, että se ei lisää oleellisesti tätä kivun määrää. Hissun kissun hempeesti tehtävät, joogha, uinti ja sauvakävely. Noilla mennään, mut en nyt vielä ole saanut tätä läskipersettäni jooghaamaan. Nyt kuitenkin ymmärrän, mitä kehoni mulle kertoo. Tai siis yritän ymmärtää. Kurjaa tässä on se, että olen maksanut PT ja salikortit ja niistä pitäisi irti päästä. Hyödyttömänä.

Hei, raatio soittaa ihanaa elämää ( Jii.Aaron.) Aurinko paistaa ihan urpona, jopa niin, että ikkunan takaa kädelleni laskeutuva säde lämmittää ihoa. Se jopa kuumottaa. Haiseeks täällä lämmin liha vai onks toi home joka lämpiessään minusta löyhkää? Just joo, alanks mää homehtuu pystyyn. En kestä. Tääkin vielä. Täytynee laittaa antiperspiranttia tai flöördöpolaa. Ei haise home sitten ei. Ikääntyvissä ihmisissähän on oma ominaistuoksunsa. Se kuuluu elämään.

Tälle päivälle ei ole mitään virallista toimitettavaa. Yleistä puuhasteluu, kuten pyykinpesua, kakun paistoa ja juoksevien asioiden hoitoa. Miksiköhän laskujen maksamista kutsutaan juokseviksi asioiksi? Eihän ne mihinkään juokse. Se on raha, joka minun tililtäni lähtee livakasti menemään. Siitäkö juoksu? Hassua.

Olisihan minulla asia johon tulisi tarttua. Taas nuo saatanan vaatekaapit vainoo mua. Perjantaina piti aloittaa. Pikku sihneessä se ei tuntuisi niin ahistavalle. Aloitin sen verran, että aukaisin ovet sepposen selälleen ja siihen se sitten jäi. Siellä pitäisi tehdä totaalinen puhdistusoperaatio. Vihdoin ja viimein voisi luovuttaa ja heittää menemään ne kaksi tahi kolme numeroa liian pienet paitulit. Olen kantanut niitä urheasti mukanani vuosikymmeniä. Siksi kai tuo tehtävä tuntuu niin ylivoimaiselle. Siinä on se pettymyksen maku siitä, että en sit saanut itseä tämänkään teepaidan kuosiin. En saanut, enkä saa.
Josko nyt vihdoinkin hyväksyisi sen ja antaisi rätin mennä menojaan. Olisi silleen niin kuin aikuinen. Kypsä kookospähkinä. Häh, mitäs toi nyt oli?  Kas, kun ei wotermelooooon?!




10 kommenttia:

  1. Nyt vaan sokka irti ja mennoksi! Tai sitte siinä vaiheessa, kun tuntuu, että suvantovaihetta on kestänyt tarpeeksi :-D
    Luovalla ihmisellä pitää olla taukoja, että se luovuus pääsee taas kertymään! Usko pois, kohta sulla on taas sata lasissa!
    Ootko muuten miettinyt, että miksi se on 50-kriisi? Miksei 38 tai 44? Harva meistä elää 100-vuotiaaksi, niin ei se voi olla mikään puolivälinkään kriisi!
    Taidan olla erva ( erilainen vanhus) ja kehittää ihan oman ikäkriisin, omaan aikaan! Toisaalta, jos mieheltäni kysyttäisiin, niin hän varmaan sanoisi, että ei minun tarvitse mitään kehittää, koko ajanhan se on päällä!
    Niin tai näin, nyt nautin arskasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, musta tuntuu, että mulla on aina joku kriisi ja eiks koko elämä ole vähä noin niin ku yhtä kriisii ;) On sattunut syntymään silleen herkäksi ja jakomielipuolitautiseks.

      Poista
  2. Höh, mä ihmettelen noita teidän 50-kriisi juttuja. Ilmeisesti mut pitää heivata pois tältä blogilta kun oon 62 -vuotias! Jokaisessa ikäryhmässä on omia hyviä puolia. Mun ei enää tarvitse kiirehtiä aamulla duuniin vaan voin katsella aamuteeveetä, lukea kerrankin rauhassa sanomalehtiä ja mennä kaikessa rauhassa kuntosalille, vain muutaman mainitakseni. Työssäni vanhusten parissa huomasin että elämä eikä hauskuus lopu jonain tiettynä vuotena.

    Joten koitetaan nyt vaan nauttia jokaisesta päivästä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen on just niin hyvä, kun se tuntee olevansa. Aina kaikki ei mene ihan putkeen ja siitä saattaa tulla kriisi. Tai joku. Elettävä tämä on enivei, pääasiallisena tarkoituksena nauttia, mutta aina siihen ei pysty, eikä kykene, vaikka kuinka haluaisi. Toivottavasti loppua kohti paranee, niin fiksut ja viisaat sanoo. Luotan sinuun.

      Poista
  3. Ai niin, kun nyt rohkeasti leikkautin pitkän tukkani lyhyeksi niin kampaamossa tarjottiin pelkkää kahvia niin tuli mieleeni sun kakun paistamiset. Itse en kaipaa mitäänkakkua tai pullaa kampaajalla. Pitäisköhän sun keksii jotain kevyempää vaihtoehtoa teidän asiakkaille? Samalla pääsisit itse helpommalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on saavutettu etu ja usko pois, sitä haluaisit sinäkin, kerran maistettuasi. Siitä on tullut yksi iso osa meidän asiakaspalvelua. Ja miehän leivon... on joutavalla jotakin.

      Poista
  4. Viivi, mää haluaisin kans olla 62-vuotias :). Sait sen kuulostamaan niin kivalta. Just tollasta elämää mieluusti itsekin viettäisin, mutta ensin se on ansaittava tietty.

    VastaaPoista
  5. Mä en oo ihan varma haluaisinko olla kuuskaks. Monestakin syystä. Mutta kysykää tätä asiaa puolen vuoden päästä. Vastaus saattaisi olla toinen ;)

    VastaaPoista
  6. Heh, hyvä, en mäkään hypännyt 50 vuotiaasta suoraan 60 vuotiaaksi:-) Yritin vain lohduttaa ettei se elämä iloineen ja suruineen pääty siihen kun on 50v. !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä pääty niin. Olisinko jostakin kuullut, että sittenhän se vasta alkaa?! Fantsuu :)

      Poista